Sirri Sakik`tan Oya Eronat`a: Acisinin keyfini çikaran kadin
BDP`li Sirri Sakik, bütçe görüsmeleri sirasinda kendisine laf atan Oya Eronat`a "Otur yerine acisinin keyfini çikaran kadin" dedi.
ANKARA - TBMM`de bütçe görüsmeleri sürerken baslayan Kürdistan tartismasi sirasinda BDP `li Sirri Sakik kürsüye geldi. Sakik, “Kürdistan sözüne alisin bu bir gerçek” dedi. Sakik’in, konusmasi sirasinda kendisine laf atan Ak Parti Diyarbakir Milletvekili Oya Eronat’a “Otur yerine acisinin keyfini çikaran kadin” diye seslenmesi tepkilere neden oldu.
ANNELIGIN IDEOLOJISI YOK
Sakik`in sözleri üzerine AK Parti Diyarbakir Milletvekili Oya Eronat, basin toplantisi düzenledi. TBMM’de bazi AK Parti’li kadin milletvekillerinin de katildigi toplantida Eronat’in “gözlerinin dolu olmasi” dikkat çekti. Eronat söyle konustu:
“Meclis’te çok elim bir cümle sarf edildi. Bir anneye söylenmemesi gereken bir cümle sarf edildi. Ben yola bir anne olarak çiktim. Istedim ki; çocuklar ölmesin, anneler aglamasin. Çocuklar babasiz kalmasin. Bu mücadeleyle yola çiktim. Anneligin ideolojisi yok. Ne yapsaydim yani? Evladimin acisini alip otursa miydim? Ben mücedele yolunu seçtim. Çözüm için, anneler için, çocuklar için mücadele yolunu seçtim. Bana her kürsüye çiktiklarinda evladim üzerinden saldirida bulunuyorlar. Ben bu çirkin cümleyi ve bu sözün sahibini kamuoyunun vicdanina birakiyorum.”
EVLAT ÖLÜMLERI ÜZERINDEN MI SIYASET YAPACAGIZ?
Oya Eronat, Sakik’in da evladini kaybettiginin hatirlatilmasi üzerine, “Biz evlat ölümleri üzerinden mi siyaset yapacagiz. Bu cümleyi hiç duymamis olayim. Ben onun evlat kaybetmesi üzerinden siyaset yapamam. Kaybedilen evlattir. Ben bütün evlatlar için üzülürüm” karsiligini verdi.