Bugün, 19 Eylül 2024 Perşembe

Sorusturma yön degistirdi

Sorusturma yön degistirdi

Ankara`daki Gezi olaylarinda tutuklananlar, Ethem Sarisülük`ün katil zanlisi olan polis memurunu öldürmeye tesebbüsle suçlaniyor.

Ethem Sarisülük ’ün katil zanlisi polis memuru A.S’nin, terör savciliginca sürdürülen sorusturmada, ‘müsteki’ olarak degerlendirildigi ortaya çikti. Gezi eylemlerine destek verdikleri için haklarinda terör örgütü üyeligi suçlamasiyla baslatilan sorusturmada gözaltina alinan 23 süpheli savcilik ve hâkimlik sorgusu için dün sabah Ankara Adliyesi’ne sevk edildi. Süphelilere, ‘insan öldürmeye tam tesebbüs ve yaralama’ suçlamasi da yapildi.
Sorusturmanin ilk dalgasinda gözaltina alinan süphelilere de bu suçlama yapilmis, ancak hâkim yeterli delil bulunmamasi nedeniyle reddetmisti. Ikinci dalgada gözaltina alinan süphelileri yine bu suçlamanin yöneltilmesi, savcilik sorgusunda tartismalara neden oldu.
Edinilen bilgilere göre avukatlar Sevilay Özkurt ve Semra Demir, sorgu savcisina “Ankara’daki eylemlerde hayatini kaybeden kamu görevlisi bulunmamaktadir. Müvekkillerimize neden bu suçlama yapiliyor” diye sordu. Savci da, “Ethem Sarisülük’ün vuruldugu yerde, polislere yönelik linç girisimi nedeniyle bu suçlama yapilmaktadir” yanitini verdi. Avukatlar, “O zaman Ethem Sarisülük’ü vuran süpheli polis memuru A.S. de mi müsteki durumunda ” sorusunu yöneltti. Ayni savci, “Olabilir” yanitini verdi. 

Taniklardan elinizi çekin! 

Sarisülük ailesinin avukatlari ise süpheli polis memuru için verilen serbest birakma kararina savciligin itirazda bulunmasi için basvurdu. Dilekçede “Mahkemenin süpheliyi serbest birakmasi cinayetin cezasiz birakilmaya çalisildigi algisinin olusmasina sebep olmustur” denildi,
Sarisülük’ün ölümüyle ilgili sorusturmada tanik olarak ifade veren Mehmet Can Taysan hakkinda ise arama karari çikartildi. Sarisülük’ün ailesinin avukatlari tarafindan yapilan açiklamada, “Tanik olarak ifade verebilecegini telefonla bildiren Sahin Imga 1 hafta önce tutuklandi. Kesifde dinlenen tanigimiz Burhan Çoban telefonla aranarak tehdit edildi. Taniklarimizdan elinizi çekin” denildi.

Radikal



  • Perşembe 22.5 ° / 19.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 24.2 ° / 19.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 22.7 ° / 20.5 ° Orta kuvvetli yağmurlu