Bugün, 20 Eylül 2024 Cuma

SP-BBP liderleri ortak vurgularla bir kez daha ?hayir? dedi

SP-BBP liderleri ortak vurgularla bir kez daha ?hayir? dedi

Tek Adam rejimini içeren degisiklige elestiriler getirerek ?hayir? diyeceklerini söyleyen Saadet Partisi ve BBP liderleri bulustu, kutuplasma tehlikesine dikkat çekti

SP-BBP liderleri ortak vurgularla bir kez daha “hayir” dedi

Tek Adam rejimini içeren degisiklige elestiriler getirerek “hayir” diyeceklerini söyleyen Saadet Partisi ve BBP liderleri bulustu, kutuplasma tehlikesine dikkat çekti

Baskanlik sistemine prensipte karsi olmamalarina karsin Meclis’ten geçirilen düzenlemenin denetim yollarini kapadigini ve adalet saglamayacagini söyleyerek “hayir” diyen Saadet Partisi Genel Baskani Temel Karamollaoglu, yine “Milli iradenin temsilinde sorun yasanacak” diyerek “hayir” sinyali veren BBP Genel Baskani Mustafa Destici ile bulustu.

Destici’yi makaminda ziyaret eden Karamollaoglu Türkiye’nin ciddi sorunlari oldugunu, hükümetin ise bu sorunlara odaklanmak yerine baskanlik sistemini hayata geçirmekle ugrastigini, toplumun bu denli kamplasmasinin en önemli tehlike oldugunu söyledi. Referandumda oylarinin “hayir” oldugunu vurgulayan Karamollaoglu, “Bizim fikrimizi degistiren bir sey yok. Prensip itibariyle düsüncelerimizi ibraz ettik ve su anda o düsüncelerimizi degistiren bir sey yok” dedi.

Destici de toplumu ayristiracak ve çatistiracak her türlü sözden uzak durulmasi uyarisi yapti. Destici,“Biz BBP ve SP bu dönemde de sagduyunun sesi olduk. Süreç basladigindan beridir düsüncelerimizi ve görüslerimizi paylastik. Bizim teklif metnimiz onlara gitti onlarinki bize geldi. Metinlerimizin aslinda birbirine çok benzedigini ve ortak noktalari oldugunu gördük” dedi.



  • Cuma 24.2 ° / 19.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 22.7 ° / 20.5 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 25 ° / 20.1 ° Güneşli