Bugün, 17 Mayıs 2024 Cuma

Soysal ?Artik bize dur durak yok, sözün bittigi yerdeyiz?

Soysal ?Artik bize dur durak yok, sözün bittigi yerdeyiz?

CHP eski milletvekili ve parti meclis üyesi Çetin Soysal Besiktas Maçka demokrasi parkinda ADALET nöbetinde gazetemize yaptigi açiklamada ?Artik bize dur durak yok, sözün bittigi yerdeyiz? dedi.

 Soysal “Artik bize dur durak yok, sözün bittigi yerdeyiz”

CHP eski milletvekili ve parti meclis üyesi Çetin Soysal Besiktas Maçka demokrasi parkinda ADALET nöbetinde gazetemize yaptigi açiklamada “Artik bize dur durak yok, sözün bittigi yerdeyiz” dedi.
 
“özgürlükleri ortadan kaldirdilar””
Soysal “Türkiye ne yaziktir ki uzun bir zamandan beri anti demokratik yasalarla yönetiliyor. Özgürlük adina özgürlük, demokrasi adina demokrasi, hukuk adina hukuk katlediliyor. Biryandan özgürlük oldugunu iddia edenler, aslinda özgürlüklere pranga vurdular, özgürlükleri ortadan kaldirdilar.
 
Saldirgan nesiller yarattilar

Soysal “Gelinen süreçte hukuk, demokrasi ve özgürlükler yok edilmis. Baris süreçleri baris yerine kavga getirdi, ayrilik ve düsmanlik getirdi. Bugün ne yazik ki nefret egemen oldu, nefret suçu sokaklara yansidi, siddet oldu, tacize, insan hakkina müdahaleye dönüstü.
Bakiniz ;12 yasinda bir yavrumuza bisikleti üzerinde tasla vurmayi kendine hak kabul eden bireyler yarattilar, giyimlerinden dolayi taciz edilen kizlarimiz ortada. Saldirgan nesiller yarattilar,  hâlbuki bizim adaletli savunan, halkini yurdunu seven, baristan, özgürlükten yana olan, bagimsizlik duygusu içinde hareket eden anlayisa ve bu anlayista olan topluma ihtiyacimiz var.   Toplumu gerdiler ve cinayet islemeyi hak kabullenen kesimler olustu, sosyal medya yolu ile savas çigirtkanligi yaparak ayristiran, bölen kisilere pirim verdiler. Bu kisiler isledikleri suçlarin suç olmadigini savunarak reislerinden talimatlar alarak tehditler savurmaya devam ediyorlar. Neden derseniz öfke ve nefret sucu bu iktidar tarafindan mesrulastirildi. Kindar ve dindar nesil yetistirme hevesi toplumu canavarlastirdi.
 

Biçak Kemige Dayanmadi, Kemigi Kirdi
Öfke ve nefreti yaratan bu iktidarin ektigi tohumlar ülkemize hiçbir dönemde yakismadigi gibi bu çagda ise hiç de yakisan bir durum degil, bu isten herkese zarar görüyor. Kendilerini çok uyardik, yapmayin dedik. Dini siyasete, siyaseti de dine sokmayin, yargiyi siyasallastirmayin. Gelinen noktada biçak kemige dayanmadi, kemigi kirdi. Adaleti, demokrasiyi katlettiler. Bizler bugün sokaklara çiktiksa, herkes için çiktik, adaleti yeniden insa etmek için alanlardayiz. Ülkemizin gelecegi, insanlarimizin huzuru ve yarinlari için buradayiz… Adalet diyoruz. Gelinen duruma seyirci kalamayiz, hiçbir yurttasimizda seyirci kalmamali.
 
 Nicel birikimler nitel patlamaya yol açmistir. Artik sözün bittigi yerdeyiz Son 15 yildir hukuka, barisa, demokrasiye, adalete hasret bir ülke olduk. Bu duruma seyirci kalamayiz, bu ugurda her türlü bedel ödemeye haziriz. Artik bize dur durak yok, sözün bittigi yerdeyiz.
Biz barisçil eylemlerle ülkemizin gelecegini, hukuk devletini, demokrasiyi hayata geçirme kararliligini göstermeliyiz. Parlamenter sisteme dönerek, ülkenin kardesligini, kalkinmasini, normallesmesini demokrasimizi yesertecegiz, yurdumuzun barisini ve kardesligini halkimizla el ele vererek saglamaliyiz. Bakin yürüyüs boyunca bir tek sert söylemimiz, incitici kelimemiz yok. Yüregimizde sevginin, hosgörünün egemen oldugunu anlamayan kalmadi. Yürüyüs basladigi günden bugüne saldirilar tehditler olmasina ragmen tüm yapilanlara gayet sakin ve insana yakisir bir anlayisla karsiliyor, cevap veriyoruz. Hos görüyü egemen kilarak, adalet yürüyüsümüze devam ediyoruz". 



  • Cuma 23 ° / 13.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 22.1 ° / 13.7 ° Güneşli
  • Pazar 22.5 ° / 13.8 ° false