Bugün, 3 Mayıs 2024 Cuma

SP Esenler Tekrar Yalçinkaya`yi Baskan Seçti

SP Esenler Tekrar Yalçinkaya`yi Baskan Seçti

Saadet Partisi Esenler Ilçe Teskilati, 28 Eylül Pazar günü Avrupa Dügün Salonunda gerçeklestirilen 5. Olagan kongrede delege salt çogunlugu oylarini alan Tugrul YALÇINKAYA tekrar baskan seçildi.

SP Esenler Tekrar Yalçinkaya’yi Baskan Seçti

 

SAADET PARTISI Esenler Ilçesi 5. Olagan Kongresi

 

Saadet Partisi Esenler Ilçe Teskilati, 28 Eylül Pazar günü Avrupa Dügün Salonunda gerçeklestirilen 5. Olagan kongrede delege salt çogunlugu oylarini alan Tugrul YALÇINKAYA tekrar baskan seçildi.

 

Saadet Partisi Esenler Ilçe Kongresine; P IL BASKANI ve Genel Baskan Yardimcisi Birol AYDIN, SP Genel Idare Kurulu Üyesi Sadrettin KARADUMAN, SP Genel Idare Kurulu Üyesi Mürsel BASER, SP Basaksehir Ilçe Baskani Yusuf GÜLSEN, SP Bahçelievler Ilçe Baskani Abdullah AKÇAY, SP Esenyurt Ilçe Baskan Yardimcisi Öztürk ZAN, SP Il Yöentim Kurulu Üyeleri Sefer Yesilyurt ve Islam INCE, Anadolu Gençlik Dernegi Esenler Sube Baskani Yakup DEMIR, Ilçe Seçim Müdürü Yilmaz GÖK ve Heyeti, Esenler Dernekler Federasyonu Baskan Yard. Ibrahim DUMAN, Esenler Esnaf ve Sanatkârlar Odasi Baskani Sükrü SAHIN, TEKSTIL KENT Baskan Yardimcisi Münir DINLER, Malatya Sivil Toplum Örgütleri Esenler Subesi Baskan Yardimcilari, Ömer ADIYAMAN, Nevzat GÜLTEKIN, Bayram ÖZBEK, Mehmet ÇELIK, Birlik Mahalle Muhtari Eyüp ÇELIK katildi.

Mahalle Muhtarlari ve STK Temsilcileri katilmislardir. Katilan Yerel Basin Temsilcileri: Gazete Esenler Hasan Gürsoy, Bölgede Ilk Haber Yildiray Yilmaz 7–24 Esenler Haber, Esenler Yasam, Akbaba Haber Ajansi, Sivil Haber katildi.

 

Istiklal Marsi ile baslayan kongrede Kongre gündeminin okunmasi ile beraber divan heyeti olusturuldu. Faaliyet ve Mali konularla ilgili raporlarin okunmasindan sonra siyasi konusmalar bölümüne geçildi.

 

Açilis konusmasini yapan Ilçe Baskani Tugrul YALÇINKAYA, Esenler ilçesinin sorunlari, Belediye Baskanligi ve meclisi nezdinde yürütülen müspet muhalefet sayesinde 100’ün üzerinde soru önergesi verdiklerini, Esenler Halkina birçok hayirli islerin yapilmasina vesile olduklarini dile getirdi.

Bunlardan birinin Esenler ilçesinde hizmet veren 60 okula yaptiklari ziyaretler çerçevesinde müdürlüklerce belirlenen eksiklikleri gündeme getirmeleri sonucu Belediye yetkililerince alelacele de olsa gereginin yapilmasina vesile olduklarini örnek gösterdi.

 

YALÇINKAYA, “Kentsel Yenileme” kapsaminda ortaya çikan belirsizlik ve haksizliklarin üzerine gitmelerini diger önemli çalismalardan biri oldugunu belirtti. Bu yönde mahalle mahalle yapilan toplantilar ile Esenler halkini bilinçlendirmeye önem verdiklerini, genis bir bilgi agi olusturduklarini dile getirdi.

 

YALÇINKAYA, konusmasinin sonunda Esenler Yerel Basinina ve Sivil Toplum Kuruluslarina da tesekkürlerini ileterek haklinin ve halkin yaninda göstermis olduklari çabalari överek konusmasini bitirdi.

 

Yalçinkayanin ardindan Kürsüye gelen bir diger konusmaci, Saadet Partisi Genel Idare Kurulu Üyesi Sadrettin KARADUMAN oldu.

