Bugün, 5 Ekim 2024 Cumartesi

Soner Yalçin: Bize yenilgiyi ögretemeyeceksiniz, inadina yazacagiz

Soner Yalçin: Bize yenilgiyi ögretemeyeceksiniz, inadina yazacagiz

Tutuklu yargilandigi Odatv davasinin 15`nci durusmasinda tahliye olan gazeteci-yazar Soner Yalçin, cezaevi çikisinda açiklama yapti. Yalçin, yaptigi açiklamada "Bize yenilgiyi ögretemeyeceksiniz. Biz yenilgiyi ögrenmeyecegiz ve inadina yazacagiz" dedi.

ISTANBUL- Tutuklu yargilandigi Odatv davasinin 15`nci durusmasinda tahliye olan gazeteci-yazar Soner Yalçin, cezaevinden çikti. Cezaevi çikisinda ilk olarak oglu Aren Soner`e sarilan Yalçin, yaptigi açiklamada "Bize yenilgiyi ögretemeyeceksiniz. Biz yenilgiyi ögrenmeyecegiz ve inadina yazacagiz" dedi.

Çaglayan`daki Istanbul Adalet Sarayi`nda bulunan Istanbul 16. Agir Ceza Mahkemesi`nde görülen 3`ü tutuklu 13 sanikli davanin bugünkü durusmasinda Soner Yalçin`in tahliyesine karar verildi. Kararin ardindan Soner Yalçin`in yakinlari ve arkadaslari Silivri Cezaevi önünde giderek, Yalçin`in çikisini beklemeye basladi. Bekleyenler arasinda Yalçin`in oglu Aren Soner Yalçin, eski esi ve avukati Feza Kutanoglu, arkadasi Halide Didem Kurt, CHP Milletvekili Ilhan Cihaner ve Yalçin`in gazeteci arkadaslari vardi.

YALÇIN KÜÇÜK NEDEN IÇERIDE!
Geç saatlerde çikmasi beklenen Soner Yalçin, islemleri hizli yapilinca saat 20.30 siralarinda cezaevinden çikti. Yalçin, cezaevi aracindan indikten sonra oglunu kucaklayarak öptü. Daha sonra yakinlarina sarilarak hasret gideren Yalçin basin açiklamasi yapti. Açiklamasina, " Buraya çok baska duygularla geldim. Baska sözler söyleyecektim ama söylemeyecegim" diyerek baslayan Yalçin, " 75 yasindaki bir Yalçin Küçük`e bu yapilmaz. Bu insan bir bilim insani. Bu insanin kitaplari dünya üniversitelerinde konusuluyor. Bu insanin hepinizin boyu kadar kitaplari var. Ben niye disaridayim, Yalçin Küçük neden içeride arkadaslar. Bunu lütfen sizlere söylüyorum, bunun pesini birakmayin. Sadece Prof. Küçük degil burada Prof. Dr. Fatih Hilmioglu da var. Bu insan bir rektör. Bu insan binlerce insana ameliyatlarla hayat vermis. Bu insan kanser, bu insan iste böyle bir evladini kaybetmis. Ve bu insani içerde tutmakta neden inat ediyorlar. Iste prof. Dr. Mehmet Haberal, yaziktir, ayiptir bu ülkenin vicdani nerde. Sadece birkaç tane onurlu gazeteciye mi kaldi bu. Nerede o ülkenin gazetecileri, bu insanlar nerede. Bu ögretim üyeleri nerede. Bir tek biz degiliz. Hepiniz ayaga kalkin" dedi.

GAZETECI GERÇEGIN ARKASINDA DURUR, HAKIKATE ASKLA BAGLIDIR
Yalçin, Odatv`de Ergenekon davasinin yazdiklari için tutuklandiklarini belirterek, "Burada bir dava yok. Bu dava sadece Odatv davasi degil. Biz Odatv`de Ergenekon`u yazdigimiz için tutuklandik. Ben oradaki insanlarin büyük çogunlugunu tanimam. Tanidiklarimla da mahkemelik olmusum. Ama bir gerçek var. Gazeteci gerçegin yaninda durur. Hakikate askla baglidir. Size sesleniyorum meslektaslarim. Bu dönemde gazetecilik yapacaksaniz buradaki zulmü görün. Burada bir zulüm var. Buna kimse gözünü kapatamaz. Gazeteci sadece gerçegin yaninda durur. Biz gazeteciler kendimizi iktidarlara cemaatlere begendirmek zorunda degiliz. Böyle bir sorumlulugumuz ve zorunlulugumuz yok. Kimseden izin alarak yazmayiz. Biz kimseden izin alarak düsünmeyiz. Düsünürüz özgürce ve özgürce yazariz. Ve son olarak sunu söylemek istiyordum. Birileri Soner Yalçin`i ve diger yürekli, onurlu gazetecileri cezaevine atarak kalemini egecegini, kalemini kiracagini düsünebilir. Ama biz öyle olmayacagiz. Çünkü biz cezaevinde yatmayi zindanda kalmayi Namik Kemal`den ögrendik. Biz bu vatana hasret içinde sürgünde yasamayi Nazim Hikmet`ten ögrendik. Biz Aziz Nesin`den, Sabahattin Ali`den, Rifat Ilgaz`dan inadina gazete çikartmayi ögrendik. Biz Abdi Ipekçilerden, Ugur Mumculardan, Bahriye Üçoklardan, Hrant Dinklerden, Ahmet Taner Kislalilardan, Hablemitoglu`dan ölmeyi ögrendik. Ama bize yenilgiyi ögretemeyeceksiniz. Biz yenilgiyi ögrenmeyecegiz ve inadina yazacagiz" dedi.

AHMET NECDET SEZER`DEN GEÇMIS OLSUN TELEFONU
Soner Yalçin daha sonra yakinlari ve arkadaslari ile hasret giderdi. Ardindan oglunun elini tutarak Isçi Partililerin cezaevi karsisina kurduklari çadiri ziyaret eden Yalçin`i eski Cumhurbaskani Ahmet Necdet telefonla arayarak geçmis olsun dileklerini iletti.Yalçin bir süre çadirda kaldiktan sonra yakinlariyla birlikte evine gitmek için Silivri`den ayrildi.

DOSTLARLA YEMEK
Soner Yalçin, Silivri Cezaevi`nden çiktiktan sonra arkadaslari ve yakinlari ile birlikte Beyoglu Asmalimescit`te bulunan bir restoranda yemek yedi. Yalçin`in burada çekilen fotografi bir sosyal paylasim sitesinde yayinlandi.
 


  • Cumartesi 27.6 ° / 21.2 ° Güneşli
  • Pazar 26.8 ° / 21.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 23.6 ° / 19.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı