Bugün, 22 Mayıs 2024 Çarşamba

?Sokaklarda dügün yapmayalim?

?Sokaklarda dügün yapmayalim?

Bagcilar Belediye Baskani Lokman Çagirici, ?Yapilan hizmetlerimize ve yatirimlarimiza sahip çikalim. Sokaklarda dügün yaparak gürültü çikarmayalim.? dedi. Esnafa da seslenen Çagirici, kaldirimlari isgal etmemeleri çagrisinda bulunarak ?Hepiniz bir araya

“Sokaklarda dügün yapmayalim”

Bagcilar Belediye Baskani Lokman Çagirici, “Yapilan hizmetlerimize ve yatirimlarimiza sahip çikalim.  Sokaklarda dügün yaparak gürültü çikarmayalim.” dedi. Esnafa da seslenen Çagirici, kaldirimlari isgal etmemeleri çagrisinda bulunarak “Hepiniz bir araya gelin. Böylece sorunlarinizi daha çabuk çözeriz” dedi.

Baskan Çagirici, “Halk Meclisi” toplantisinda Yenigün Mahallesi sakinleriyle bir araya geldi. Konusmasinda Bagcilar’da yaptiklari yatirimlari anlatan Çagirici, Istanbul Büyüksehir Belediye Baskani Kadir Topbas’in ilçeye yaptigi katkilari da unutmamak gerektigini vurguladi. Çagirici, “Bir vakitler göbegini kasiyan insanlarin yasadigi ilçe diye lanse edilen asagilanan Bagcilar, bugün artik dört metro istasyonu ve bir tramvayi ile konusuluyor.” dedi. Parseller Meydan’a da bir metro istasyonu kurulacagini kaydeden Çagirici, Besiktas, Kabatas ve Tekstilkent’ten gelecek olan metro Bagcilar’a ulasacak. Yine Bakirköy sahilinden ve Atatürk Havalimani’ndan da iki metro hatti ilçemize kadar ulasacak. Ilçemiz için metro ve tramvay artik hayal degil.” diye konustu. 

Bagcilar’da egitim ve ögretime yapilan yatirimlarin çok önemli oldugunu da vurgulayan Çagirici, Düzce Güzeldere’deki izci kamplarinin devam ettigini belirterek basarili gençleri de Izmit Kefken Gençlik Yaz Kampi’nda agirladiklarini hatirlatti. Baskan Çagirici, “Su an 7 Bilgi Evimizde 20 bin gencimiz egitim görüyor. Katildiklari aktivitelerle okuma aliskanligi ediniyorlar, enstrüman çalmasini ögreniyorlar ve sosyal-kültürel faaliyetlerde bulunuyorlar.” diye konustu.  Yaz Spor Okullari’nin da her yil oldugu gibi bu yil da devam ettigini kaydeden Çagirici, yaptiklari esnek program sayesinde ögrencilerin ayni zamanda Kur’an kurslarina da devam edebileceklerini söyledi. Bagcilar’da 200 bin ögrencinin egitim gördügünü de kaydeden Çagirici, insa edecekleri 7 yüzme havuzundan da gençlerin ücretsiz olarak yararlanacaklari müjdesini verdi.

Bagcilar’da iki üniversite bulundugunu da ifade eden Çagirici, sunlari söyledi:

“Yildiz Teknik Üniversitesi’nin bir meslek yüksek okulunu da ilçemizde açacagiz. Enderun Yetenekli Çocuklar Merkezi’miz de yetenekli çocuklarimiza kapilarini açti. Onlari topluma faydali gençler olarak yetistirecegiz. Engelliler Sarayi’ndaki engelliler için yilda 1 trilyon lira harciyoruz. Feda olsun. Engelliler, kadinlar, çocuklar, yaslilar yani kisacasi toplumun her kesiminden insanlarimiz mutlu olursa Bagcilarimiz da mutlu olur.” 

 “LÜTFEN SIZ DE SOKAGINIZA SAHIP ÇIKIN”

Hemsehrilerinin sorularini cevaplayan ve sorunlarini dinleyen Baskan Çagirici, ilçede saglikli ve mutlu bir yasamin insanlarin çevresine sahip çikmasiyla saglanacagini ifade etti. Çagirici, evsel atiklarin büyük bir sorun olusturdugunu da belirterek, “Lütfen herkes kapisinin önünü temiz tutsun. Gece saat 01.00’e kadar çöp topluyoruz.  Sokaklardaki çöpleri toplamak için 12 trilyon lira harciyoruz. Yazik degil mi? Esnaf hemsehrilerim de bize yardimci olsunlar. Herkes kendi kapisinin önünü temiz tutsun. Çevresine duyarli olsun. Eger bir araya gelirseniz sorunlarinizi daha çabuk ve kolay çözeriz.” dedi.

“Halk Meclisi” toplantisina katilan AK Parti Bagcilar Ilçe Baskani Ismet Öztürk de, “Halk Meclisleri”nde ilçeyi idare edenlerle hizmet alanlarin bir araya geldiklerini hatirlatarak, “Temsili demokrasinin en güzel örnegi 20 yildir ilçemizde yasaniyor” dedi. Bagcilar Ilçe Milli Egitim Müdürü Mustafa Yilmaz da birlikte çalisarak okullardaki sorunlarin büyük kismini çözüme kavusturduklarini ifade etti.

 



  • Çarşamba 24.1 ° / 14.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 23 ° / 14.8 ° Güneşli
  • Cuma 22.1 ° / 15.7 ° false