 

KARADUMAN yaptigi konusmada kronolojik bir tarihi çerçeve çizdikten sonra bugünü ve gelecegi öngörebilmenin yolunun bundan 10 sene, 50 sene, 100 sene ve 150 sene önce neler olduguna içerden ve disardan bir projeksiyon tutarak konusmasini sürdürdükten sonra neler yapilmasi gerektigine degindi.

Bugün Islam cografyalarinda gerçeklestirilen isgal, katliam ve sömürünün yeni olmadigina son da olmayacagina vurgu yapan KARADUMAN çözümün dogru tarafta, dogru istikamet ve hedefe dogru kilitlenmekten, birlikten ve beraberlikten geçtigini ifade etti.

 

Siyasi konusmalar çerçevesinde son konusmaci, SAADET PARTISI Genel Baskan Yardimcisi ve Istanbul Il Baskani Birol AYDIN oldu.

 

Birol AYDIN, kongrenin beynelmilel bir seçim olmadigini Esenleri düzlüge çikaracak, yasanabilir kilacak, huzur ve refah içinde halkinin yasadigi bir sehir görünümüne kazandiracak bir kilometre tasi olduguna vurgu yapti.

Ülkemizin içinden geçtigi bu toz bulanik günlerde iç ve dis politikadan, ekonomiye; askeri ve stratejik gelismelerden; sosyal kültürel ve ahlaki birçok alanda çok çarpici açiklamalarda bulundu.

Küresel güç olma yolunda halkin durumunda gözlenen sözde refah ve yatirimlarin üretimden degil, sicak para karsiliginda borçlanmaktan kaynaklandigini vurgulayan AYDIN, konusmasina söyle devam etti:

Konusmalarin ardindan Ilçe seçim kurulu yetkilileri tarafindan olusturulan sandik ve pusulalar esliginde gerçeklesen seçimde TUGRUL YALÇINKAYA ve Yönetim Listesi delege salt çogunlugunun oylarini alarak yeniden SAADET PARTISI ESENLER Ilçe Yönetimine seçildi.

 

SAADET PARTISI ESENLER ILÇE TESKILATI 5. OLAGAN ILÇE KONGRESI SEÇIMI KONGRE GÜNDEMI

 

1.Yoklama ve Açilis

2.    Istiklal Marsi

3.    Divan Kurulu Seçimi

4.    Faaliyet ve Hesap Raporunun Okunmasi ve Müzakeresi

5.    Yönetim Kurulunun Ibrasi

6.    Siyasi Konusmalar

a)   Tugrul TALÇINKAYA ( Ilçe Baskani )

b)   Sadrettin KARADUMAN ( SAADET PARTISI GIK Üyesi )

c)   Birol AYDIN ( SAADET PARTISI IL Baskani ve Genel Baskan Yrd. )

7.    Seçimler
a- Ilçe Baskani
b- Ilçe Yönetim Kurulu Asil ve Yedek Üyeleri
c- Ilçe Disiplin Kurulu Asil ve Yedek Üyeleri
d- Il Kurul Delegeleri

8.    Ilçe Baskani Konusmasi

 

 

SAADET PARTISI Esenler Ilçesi

5. Olagan Kongresinde Baskan Adayi ve Listesi 

 

Ilçe Baskan Adayi: Tugrul YALÇINKAYA

 

Asil Üyeler

Adnan Tasdemir, Ahmet Nal, Arif Kaya, Basri Düzenli, Cengiz Karagöz, Emre Demir, Habib Aksu, Hasan Asker, Hulusi Özbek, Idris Dinçer, Ilhan Durmus, Mehmet Yesilyurt, Metin Ince, Mustafa ALAY, Resul Çalisan, Volkan Yücesoy, Yahya Keles, Yasar Buruneren, Yusuf Yildirim,

Yedek Üyeler

Abdullah Yasin Demir, Abdüsselam Gültürk, Bayram Gündogdu, Bekir Aksu, Bilal Boztepe, Davut Günes, Ergün Yalçinkaya, Fatih Bulca, Ilhami Kaplan Ismail Kaçan, Mehmet Salih Nair, Mustafa Tutas, Sabri Ülker, Selaattin Fidan, Ufuk Gürbüz, Veysel Öztürk, Yakup Tasdemir, Yunus Vehbi Taskin Yüksel Yigit.

 

 



  • Cuma 17.7 ° / 12.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 17 ° / 12.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 17 ° / 11.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı