Bugün, 5 Ekim 2024 Cumartesi

Sinop Olaylari Hepimizi Yaralamistir

Sinop Olaylari Hepimizi Yaralamistir

CHP Grup sözcüsü Samsun Milletvekili Prof.Dr. Haluk Koç`la Istanbul Okmeydani`nda yaptigimiz söyleside Sinop`ta yasanan olaylar hepimizi derinden yaralamistir diyerek açiklamalarda bulundu.

Haber: Hasan Gürsoy-Musa Bazin

 

Sinop Olaylari Hepimizi Yaralamistir

 

Sinop`ta Yasanan Olaylar Hepimizi Derinden Yaralamistir
CHP Grup sözcüsü Samsun Milletvekili Prof.Dr. Haluk Koç’la Istanbul Okmeydani`nda yaptigimiz söyleside Sinop`ta yasanan olaylar hepimizi derinden yaralamistir diyerek açiklamalarda bulundu.

Sinop`ta yasanan olaylar hepimizi derinden yaralamistir, CHP’ye iftira atilmistir diyen Samsun Milletvekili Prof.Dr. Haluk Koç  “ Gazete kupürlerinde görüldügü gibi teröristlere prim verilmemesi çagrisinda bulunanlar AKP’li Belediye baskanidir. Bu gazeteleri okusunlar, yorumlarini ise kendilerine birakiyorum, olaylardan hemen sonra açiklamalarda bulundum. CHP Sinop Belediye baskanimiz o gün Samsunda esinin rahatsizligi için benimle birlikte idi, ama hiç ilgisi olmadan haksiz bir suçlamayla karsi karsyaidi. Bilgisiz ve belgesiz agir bir suçlama yaptilar, ayni zamanda CHP kurumsal kimligine de saldirdilar. Hem BDP’LI Milletvekilleri, hemde Basbakan suçlamada bulundular. BDP sözcüsü Gülten hanimin yaptigi bu suçlamayi kendisine yakistiramadim.


Ben CHP sözcüsüyüm belgelerle konusurum


Ben CHP sözcüsüyüm belgelerle konusarak CHP’nin bu olaylarla bir ilgisinin olmadigini söyledim, açiklarlarimda Emniyet Müdürünün yakasina yapisan ve olaylarin içinde olan sahsin kimligini açikladim. Bu tamamen Tayip Erdogan’in karalama politikalarindan biriydi.”Deve kusuna sormuslar hadi uçsana uçamam demis kos o zaman demisler ben kosamam kusum demis” yani Recep Tayip her konuda oldugu gibi hem dindar hemde münafik, hemde elinde olaylara benzin bidonuyla gidiyor. Ondan sonra ben yapmadim CHP yapti diye bizi suçluyor.
 
Ortada bir tezgâh var bizim bu tezgahi bozmamiz lazim bizim politikalarimizda ve anlayisimiz da kimsenin kimsede üstün oldugu veya asagi oldugu düsüncesi yoktur. Biz kardeslikten ve baristan yanayiz, tüm yurttaslarimizin esit hukuktan yararlanmasindan ve insanca yasamasindan yanayiz.
 
Tayip bey, Cumhurbaskani olacagim diye süreci yönetmeye çalisiyor! çözüm arama düsüncesi yok, tezgah hazirliyor bu tezgahlara karsi herkesin uyanik olmasi lazim.



Hayatim boyunca kimseyi ötekilestirmedim 

Milletvekilimiz Birgül Ayman Güler’in söyledikleri akademikti akademik söylemler bazen yanlis anlasilmalara yol açabilir. CHP’nin programi ortadadir kimse bahane aramasin bizim Ülke bütünlügüne bakisimiz herkesin esit haklardan yararlanmasi hangi inanç ve kökenden olursa olsun Ülke yurttaslarinin ayni esit haklardan yararlanmasidir. Bazen banada yakistirmalar yapiyorlar hayatim boyunca kimseyi ötekilestirmedim ayrimci olmadim her zaman birlik ve beraberlikten bahsettim. Bakiniz Sirri Süreyya o kadar agir ithamlarda bulundu ki bu ithamlarin altindan ezildi. Özür dilemesi anlamlidir, ancak Basbakan özür dilemedi, özür dilemeli.


 

Herseyi Mesru Zeminde Konusalim

Kürt meselesi ile ne konusulacaksa ve ne yapilacaksa mesru zeminde yapilmali, sosyo, kültürel, ekonomik ve yerel yönetimler ile ilgili neler konusulacaksa bunun siyasi aktörleri var bunlar siyasi zeminde seffaf bir sekilde tartisilsin ve geregi yapilsin diyoruz. Yoksa Imrali sürecine gidersek Basbakan haziran seçimleri öncesi bir süreç yönetti. Bu süreçte barisi ve çözümü aramadi. Bir eylemsizlik süreci ile seçimleri atlatti, sonrasinda Türkiye kan gölüne döndü, simdi de Cumhurbaskanligi meselesini kendi kisisel pazarligi haline dönüstürmek istiyor.
 
Ben her yerde bu konulari söylüyor ve kamuoyu ile paylasiyorum Basbakan sorunlari çözme pesinde degil her gün toplumu kutuplastiriyor ve BDP eliyle toplumu test ediyor. Kendi Partisinin bile bu süreçte haberi yok tek bildigimiz Tayip Bey kendisini nasil Cumhurbaskani yapacak.



  • Cumartesi 27.6 ° / 21.2 ° Güneşli
  • Pazar 26.8 ° / 21.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 23.6 ° / 19.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı