Bugün, 4 Mayıs 2024 Cumartesi

Söz ve meydan emekçinin

Söz ve meydan emekçinin

Yüzde 3.5+4 zam dayatan hükümet toplusözlesmeyi Yüksek Hakem`e gönderdi. Kamu emekçileri ise bu dayatmaya karsi sözlerini bugün yaptiklari grevle söylüyor.

Yüzde 3.5+4 zam dayatan hükümet toplusözlesmeyi Yüksek Hakem’e gönderdi. Kamu emekçileri ise bu dayatmaya karsi sözlerini bugün yaptiklari grevle söylüyor.

HAYDI GREVE

KESK ve Kamu-Sen, AKP Hükümetin kamu emekçilerine yüzde 3.5+4 oranindaki zam teklifini protesto etmek için bugün kamu kurumlarinda greve gidiyor.

Okullarda egitim olmayacak, hasteneler hizmet vermeyecek, vergi toplanmayacak, trenler duracak. Greve çikan kamu emekçileri, alanlarda yapacaklari eylemlerle insanca yasanacak ücret ve insanca çalisma kosullari taleplerini dile getirecek.

MEMUR-SEN DE GREVIN DISINDA KALAMADI

Toplusözlesme masasinda hükümetin 3.5+4 teklifinde israr etmesinin yol açtigi büyük tepki, Memur-Sen’i de bugün KESK ve Kamu-Sen’in gerçeklestirecegi grevin içine çekti.

Memur-Sen Genel Baskani Ahmet Gündogdu, konfederasyona bagli en büyük sendika olan Egitim Bir-Sen’in greve çikacagini duyurdu. Memur-Sen’e bagli diger sendikalarin üyelerinin de bugün greve çikmasi bekleniyor.


DAKIKA DAKIKA GREV, ISYERLERINDEN HABERLER

00:00 - DEMIRYOLLARINDA BASLADI

Kamu emekçilerinin 23 Mayis grevi gece 00:00`dan itibaren demiryolarinda basladi.

BTS Genel Baskani Yavuz Demirkol Hayat TV`ye baglanarak grevi degerlendirdi. Demirkol sunlari söyledi: 00`dan itibaren grev basladi. Türkiye çapinda çok basarili olarak yürütüyoruz. Diger sendika üyeleri ve sendikasiz emekçiler de destek veriyor. Basbakan memurun grev hakki mi var diyordu ve evet biz bunun cevabini veriyoruz, emekçiler grevde!

NERELERDE TRENLER DURDU?

Haydarpasa, Pendik, Sirkeci Halkali banliyö trenleri, Izmir, Denizli, Aydin, Söke, Adana, Mersin, Samsun, Sivas, Malatya, Diyarbakir ve Türkiye`nin hemen her yerinde çok basarili ve yüksek katilimli devam ediyor grevimiz.

DEMIRYOLCULARIN TALEPLERI

Konfederasyonumuzun genel taleplerini ön plana çikarmanin yaninda demiryolu emekçilerinin is güvencesi elinden alinmak isteniyor. Demiryolu kanununun çikartilmasiyla birlikte isçimize ve isyerimizin gelecegi konusunda kararsizlik söz konusu. Demiryolu emekçiklerinin bu grevi ayni zamanda demiryolu kanununa karsi eylemlerin ilk provasi.

ADANA`DA GREV DEMIRSPOR TARAFTARININ DESTEGIYLE BASLADI!

23 Mayis grevi Adana’da gece demiryollarinda ve posta isletme merkezinde basladi. Gece 00.00 itibari ile greve giden demiryolu emekçileri bir gün boyunca tüm seferleri durdurdu.

Grevlerini gece 00.00 da Adana garinda yaptiklari eylemle duyuran kamu emekçilerine Kamu-Sen’e ve KESK’E bagli sendikalar ile Adanademirspor’un taraftar grubu Simsekler’in bazi üyeleri de destek verdi. BTS ve Ulasim-Sen baskanlari da kisa birer konusma yapti.

Posta isletme merkezinde de kamu emekçileri greve giderek tüm Türkiye’de posta islemlerinin yapilmayacagini belirtti.


08:25- ANTEP`TE ONLARCA OKULDA YÜZDE YÜZ GREV

Antep`ten Hayat TV yayinina baglanan egitim emekçisi Hanifi Yaylaci sunlari söyledi: "Antep`te son 3 4 gün içerisinde çok yogun bir çalisma yürütüldü. Belediye, maliye, hastane gibi alanlarda çalismalar yogundu. Onlarca okulu ziyaret ettik. Okullarin büyük bir kismi kapatilacak. Onlarca okulda yüzde yüz dolayinda katilim söz konusu. Tabii Egitim Bir-Sen`in de destek açiklamasindan sonra katilim artacaktir." 

08:30 - CERRAHPASA VE ÇAPA`DA IN CIN TOP OYNUYOR

Cerrahpasa ve Çapa`da bugün için randevular alinmadi. Aciller disinda hastalara bakilmiyor. Bütün poliklinikler bos. Randevusunu alip da grevden haberi olmayan vatandaslar disinda hasta da yok. Burada da saglik emekçileri yavas yavas toplanmaya basliyor. Saat 9`da hastane bahçesinde yürüyüsler olacak. Sonra Beyazit`a yürüyüs baslayacak. 

08:35 - ISTANBUL VERGI DAIRESI: Cevizlibag`daki vergi dairesinde emekçiler yeni yeni toplanmaya basladi. Eylem hazirligindalar. Çalisanlarin yarisi grevde görünüyor. 

