Bugün, 6 Mayıs 2024 Pazartesi

Siyasette yalan kavgasi

Siyasette yalan kavgasi

Ikinci ameliyatindan kalkan Basbakan Erdogan ile üç gün içinde iki Olaganüstü genel kurul yapan Kiliçdaroglu grup toplantisinda sert polemiklere girdi. Kaynak : http://www.gazeteport.com.tr

ANKARA  - Siyasete 28 Subat post modern darbesinin müdahalesinin yildönümünde Ankara siyaseten oldukça gergIn bir gün geçirdi.Grup toplantilarinda Erdogan ve Kiliçdaroglu birbirlerine yönettikleri sert elestirilerle polemige girdiler. Kalinbagirsagindan geçirdigi ikinci ameliyattan sonra AK PArti grubunda konusan Basbakan Erdogan sakin bir görüntüyle sert mesajlar verdi. Son üç gün içinde iki kurultay gecirerek partiye damgasini vuran Kemal Kiliçdaroglu ise kurultay heyecanini parti grubuna tasidi.

ERDOGAN 28 SUBAT KARA BIR LEKEDIR
Erdogan geçtigimiz yil 27 Subat’ta hayatini kaybeden eski Basbakan Necmettin Erbakan’i da konusmasinda andi. Grup toplantisinin 15 yil önce meydana gelen 28 Subat olaylari ile ayni güne denk geldiginin altini çizerek 28 Subat sürecine iliskin de degerlendirmelerde bulunan Erdogan “28 Subat Olayi demokrasi tarihimize kara bir leke olarak yazilmis, bir demokrasi faciasi olarak, postmodern bir müdahale olarak zihinlere kazinmistir” dedi.

KILIÇDAROGLU “GITTIN ERBAKAN’I ARKADAN HANÇERLEDIN”
Basbakan’in 28 Subat nedeniyle yaptigi konusmalara yanit veren Kiliçdaroglu, söyle dedi:
“28 Subat dolayisiyla epey konusmus, 28 Subat oldu biz magdur olduk… Inaniyor musunuz, ne dedik tam bir yalan makinesi, tam bir yalan makinesi yani 28 Subat’ta sen mi ödedin bedeli, eger bir magdur arayacaksan, yüzüne karsi postmodern bir darbe yapildiysa onun magduru rahmetli Erbakan’dir, yüzüne karsi yapildi sen ne yaptin, gittin Erbakan’i arkadan hançerledin. Kalkmis ahlak dersi veriyorsun. Sen kendi liderini arkadan hançerleyen adamsin, Erbakan’dan helallik istedin mi sen önce onu söyle, o sana hakkini helal etti mi? Simdi kalkmis ben 28 Subat’ta magdur oldum geç onlari, 28 Subat seni basbakan yapmak için yapilan bir manevraydi. El bebek gül bebek sizi aldilar, aldilar seni hazirladilar getirdiler.”

ERDOGAN: DEMOKRASIYI KURULTAYLARDA HATIRLARLAR
Demokrasiye bu kadar asiktiniz da 28 Subat’ta neredeydiniz. Bu kadar tutkundunuz da 27 Nisan’da neden sesiniz solugunuz çikmadi. Hatta o kadar ileri gittiniz ki ‘Ankara’da savcilar varmis’ deriniz. Bunlarin demokrasi aski platoniktir arkadaslar. Bunlar demokrasiyi ancak uzaktan severler. CHP’nin jetonu maalesef çok ama çok geç düsüyor. Genel baskanlari itiraf etti. 40 milletvekilleri Meclis’teki oylamaya katilmayinca ne dedi. ‘Bu kadar sik meyhaneye gitmeyin’. Gidecekseniz de bari hepiniz ayni meyhaneye gidin. Yazar merhum Oguz Atay’in sözü. ‘Türk solu geç kalkar çünkü bir gece önce sabaha kadar içmistir.’ Bunlar onun için geç ögreniyor. 28 Subat konusunda 27 Subat bildirisinde geç uyandilar. Is isten geçtikten sonra ayildilar. Mahmurluklari geçince Ergenekon konusunda da uyanacaklar. Bize de o gün tipki bugün ki gibi günaydin demek düsecek. Simdi yeni kurultaylarinda kadin ve gençlik kollarini MYK’ya almis olmakla övünüyorlar. Türkiye’nin ilk partisiler. Kendilerine orada da günaydin diyorum. AK Parti’yi izlemeye devam etmelerini temenni ediyorum. Lütfedip tüzüklerimizi incelemis olsaldilar bu kadar büyük gaf yapmazlardi.”

