Bugün, 6 Mayıs 2024 Pazartesi

Soysal: Cumhuriyetimizi Biz Koruyacagiz

Soysal: Cumhuriyetimizi Biz Koruyacagiz

CHP Esenler Ilce Baskanliginin referandum degerlendirmesi konulu örgüt toplantisinda, CHP parti meclis üyesi Çetin Soysal, kurucu iradenin temeli olan Kuva-yi Milliye ruhunu yeniden canlandiracaklarini söyledi.

 Soysal: Cumhuriyetimizi Biz Koruyacagiz

CHP Esenler Ilce Baskanliginin referandum degerlendirmesi konulu örgüt toplantisinda, CHP parti meclis üyesi Çetin Soysal, kurucu iradenin temeli olan Kuva-yi Milliye ruhunu yeniden canlandiracaklarini söyledi. 

  
Soysal; “Cumhuriyeti ve Cumhuriyet kazanimlarini hedef alan, toplumu ayristiran bir zihniyetle mücadele ediyoruz. Baris ve huzuru bozan, halkini ayristiran, ötekilestiren ve siddetten beslenen AKP iktidari ile ve bu zihniyette olanlarla Kuva-yi Milliye ruhla mücadele edecegiz.

Atatürk’ün Emaneti Cumhuriyetimizi Biz Koruyacagiz
Emperyalist ülkelerin tüm güçlerini birlestirerek, isgal edip parçalayamadiklari topraklarimizi, kanla kurdugumuz Cumhuriyetimizi hiçbir güç yikamaz, buna izin vermeyecegiz. ”Baskanlik” adi altinda önümüze konulan metin, demokrasi ve insan haklarini, yok sayan anlayistir. Cumhuriyeti biz kurduk, Atatürk’ün bize emaneti olan cumhuriyetimizi yine biz koruyacagiz. Özgür düsüncenin aydinlik gelecegin önüne konulan engelleri hep birlikte kaldiracagiz.
 
Bu referandum çok olumlu gelismelere vesile oldu. Kurtulus savasindan sonra ilk defa ülkemizin yurtseverleri bir araya geldiler, omuz omuza mücadele ettiler. Bu mücadele ülkemizin sahibi olmak için, cumhuriyetimizi korumak için verilen bir mücadele oldu.  
16 Nisan Referandumu mesru degildir, bu sonuçlara saygi duymadigimiz gibi, yasadigimiz süreci tanimayacagiz ve bu ahlaksizlarla, ülkemizin gelecegine ipotek koyanlarla sonuna kadar mücadele edecegiz.


 Dolayisiyla buradan bir çagiri yapiyorum; yilginlik yok, mücadele azmimiz devam ediyor, hep birlikte hesap soracagiz. CHP basta olmak üzere ülkenin bütün muhalefet güçleri, ‘Hayir’ diyen bütün cumhuriyetçiler olarak, referandumu mesru saymadigimizi ve sonuçlari tanimadigimizi da açikça ilan ediyoruz.
 


Bu Yenilginin Ve Korkunun Belirtisidir
Cumhurbaskani Tayyip Erdogan, sözüm ona “zafer” konusmasinda, “Kimse sonuçlari küçümsemeye ve geçersiz saymaya kalkmasin, onlarin haberi yok ama ati alan Üsküdar’i çoktan geçti” dedi. Allah aksina böyle inançsiz, saldirgan ve aldigi sonuçtan tedirgin bir galibiyet konusmasi olur mu? Demokratik bir zafer kazanan hiçbir cumhurbaskani böyle bir üslupla seçim ya da referandum sonucu degerlendirir mi? Bu bir yenilgi konusmasidir. Bu bir korkunun belirtisidir.
Oynadiklari Bu Asagilik Oyuna Izin Vermeyecegiz!
Devletle halkin, emperyalistlerle isbirligi yapanlarin emperyalizme kafa tutanlarin, mazlumlarla zalimlerin, ilericilerle gericiligin, aydinlanmacilar ile cehaletin, cumhuriyete sahip çikanlarla cumhuriyet düsmanlarini mücadelesinde kazananlar, hile ile haklari, gelecegi ellerinden alindi ve maglup ilan edildi. Gericilige ve emperyalist güçlerin ülkemiz üzerinde oynadiklari bu asagilik oyuna Izin vermeyecegiz!
 
Türkiye’nin özgürlükçü güçleriyle diktatörlük heveslilerinin, bir yarisini yasadik. Aydinlanmacilar ile cehaletin temsilcilerinin, cumhuriyetçilerle seriatçilarin, demokrasi güçleriyle dinci fasistlerin mücadelesinde, hile ve tertiple kayip edenleri galip ilan ettiler. Simdi bizden bu sonuca saygi duymamizi bekliyorlar, saygi duymuyoruz” dedi
 



  • Pazartesi 17.8 ° / 9.5 ° Güneşli
  • Salı 19.2 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Çarşamba 22.5 ° / 14.5 ° Güneşli