Bugün, 19 Eylül 2024 Perşembe

 Skandallar zinciri yatalak birakti

 Skandallar zinciri yatalak birakti

INSAAT ISÇISI VELI PIRILDAK`A YANLIS AMELIYAT YAPILDI Eren Ergine - Erkan Sarioglu

Esenyurt’ta yasayan Veli Pirildak 4 yil önce yapilan yanlis bel ameliyati yüzünden yatalak kaldi. Hangi hastaneye gitse acil olarak ameliyat olmasi gerektigi söyleniyor ama hiçbiri ameliyata yanasmiyor. Gerekçe ise bir hayli ilginç: Yanlisi kim yaptiysa ona git o düzeltsin.

Insaatlarda günlük yevmiyeli çalisarak geçimini saglayan Veli Pirildak’in basina gelenler 4 yil boyunca kaldirdigi agirliklarin verdigi rahatsizlikla baslamis. Sigortasi olmadigi için gittigi özel hastane, 1500 lira verirse ameliyati yapacagini söylemis. Devlet hastanesinden ise 1000 lira istemisler. Son olarak evde saglik hizmeti uygulamasi yoluyla Bakirköy Egitim ve Arastirma Hastanesinde ücretsiz olarak ameliyat olacagi söylenmis. Ancak is öyle olmamis. Pirildak, kendisini muayene eden doktorun 500 lira istedigini ancak bu paranin bir  kismini verebilmis.

YANLIS AMELIYAT ETMISLER

Ameliyattan sonra insaatlarda çalismaya devam eden Pirildak’in agrilari yeniden baslamis. Hastaneye gidip muayene olan Pirildak doktorun söylediklerini duyunca ne yapacagini sasirmis. Doktorlar, “Bu agrilarin sebebi bizden kaynakli, seninle bir alakasi yok. Sana yanlis ameliyat yapilmis” demisler. Bir süre sonra yürüyemez hale gelen Pirildak, hangi hastaneye gitse ayni cevabi almis: “Yanlisi kim yaptiysa ona git o düzeltsin.” Hiçbir dotkor risk nedeniyle ameliyat yapmaya yanasmamis.

FATURALAR BIRIKTI

Yataga düsmeden önce ailesini kit kanaat geçindirebilen Pirildak, su an alacaklilarla, ev sahibiyle, ödenemeyen faturalarla ugrasiyor. “Elektrik borcumuz 800 lira oldu. Aylardir kirayi ödeyemiyoruz. Bir televizyonumuz vardi, borcunu ödeyemedigimiz için magaza sahibi gelip aldi. Buzdolabini götürecekler diye korkuyorum. 5 çocugum var bunlarin 4 tanesi okuyor. Dogru düzgün ne ayakkabilari var ne de kiyafetleri. Bazen okula tiyatrocular, palyaçolar geliyor, çocuklar gitmek istiyor ancak ben gönderemiyorum” diye yasadiklarina isyan eden Pirildak’in tek istegi bir an önce sagligina kavusmak.

3 KIMLIK ECZANEDE REHIN

BIR yandan çocuklarinin karinlarini doyurmaya çalisan Makpir Pirildak diger yandan da esinin ilaçlarini almak zorunda. Artik ilaçlari alamayacak duruma geldiklerini anlatan Makpir Pirildak, kendi kimligi ve iki küçük kizinin kimligini ilaç parasi veremedigi için farkli eczanelere rehin olarak birakmis. Ellerine para geçince ilk is olarak kimlikleri alacaklar.

BÜTÜN YÜK ANNENIN SIRTINA BINDI

ESININ hastalanmasinin ardindan ailenin bütün yükü Makpir Pirildak’a kalmis. Bir tekstil atölyesinde günlük 30 liraya ise girmis ama düzenli degil.

Sadece is oldugu günler çalisan Makpir Pirildak, sabah 08.30’da ise basliyor, aksam 07.00’ye kadar çalisiyor. Eve geldikten sonra da çocuklarla ve esiyle ilgilenen anne Pirildak, en çok çocuklarinin istediklerini alamamaktan sikayetçi. Okula giden 4 çocuguna 15 günde sadece 1 lira verebildigini söyleyen Makpir Pirildak yetkililerin seslerini duymasini istiyor. (Istanbul/EVRENSEL)



  • Perşembe 22.5 ° / 19.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 24.2 ° / 19.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 22.7 ° / 20.5 ° Orta kuvvetli yağmurlu