Bugün, 6 Temmuz 2024 Cumartesi

Son Ankette AKP`de Büyük Düsüsu

Son Ankette AKP`de Büyük Düsüsu

Gezici Arastirma Sirketi`nin seçmenin algisini belirlemek üzere Türkiye`nin 7 cografi bölgesinde, 36 il ve 192 ilçede 18 yas üstü 5292 katilimciyla yüz yüze yapilan görüsmede sürpriz sonuçlar çikti. Ankete katilanlara; - Bugün belediye baskanligi seçimi o

Son Ankette AKP`de Büyük Düsüsu

Gezici Arastirma Sirketi`nin seçmenin algisini belirlemek üzere Türkiye`nin 7 cografi bölgesinde, 36 il ve 192 ilçede 18 yas üstü 5292 katilimciyla yüz yüze yapilan görüsmede sürpriz sonuçlar çikti. Ankete katilanlara; - Bugün belediye baskanligi seçimi olsa?

- Hükümet medyaya planli bir baski uyguluyor mu? - 2011`de AKP`ye oy verenler neden AKP`ye oy vermeyecek?

- Yeni internet yasasi ifade özgürlügünün açik ve net kisitlayan bir yasamidir?

17 Aralik operasyonlarini nasil degerlendiriyorsunuz? - 17 Aralik sorusurmasi sizce saglikli ve tarafsiz ilerliyor mu? - Hükümet sizce yargiya müdahale ediyor mu? - Hükümet insanlarin yasam biçimlerine ve tercihlerine müdahale ediyor mu? sorulari yöneltildi.

Gezici Arastirma`nin Genel Müdürü Murat Gezici 29 Mart seçimlerinde Gülen Cemaatinin belirleyici olacagini söyledi. Gezici Gülen Cemaatinin oy orani % 9-12 bandinda. Iliskili çevresiyle bu bagin oy orani % 14-16 bandinda. Bugün bir parti kursa baraji geçer.

Seçimlere sayili günler kala anketlerde sürpriz sonuçlar çikiyor. Gezici`nin yaptigi ankete göre Basbakan Erdogan ile iktidar kavgasina giren cemaatin oyu yüzde 10 civarinda. Esas sürpriz ise cemaatin oylarinin AKP`ye degil, CHP ve MHP`ye gidecek olmasi.

seçim anketi sonuçlariseçim anketi sonuçlariseçim anketi sonuçlariseçim anketi sonuçlariseçim anketi sonuçlariseçim anketi sonuçlariseçim anketi sonuçlari

 



  • Cumartesi 28.8 ° / 21.9 ° Güneşli
  • Pazar 30.6 ° / 22.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 31.3 ° / 22.9 ° Güneşli