Bugün, 18 Mayıs 2024 Cumartesi

Soysal Sivas`i Unutmak Mümkün mü?

Soysal Sivas`i Unutmak Mümkün mü?

Cumhuriyet halk partisi önceki dönem milletvekillerinden, parti meclis üyesi Çetin Soysal, Sivas`i, Madimak`i unutmak mümkün mü? ülkeme düsen atesi unutmadik, unutturmayacagiz. Ülkemde yasanan tüm yanlislara karsi yaptigimiz bu demokratik eylem ?Adalet y

  Soysal Sivas’i Unutmak Mümkün mü?
Cumhuriyet halk partisi önceki dönem milletvekillerinden, parti meclis üyesi Çetin Soysal, Sivas’i, Madimak’i unutmak mümkün mü?  ülkeme düsen atesi unutmadik, unutturmayacagiz. Ülkemde yasanan tüm yanlislara karsi yaptigimiz bu demokratik eylem “Adalet yürüyüsü” demokrasi’nin yesermesi ve katledilen adaletin yeniden insasi içindir dedi.
 
Soysal, “‘Madimak’24 yildir içimizi yakan ates , bu ates yalniz düstügü yeri degil tüm ülkemizi, aydinligimizi yakmistir. Madimakhalkimizin, devletimizin, birligine, bütünlügüne kardesligine yapilmis bir olaydir. Bu olayin hedefi Türkiye Cumhuriyeti, magduru basta Sivas ve Sivaslilar olmak üzere Türkiye Cumhuriyeti, aileler ve bütün yurttaslarimizdir.” 
   

 Soysal, Adalet yürüyüsü için yaptigi açiklamada, Anadolu’nun Kemal’i önde bizler yaninda, hak, hukuk, adalet diye haykiriyoruz, özgürlüge, barisa, hukuka ve adalete yürüyoruz” dedi.
 
Soysal, “Yilginlik, yorgunluk yok. Günes tepemizde ve biz Türkiye için, ezilen, ötekilestirilen ve haksizliga ugrayan kim varsa onlar için yürüyoruz. Bu yol arkadasligi, yarenlik tüm yorgunlugumuzu üzerimizden aliyor. Tüm engellemelere karsi, adalet yürüyüsümüz devam ediyor. Gayri durmak yok, yolumuza devam diyoruz ve devrimci ruhumuzla, kuva-yi Milliye askiyla ülkenin kardesligi için adalet için Istanbul’a kadar baris türküleri ile yürüyoruz. Bu yürüyüs baskici anlayisa ve fasizme baskaldiridir.
 
Bu yürüyüs esitlik, özgürlük ve çagdaslasmanin isigi olacaktir, bu yürüyüs cumhuriyetimizin ve aydinlik yarinlarimizin kivilciminin yakildigi, bir toplumun yeniden var olus yürüyüsüdür. Biz herkesin düsüncelerini özgürce söyleyebilecegi, suçlunun cezasini çekecegi, suçsuzlarin kendilerini ifade edebilecegi ve haksizliga ugramadan, yarinlarina umutla bakabilecegi bir Türkiye için, yasanilabilir bir ülke için, korkmadan, ürkmeden adalet için yürüyoruz”



  • Cumartesi 22.1 ° / 13.7 ° Güneşli
  • Pazar 22.5 ° / 13.8 ° false
  • Pazartesi 22.5 ° / 13.7 ° Güneşli