Bugün, 18 Mayıs 2024 Cumartesi

`Siddetli bir savas...`

`Siddetli bir savas...`

KCK Yürütme Konseyi Esbaskanligi, Türkiye Basbakani Tayyip Erdogan`in Imrali`ya gidecek BDP heyetiyle ilgili açiklamalarina yanit verdi.

"Siddetli bir savas..."

KCK Yürütme Konseyi Esbaskanligi, Türkiye Basbakani Tayyip Erdogan`in Imrali`ya gidecek BDP heyetiyle ilgili açiklamalarina yanit verdi. 

PKK`ya yakin Firat HAber Ajansi`na yansiyan KCK açiklamasinda, "Basbakan ve AKP`nin çözüm için adim atacagina dair inanci bitiren bu yaklasimlari kesinlikle bir savasa hazirlanmayi ifade etmektedir. Bir daha görülmüstür ki, AKP seçim öncesine kadar oyalama yapmakta, seçim yaklastiginda da milliyetçi söylemlerle MHP ve CHP tabanindan oy alarak iktidarini sürdürme stratejisi izlemektedir. Ancak oyalama politikasini artik sürdüremeyeceginden siddetli bir savasa hazirlandigi anlasilmaktadir" denildi.

 

BASBAKAN ERDOGAN`IN IMRALI HEYETINE ILISKIN SÖZLERINE ÇOK SERT CEVAP

AKP, Imrali Adasi`na Abdullah Öcalan ile görüsmek için giden BDP heyetine müdahale edilmesi ve Basbakan Recep Tayyip Erdogan`in, "Imrali`ya gidecek olan heyetlere biz karar veririz" sözü sonrasinda KCK`nin yaptigi sert açiklamanin yani sira KCK Yürütme Konseyi Baskani Cemil Bayik da kaleme aldigi yaziyla katildi.

Avrupa`da yayinlanan Yeni Özgür Politika Gazetesindeki Kürtçe yazisinda KCK Yürütme Konseyi Esbaskani Cemil Bayik, çözüm süreci ile ilgili son tartismalari degerlendirdi. "Erdogan dogrularina döndü" baslikli makelesinde Bayik, Kürt özgürlük hareketi ne kadar sabirli yaklasirsa yaklassin ve bu konuda hükümeti uyarsin, Basbakan Erdogan`in konusmalarinda Kürt sorununu çözmeye niyetlerinin olmadigini bir kez daha ortaya çiktigini iddia etti. Basbakan Erdogan`in eski irkçi söylemlerine geri döndügünü ileri süren Bayik, "Bu yil ortaya çikan firsatlari ucuz seçim yatirimi olarak kullandi. Bu artik açik olarak gün yüzüne çikmistir"dedi.

"AKP AÇISINDAN SÜREÇ DIYE BIR SEY YOK"

Imrali`ya giden BDP heyetine müdahale edilmesi ve sonrasinda Basbakan Erdogan`in, "Imrali`ya gidecek olan heyetlere biz karar veririz"sözlerinin sürecin bittirildiginin ilani oldugunu söyleyen Bayik, yazisinda söyle devam etti:

"Ancak, bunun siyasi bedeli olacagi için sürecin bittigini söyleyemiyor. Sürecin bittigi tartismalarini bir yana birakirsak pratikte baktigimizda çözüm sürecinin bir anlaminin kalmadigini görmek mümkün. Bundan sonra kim hükümete inanir? Kürtlerin muhatap alinmadigi bir süreçten kimse süreç diye bahsedemez. Süreç ancak iki tarafli yürür. AKP bunu resmi olarak söylemiyor ama ortada bir süreç birakmamistir. Oyalama politikalarini sürdürüyor. Bu ortak net olarak ortaya çikmistir."

"AKP SÜRECI BITIRIYOR, BEDELINI DE KENDISI ÖDER"

Cemil Bayik, Basbakan`in süreç ile ilgili görüsmelere müdahale ve süreç ile ilgili böyle konusmaya hakki olmadigini da iddia ederek, "Çözüm sürecini AKP bitirme hesaplari yapiyor. Bunun hesabi sorulmalidir. AKP, `Süreci bitiren altinda kalir` diyor. O zaman AKP bu süreci bitiriyor ve bedelini de kendisi öder" dedi.

Odatv.com

 



  • Cumartesi 22.1 ° / 13.7 ° Güneşli
  • Pazar 22.5 ° / 13.8 ° false
  • Pazartesi 22.5 ° / 13.7 ° Güneşli