Bugün, 4 Mayıs 2024 Cumartesi

Soysal,?Bunlar Istikrar Degil Tahribat Yarattilar

Soysal,?Bunlar Istikrar Degil Tahribat Yarattilar

Beyoglu Istiklal Caddesi`nde Cumartesi günü gerçeklesen terör saldirisini protesto etmek için CHP eski Milletvekillerinden parti meclis üyesi Çetin Soysal, olayin gerçeklestigi yere giderek karanfil birakti.

Soysal,”Bunlar Istikrar Degil Tahribat Yarattilar

Beyoglu Istiklal Caddesi`nde Cumartesi günü gerçeklesen terör saldirisini protesto etmek için CHP eski Milletvekillerinden parti meclis üyesi Çetin Soysal, olayin gerçeklestigi yere giderek karanfil birakti.
 Soysal, “Terörü bir kez daha kimden, nasil gelirse gelsin lanetliyoruz. Terör bir insanlik suçudur. Terörden ve kandan beslenenleri de lanetliyoruz. Toplumsal barisi ve huzuru hedef alan terör saldirilarina karsi her zamankinden daha çok birlige, beraberlige ihtiyacimiz var. Ancak, yurttaslarimizin canini alan terör saldirisiyla ilgili bilinmeyenler biran önce açiga çikarilarak yapilanlarin hesabi sorulmalidir. 
 
Biz bu iktidardan Yayin yasagi degil, ölüm yasagi istiyoruz
 Bakiniz Türkiye Cumhuriyeti Devleti terör örgütlerine boyun egmez, egmeyecektir.
AKP iktidarinin yanlis politikalari nedeniyle Türkiye bugün Ortadogu ülkelerinden farksiz bir sekilde yönetiliyor. Ankara ve Istanbul’da terör örgütlerinin yuvalandigi, cirit attigi bir yer oldu. AKP iktidarinin beceriksizligi yüzünden terör ihraç eden ülke haline geldik. Terör vahsetinin en yogun yasandigi bir ülke olduk. Terör eylemlerini önlemekle görevli ve yetkili olan siyasi iktidar ise görevini yapmak yerine yayin yasaklariyla vahsetin üzerini örtmeye, halkimizin terör saldirilarina alismasini saglamaya çalismaktadir. Alismayacagiz, korkmayacagiz, unutmayacagiz ve unutturmayacagiz. Yayin yasaklari bu katliamlari ortadan kaldirmaz. Iktidardan yayin yasagi degil, terörle adam gibi mücadele etmesi lazim. Biz bu iktidardan Yayin yasagi degil, ölüm yasagi istiyoruz.
 “AKP politikasinin dis politikadaki basiretsizligi ve beceriksizligi”
Biliyorsunuz,  CHP`nin terör olaylari ile ilgili Meclis`te komisyon kurulmasi için önerge vermisti. Önerge mecliste oylandi, ne yazik ki oylama sonucu CHP`nin önerisi AKP’lilerin oylari ile reddedildi.

Oylamada AKP  milletvekilleri "hayir" oyu kullandi. Ilk basta çekimser kalan MHP`li vekiller, sayinin yetersiz olacagini düsünerek el kaldirarak öneriye ret oyu verdi. Ogün mecliste milletvekilleriniz AKP’lilere “Insani sorumlulugumuzun geregi olarak bu çatismalara gelin hep birlikte dur diyelim demislerdi. Ancak bizlerin sözlerini dikkate almayanlar bugün yasananlarin sorumlusudur. Bugün yasadigimiz bu acilarin, terör meselesinin can alici noktasi 14 yillik AKP politikasinin dis politikadaki basiretsizligi ve beceriksizligidir.  Bunlar disarida da, içeride de istikrar degil tahribat yarattilar. Siyasi iktidar, 4,5 yil önce yanlis Ortadogu politikasindan dolayi silahlarin Türkiye`ye dönecegini yillardir söylüyoruz. ISID tehlikesine karsi siyasi iktidari defalarca uyarmistik. Bu vesile ile burada günahsizca, masumane bir sekilde hayatlarini kaybedenlere rahmet diliyorum, yaralilar
a ise açil sifalar.



  • Cumartesi 17 ° / 12.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 17 ° / 11.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 17.8 ° / 9.5 ° Güneşli