Bugün, 18 Mayıs 2024 Cumartesi

Sol Iktidar Olmadan Sorunlari Çözülemez

Sol Iktidar Olmadan Sorunlari Çözülemez

CHP Istanbul sol kanat 2. Bölge temsilcileri, Istanbul Makine Mühendisler Odasinda, Eski SHP Beyoglu ilce Baskani Münir Aydin ve Istanbul 2. Bölge Milletvekili aday adaylarindan Hülya Güntas Baskanliginda toplantilar, CHP`nin dünü, bugünü ve yarininin kon

 Sol Iktidar Olmadan Sorunlari Çözülemez
 
CHP Istanbul sol kanat 2. Bölge temsilcileri, Istanbul Makine Mühendisler Odasinda, Eski SHP Beyoglu ilce Baskani Münir Aydin ve Istanbul 2. Bölge Milletvekili aday adaylarindan Hülya Güntas Baskanliginda toplantilar, CHP’nin dünü, bugünü ve yarininin konusuldugu toplanti gayet olumlu geçti. .
  
Toplantiya katilan 2. Bölge temsilcileri, Siyasette ideolojinin, degerlerin ve ilkelerin kisilerden daha önemli oldugunu söylediler, Kocusmacilar, “CHP’nin içinde farkli fikirlerin dile getirilmesini CHP`yi kendi içinde çogulculugu ve demokrasiyi daha iyi yasatan bir parti olmasini istiyoruz. Türkiye`de modern bir sol partiye ihtiyaç var, buparti CHP olmalidir"dediler. 
 
Konusmalardan satir aralari söyle
"15 yillik AKP`nin iktidar dönemi dahil olmak üzere 1950`lerden bu yana defalarca yasayarak ögrendigimiz gibi sagin ve siyasal Islam`in temsilcilerinden bu ülkeye hayir gelmedigi gibi ülkemizin sorunlarina yeni sorunlar kattilar. CHP sol olmadan, sol da iktidar olmadan Türkiye`nin sorunlari çözülemez. Biz bu bilinçle ve heyecanla bugün yeniden yola çikiyoruz. Istanbul`dan bu heyecan dalgasina baslatarak Anadolu`daki bütün CHP örgütlerine yaymak gerekiyor. Yüzümüzü sola çevirmeden, emek hareketiyle, demokrasi ve özgürlük isteyen toplumsal gruplarla bulusmadan, Gezi ruhunu bilincimize tasimadan, Türkiye`yi  dönüstürecek devrimci bir CHP çizgisi yaratmaliyiz."
 
"Sola dönük, iktidar alternatifi bir yapiyi kurabilmek için kararlarimizi ve partinin temel politik yönelimlerini, “en tepeden asagi dogru biçimlendirmeliyiz. Dar kadrolarla degil, örgütü harekete geçirerek, halkimizin en genis kesimlerini bu yapinin içine alarak baslamaliyiz. Muhafazakârlasmaya teslim olmak yerine, esitlik, özgürlük, adalet ve baris ekseninde genis kitlelerle kucaklasirsak basariyi yakalariz. Ülkemizde korkuyu yenmenin bir yolunun da sol anlayista olan kesimler gibi halkin tüm kesimlerini bilinçlendirerek korkuyu yenmekten geçtigini anlatmaliyiz. Parti içi demokrasiyi, niteligi ve liyakati her alanda partinin siyasal kültürüne hakim kilmak zorundayiz. Bunun için yapilmasi gerekenler açiktir; milletvekilligi, belediye baskanligi, belediye meclis üyeligi gibi alanlarda adaylarin belirlenmesi bütün üyelerin katildigi ön seçimle yapilmalidir”



  • Cumartesi 22.1 ° / 13.7 ° Güneşli
  • Pazar 22.5 ° / 13.8 ° false
  • Pazartesi 22.5 ° / 13.7 ° Güneşli