Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Sokak Kedisi'ne saldirida gözaltindaki 3 kisi serbest

Sokak Kedisi'ne saldirida gözaltindaki 3 kisi serbest

Sokak Kedisi adiyla yaptigi sokak röportajlariyla taninan Ebru Uzun Oruç ve esi Baris Oruç'a saldiri sonrasi gözaltina alinan 3 kisi serbest birakildi. Oruç, "Basinin susturulmasi, halkin söz hakkinin elinden alinmasi demektir" yorumunda bu

Haber/Elmas Aydogan

Yaptigi sokak röportajlariyla sokagin nabzini tutan ve 'Sokak Kedisi' adiyla bilinen Ebru Uzun Oruç, Twitter hesabindan yaptigi paylasimda saldiriya ugradigini açiklamis ve "Bagdat Caddesi'nde esim Baris Oruç ve ben 4 silahli kisinin saldirisina ugradik. Durumumuz iyi merak etmeyin. Su an Emniyet'ten çiktik" demisti.

3 süpheli serbest

Saldiri sonrasi gözaltina alinan 3 süpheli serbest birakildi. Süphelilerin serbest birakilmasi sonrasi sosyal medya hesabindan paylasimda bulunan Oruç, su ifadeleri kullandi:

"Bizlere planli ve kasten yapilan saldiridaki failler yakalanmis olup, ifadeleri alinarak serbest birakildilar. Bilinmelidir ki, bu saldiri sadece Sokak Kedisi ekibine yapilmamis, halkin konusma ve fikir özgürlügü hedef alinarak, ülkemizdeki tüm basin mensuplarina yapilmistir! Basinin susturulmasi halkin söz hakkinin elinden alinmasi demektir! Halkin söz hakkini gaspetmeye çalisan zihniyetle Sokak Kedisi ekibi olarak mücadele etmeye ve de halkin sesini, çok daha büyük bir kararlilikla duyurmaya devam edecegiz."



  • Cumartesi 13.1 ° / 10.8 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 17.7 ° / 9.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 19.6 ° / 13.6 ° Güneşli