KILIÇDAROGLU: DEMOKRASI KÜFÜR REJIMIDIR DIYE YATIP GÖMLEK DEGISTIRDIM DIYE KALKIYORSUN
“10 yillik kökü var, bizim 89 yillik tarihimizi sorguluyor”
diye konusan CHP Genel Baskani, söyle devam etti:
Senin 10 yillik kökün var. O da inkâr ediliyor, o kökünü oturuyor inkar ediyorsun sonra kalkiyorsun 89 yillik demokrasi birikimimizi sorgulamaya kalkiyorsun. Devrimden ve demokrasiden, degisimden nasibini almamis bu sözcüklerin bilimsel olarak bile ne anlama geldigini bilmeyenler demokrasi dersi veremezler. Demokrasi aksam demokrasi bir küfür rejimidir diye yatip sabahleyin gömlek degistirdim ben de demokrat oldum diyenlerin rejimi degildir. Gömlek degistirdim, demokrat oldum. Neymis eski gömlegi yirtip attim, ee uygulamalarina bakiyoruz o yirttigin gömlegin katmerlisini giyiyorsun simdi sen. Demokrasi devletin giydigi kiyafet degildir, demokrasi bir devletin ruhudur. O ruhu tasimazsaniz demokrat olamazsiniz. Demokrat olmak için bedel ödemek gerekiyor. Demokrat olmak için 12 Eylül’den 12 Martlarda hapse girmek gerekiyor.”

ERDOGAN “BIZ KILIÇDAROGLU’NDAN ZIYADESIYLE MEMNUNUZ”
Kiliçdaroglu’nun “ Basbakan 46 dakika konustu. 45 dakikasini CHP’ye ayirdi. Bizden çekiniyor” ifadelerine de yanit veren Erdogan sunlari söyledi:
“Aynaya bak aynayla. Millet dizi seyretmeyi birakti sabah aksam keyifle seni seyrediyor. Entrika, ayak oyunu, yalan, dram, komedi, aksiyon. CHP’den çekinmek için bir seye gerek yok neden de yok. Biz Sayin Kiliçdaroglu’ndan ziyadesiyle memnunuz. Günde 19 vakit çark eden, ayaküstü 10 yalan söyleyen, millet nezdinde tüm itibarini tüketen bir genel baskandan biz ziyadesiyle memnunuz. CHP’nin basinda böyle bir genel baskan oldugu müddetçe AK Parti de gücüne güç katmaya devam edecek. Ama biz anamuhalefetin bu halde olmasindan rahatsiziz. Ana muhalefetin genel baskaninin böyle bir ruh hali içinde olmasindan rahatsiziz. Biz CHP seçmeninin böyle bir genel baskana mahkûm edilmis olmasindan dolayi rahatsiziz.

KILIÇDAROGLU “ERDOGAN’I YALAN MAKINESINE BAGLASALAR 24 SAAT ÖTER"
“Bana yalanci demis, cahil adam ne diyeceksiniz” diyen Kiliçdaroglu, “Ben ona yürüyen yalan makinesi diyorum” dedi. CHP Genel Baskani, söyle devam etti:
“Tipik örnegini verecegim. Ne demisti, CHP’li belediyeler yaptiklari ihalelerle PKK’ya kaynak aktariyor demisti, çik açikla dedim, adam gibi adamsan, namuslu adamsan çik bu belediyenin ismini açikla, açikladi mi, çünkü yalan söylüyor.
Iki, gensoru verdik, geldi mi, gelmez, çünkü yalanci adam, kaçmayip ne yapacak, yalani çikacak. Buradan söylüyorum Recep Tayyip Erdogan’i yalan makinesine baglasalar samimi söylüyorum 24 saat öter.”


 


  • Pazartesi 17.8 ° / 9.5 ° Güneşli
  • Salı 19.2 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Çarşamba 22.5 ° / 14.5 ° Güneşli