Bugün, 22 Mayıs 2024 Çarşamba

SIVAS’DA ÇIGLIK YÜKSELIYOR, ‘KANGALLARI YOK EDECEKLER, BIR SEYLER YAPIN’

SIVAS’DA ÇIGLIK YÜKSELIYOR, ‘KANGALLARI YOK EDECEKLER, BIR SEYLER YAPIN’

SIVAS’dan bir Kangal üreticisi sosyal medya hesabindan kangallarinin yetkililer tarafindan kadledilmek üzere oldugunu paylasarak yardim istedi.

Mutlaka bu konuda birilerinin yapacak birseyi vardir. Lütfen ama lütfen bu sesi duyalim…

Kangallari telef edecekler..
Çok aci durum lütfen bunu herkese duyuralim.
Sivas Kangal Köpegi yetistiricisi Hüseyin Yildiz’in yardim çagrisini paylasmak istiyorum.

Lütfen yardim edebilecek kisiler ve kurumlari Uyaralim;
Degerli Hayvan Dostlarimiz,
Sivas ili Çelebiler Köyü’nde MERAKUM mevkiinde tapuya kayitli 134 ada 63 no’lu parselde bulunan Sivas Kangal Köpegi Üretim Merkezi’ni yillardir yönetmekteyiz, tek amacimiz Anadolu Aslanlarini yasatmak ve gelecege miras birakmaktir. Yaklasik 20 yildir Sibirya hava kosullarinda çok zor sartlar altinda bu hayvanlarimizin neslini korumak için çalistik çabaladik biz aç kaldik ama onlari doyurmayi basardik.Inanin ANADOLU ASLANLARINA bakmak için çocuklarima bile zaman ayiramadim.

Su an 15 kadari hamile ve 20 adet kizginlik döneminde olmak üzere bebek ve eriskin yasta toplam içerisinde hamile olduklarini henüz tespit edemedigimiz 60 adet kangal köpegimiz var. Bir hafta içerisinde hamile olan 15 köpegimizin her birinin ortalama 7 adet yavru dogurmasini beklemekteyiz ve dogumlarla birlikte ailemiz büyüyecektir. Köpeklerimizin dogum süreci de baslamistir ve dogumlar sirasiyla yaklasik 2 ay sürecektir. COVID 19 SALGINI nedeni ile hayvanlarimizin sagligi risk altindadir, sagliklarini ve yavrularini korumak zorundayim.

Fakat 2 -3 gündür Sivas Valiligi ve Sivas Il Özel Idaresinden ihale aldigini söyleyen bir insaat hafriyat firmasi burayi yikmak için dozerlerle kapimiza dayandi , burayi ihaleye vermisler ve bu firma kazanmis yeni binalar yapilacakmis , içeride hayvanlar var, hamileler , dogurmak üzereler ve COVID 19 salgini var bu hayvanlara da bulasabilir,herkes evinde kal diyor siz bizi sokaga atmaya çalisiyorsunuz, Içisleri Bakanligi bile sokak hayvanlari için genelge yayinladi siz evdeki hayvanlari sokaga mi atmaya çalisiyorsunuz , biz nereye gidelim nedir bu aceleniz bize süre verin dediysem de bizi dinlemiyorlar.

Sivas Valisi de bizi dinlemek ve yardimci olmak istemiyor 21.04.2020 tarihinde burayi tahliye edin nereye giderseniz gidin diyor, resmi tahliye yazisini da bugün bize teblig ettiler. Hamile köpeklerimizden birisi bu is makinasinin çikardigi seslerden ve gerginligimizden strese girdi ve su içmeyi kabul etmemeye basladi, belki kendisi veya belki yavrulari ölüm ile burun buruna geldi, diger köpeklerimizde süreç nedeniyle çok gerginler ve bu salgin zamaninda onlarin bagisiklik sistemlerini korumak istiyorum. Buradan tahliye edilmemiz SAF IRK KANGALLARIN ölmesi demek, lütfen bizlere yardimci olunuz ve destek veriniz.
Yüregi hayvan ve canli sevgi dolu dostlar…
LÜTFEN ANADOLU’NUN KADIM IRKI KANGALLARA DESTEK OLUN…
Desteklerinizi cani gönülden yanimizda hissetmek istiyoruz.
Sivas MERAKUM’dan Sevgilerimle
Hüseyin YILDIZ
05437722518

Kaynak:Haberci 19



  • Çarşamba 24.1 ° / 14.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 23 ° / 14.8 ° Güneşli
  • Cuma 22.1 ° / 15.7 ° false