08:40 -  BTS DIYARBAKIR - Veysel Özhekti: 00:00`dan itibaren basladi grev. Diyarbakir çok basarili geçiyor, bölgesel sube oldugumuz için bize bagli tüm illerin çok basarili oldugunu söyleyebiliriz. Yüzde 90`a yakin bir katilim var. Insanlar isyerlerine gelip isimlerini yazdirip is birakiyorlar. Müthis bir hava var umarim bu AKP`ye ders olur.

Biz KIT çalisanlariyiz. Telekom`dan, TEDAS`tan baslayan bir süreç var. Sira PTT ve demiryollarinda. Önümüzdeki süreçte biz gerekirse süresiz grevlere de gidebiliriz. Ama bugün tarihi bir gündür bunu söylemek lazim. Ama artik isyerlerinde çalisanlar için 1 günlük grev yetmiyor. Haftalarca grev istiyor emekçiler.

Sunu da eklemek gerekiyor Memur-Sen bazi yerler de greve katildi ama örnegin Ankara`da hizli treni Memur-Sen üyeleri çalistirdi.

08:50 SANCAKTEPE: Hasan Toprak Egitim Sen 2 No`lu Sube Yöneticisi: Su an Sancaktepe`deyim. Okullar hemen hemen bosaldi. Sabah itibariyle basarili bir sekilde grev basladi. Katilim yüzde 90`lara gelmis durumda. Bu grevin önemi birlesik olmasi, 4+4+4 eylemlerinde sikinti birlesik bir hareket yaratilamamasiydi. Bugünkü tepki sadece zamma degil 4+4+4`e dair de. Okullarimizda ilk kez bu kadar yaygin bir grev gerçeklestiriliyor.

08: 50 PENDIK : Pendik Endüstri Meslek Lisesi`nden Zehra Sormageç: Ortak çagri sonucu yogun bir katilim var. Okulda ilk defa herhangi bir sendikaya üye olmayan emekçiler dahi greve katiliyor. Birlesik mücadele çagrilarinin bu basarida önemi büyük ama daha da iyi olabilirdi.

09:00 ANKARA: HER KOLDAN KIZILAY`A YÜRÜNECEK

09:10 ADANA: Halil Kara (Egitim Sen): Sabahtan beri 15`e yakin okulu takip ettim. Yüzde 100`e yakin bir katilim var. Sendikali sendikasiz tüm egitim emekçileri su anda grevde. Egitim emekçilerinin talepleri arasinda ek ödeme var. Ek ödeme bize verilmedi buna bir kizginlik var. 4+4+4`e yönelik de tepkilerimiz var.

09:15: ANTEP: Huzur Ilberoglu (Egitim-Sen): Grev karari alindigi günden itibarern Kamu-Sen`le ortaklasa okullari dolastik. Çok da güzel oldu herkesin özlemi buydu. Gazikent`te 11 okul var, 11 okulda da yüzde yüz katilim var. Davullarla zurnalarla okullardaki arkadaslarimizi topluyoruz. Egitim-is, Egitim Bir-Sen de greve katildi ve çok güzel bir sekilde, birlesik grevi gerçeklestiriyoruz.

09: 20: IZMIR Kamu-Sen il temsilcisi Ahmet Dogruyol: Bugün greve katilim gayet basarili. Bütün arkadaslarimiz greve duyarli. Vatandaslar da çok hosgörülü. Izmir`de trenler durdu diger kamu kuruluslarinda da vatandasi bilgilendirme çabasi devam ediyor. Memurlar bu konuda çok hassas. Yüzde 80-85 oraninda bir katilim var. Bunun sebebi de 10 yildir memura reva görülen iskence diyebiliriz.

09:25: ANKARA BES Isyeri Temsilcisi Muharrem Öney: Sosyal Sigortalar Genel Müdürlügü önündeyiz. Sifir evrakla greve destek veriliyor. Katilim orani yüzde yüz. Memur-Sen`e üye emekçiler de greve katilim gösterdi. 

09:30 ISTANBUL: Sahin Tanriverdi SES Anadolu Sube yöneticisi:  Bugün de katilim yüksek. Hastanelerde eylemler yapip, niye greve gittigimizi saglik emekçilerine anlatacagiz ve öyle alana gidecegiz. Su anda görünen saglik emekçilerinin katilimi hayli yüksek. Hastanelerde bir birlik saglanmis durumda, Memur-Sen üyeleri de greve katiliyor.

09:35 SISLI Oguz Bozkus (Egitim Sen 3 No`lu isyeri temsilcisi): 250 ögretmenin çalistigi Sisli Endüstri Meslek Lisesinde katilim yüzde 90`a yakin. Çalisan arkadaslar da ücretli, kadro güvencesi olmayan arkadaslar. Onun disinda yakinimizdaki diger okullarda da örnegin Kurtulus Lisesi`nde yüzde yüze yakin bir katilim söz konusu keza Kuvayi Milliye Lisesi de öyle. Sendikalarin birlikte hareket ediyor olmasi da grevin gücünü olumlu yönde etkiledi.

09:40 SISLI: Kurtulus Lisesi: Ögrenciler derslere girmiyor. Greve boykotla destek veriyor. Ögrencilerin yüzde 90`a yakini okula gelmedi. Saat 10 gibi okula gelerek ögretmenlerle ortak bir eylem yapacaklar.(HABER MERKEZI)



  • Cumartesi 17 ° / 12.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 17 ° / 11.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 17.8 ° / 9.5 ° Güneşli