Bugün, 18 Ekim 2024 Cuma

`Sol Cephe`ye çagiriyor

`Sol Cephe`ye çagiriyor

Bir grup aydin, gazeteci ve yazar biraraya gelerek "Bize bir sol cephe gerek" basligiyla açiklama yapti. Açiklamada "Biz asagida imzasi bulunanlar, diktatörlüge son vermek, ülkemizi aydinliga tasimak için herkesi göreve çagiriyoruz.Yukaridaki ilkeleri ben

 


 

"Sol Cephe"ye çagiriyor

Bir grup aydin, gazeteci ve yazar biraraya gelerek "Bize bir sol cephe gerek" basligiyla açiklama yapti. Açiklamada "Biz asagida imzasi bulunanlar, diktatörlüge son vermek, ülkemizi aydinliga tasimak için herkesi göreve çagiriyoruz.Yukaridaki ilkeleri benimseyen aydinlar ve siyasetçiler olarak, kimin hangi siyasi partide bulunduguna, hangi ideolojik görüsü tasidigina bakmaksizin bir araya gelecegiz." ifadeleri kullanildi.

Iste o açiklama ve imzacilari:

BIZE BIR SOL CEPHE GEREK

Türkiye AKP kabusunu yasiyor. Türkiye AKP`nin krizini yasiyor. Türkiye diktatörlügü ve diktatörlükten kurtulmanin sancilarini yasiyor.

AKP bölgemize yönelik emperyalist tasarilarin, ülkemizdeki sermaye egemenliginin ve gerici karanlik güçlerin tarihsel projesidir. Türkiye toplumunun, Gezi`den baslayarak reddettigi budur, bunlarin tamamidir.

Emekçiler, gençler, kadinlar, aydinlar, Aleviler, Kürtler ve bütün vicdanli insanlar, yani Türkiye`nin aydinlik güçleri, halkimizin büyük çogunlugu olarak gerici diktatörlügü reddettik. Reddettigimiz AKP`dir. Reddettigimiz emperyalist boyunduruk, kölece sömürü ve dinci karanliktir.

Emperyalizmle, sömürüyle ve karanlikla, birini digerine yegleyerek mücadele edilemez. Yobazlara, ülkemizi satanlara ve satin almaya kalkanlara ödün vermeyiz. Gericilerle, sömürücülerle, emperyalistlerle uzlasmayiz, pazarlik etmeyiz. Halkimiz bu kararlilikla alanlara döküldü. Çocuklarimiz ölüme kosarken cesaretlerini ayni kararliliktan aldilar.

Ancak tam bu noktada siyasal bir boslukla karsi karsiyayiz. Çesitli siyasi hareketler, partiler, örgütler ya bu bütünlügü görmezden gelmekte ve uzlasma yollari aramaktadir, ya kafalari karisiktir, ya da büyük halk hareketini kucaklamak açisindan yetersizdirler.

O halde bize bir sol cephe gerekiyor...

Biz asagida imzasi bulunanlar, diktatörlüge son vermek, ülkemizi aydinliga tasimak için herkesi göreve çagiriyoruz.Yukaridaki ilkeleri benimseyen aydinlar ve siyasetçiler olarak, kimin hangi siyasi partide bulunduguna, hangi ideolojik görüsü tasidigina bakmaksizin bir araya gelecegiz. Her yerlesimde toplantilar düzenleyecegiz, temsilciler seçecegiz ve ihtiyaç duydugumuz Cephe`yi en kisa sürede kuracagiz.

Sol Cephe için göreve!

Ahmet Abakay (ÇGD Genel Baskani)

Ahmet Cemal (Yazar, Edebiyatçi)

Ahmet Say (Yazar, Müzik Elestirmeni)

Ali Riza Aydin (Anayasa Mahkemesi Eski Raportörü)

Ataman Oguz (Sendikaci)

Ataol Behramoglu (Yazar, Sair)

Ayhan Filazi (Ögretim Üyesi)

Baris Terkoglu (Gazeteci)

Dogan Görsev (Yazar, çevirmen)

Dogan Ülgenciler

Ender Helvacioglu (Bilim ve Gelecek Dergisi Yayin Yönetmeni)

Erhan Karaçay (Elektrik Mühendisi)

Gül Atmaca (Gazeteci)

Hilmi Yarayici (Müzisyen)

Kaya Güvenç (TMMOB Eski Baskani)

Korkut Boratav (Emekli Ögretim Üyesi)

Mahmut Alinak (Yazar, Eski milletvekili)

Mehdi Bespinar (Eski sendika yöneticisi)

Merdan Yanardag (Gazeteci)

Nezhun Gören (Emekli Ögretim Üyesi)

Nihat Behram (Yazar, Sair)

Rifat Okçabol (Ögretim Üyesi)

Serpil Güvenç (Yazar)

Sükran Soner (Gazeteci)

Odatv.com

 



  • Cuma 15.1 ° / 12.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 16.7 ° / 12.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 17.7 ° / 13.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı