Bugün, 2 Mayıs 2024 Perşembe

SODEV, “Yoksul Semtlerde Madde Kullaniminin Yayginlasmasi Raporu”nu yayimladi

SODEV, “Yoksul Semtlerde Madde Kullaniminin Yayginlasmasi Raporu”nu yayimladi

Sosyal Demokrasi Vakfi (SODEV) tarafindan hazirlanan “Yoksul Semtlerde Madde Kullaniminin Yayginlasmasi Raporu” online bir toplantiyla basina ve kamuoyuna duyuruldu.

Haber merkezi

Raporda uyusturucu ve madde kullanimiyla ilgili çarpici bilgiler ortaya konuldu. SODEV Baskani Ertan Aksoy'la madde kullaniminin sebepleri, bu sebepleri olusturan ekonomik ve sosyolojik temeller ile çözüm önerileri üzerine konustuk.

Raporun hazirlanmasi asamasinda Istanbul’un Bagcilar ve Sultanbeyli ilçelerinde ortaögrenim çaginda çocugu olan ebeveynler arasinda yapilan arastirmada, ailelerin %51,8’i yasadiklari bölgede uyusturucu bagimliligi sorunu oldugunu belirtirken madde bagimliligi sorununun baslica nedeni olarak %44,3 ile aile içi iletisimsizlik ve sevgisizlik öne çikti. Ayrica, arastirmaya katilan ailelerin %58,8’i okul ve çevresindeki güvenlik önlemlerinin yetersiz oldugunu söyledi.

Raporda, arastirmanin yapildigi ilçelerde gençlerin ve ailelerinin madde kullanimina dair birçok bilgiye hakim oldugunun görüldügü ifade edildi. Bu durumun madde kullaniminin ve satisinin bu kentlerde ne kadar yaygin olduguna dair bir gösterge oldugu belirtildi.

Ailelerin önlem taleplerinde ise cezalarin artirilmasi, denetimlerin siklastirilmasi, gençlere daha fazla spor imkaninin yaratilmasi ve özellikle sorunlu okullarda güvenlik görevlendirilmesi yapilmasi öne çikti. 



  • Perşembe 16.8 ° / 12.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 17.7 ° / 12.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 17 ° / 12.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu