Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

SP`li Birol Aydin: Ülke, çatisma üzerinden kaosa sürüklenmektedir

SP`li Birol Aydin: Ülke, çatisma üzerinden kaosa sürüklenmektedir

Saadet Partisi (SP) Genel Baskan Yardimcisi ve Istanbul Il Baskani Birol Aydin, 2014 yilinin Türkiye için kayip bir yil oldugunu söyledi. 2014`e yolsuzluk operasyonlarinin gölgesinde girildigini belirten Aydin, ülkenin bir çatisma üzerinden kaosa sürüklen

 SP’li Birol Aydin: Ülke, çatisma üzerinden kaosa sürüklenmektedir

Saadet Partisi (SP) Genel Baskan Yardimcisi ve Istanbul Il Baskani Birol Aydin, 2014 yilinin Türkiye için kayip bir yil oldugunu söyledi. 2014`e yolsuzluk operasyonlarinin gölgesinde girildigini belirten Aydin, ülkenin bir çatisma üzerinden kaosa sürüklendigini ve kutuplasmanin artik evlere kadar girdigini kaydetti.

Birol Aydin, yazili açiklama yaparak 2014 yilini degerlendirdi. 2014’e, 17 Aralik 2013 tarihindeki yolsuzluk ve rüsvet operasyonlarinin gölgesinde girildigini kaydeden Birol Aydin, “Koca bir yil bu operasyonlara karsi gelistirilen söylem, savunma ve operasyonlarla heba edildi. 2014’ün hemen basinda gerçeklestirilen yerel seçimlerle, ortasinda gerçeklesen cumhurbaskanligi seçimlerine de bu operasyonlarin gölgesinde gidildi. Kaos ve kutuplasma üzerinden yürütülen siyaset sandikta belirleyici unsur oldu.” dedi.

2014’de yasanan sikintilari siralayan Aydin, “Üst üste yasanan maden kazalari, borçla dönen esnafin durumu, Kobani’de yasanan çatismalarin bahane edilerek ülkemizin atese verilmek istenmesi, TÜIK’in asgari geçim bedelini 1.425 TL olarak açiklamasina karsin asgari ücretin 890 TL olmasi, çözüm süreciyle mesrulastirilmak istenen PKK terörü, sokaklarin ve okul önlerinin uyusturucu batakligi haline gelmesi, devletin borcunun 600 milyar liranin üstüne çikmasi, bosanmalarin artmasi, ahlaki erozyon, halkin sagligini tehlikeye atan tüccarlara engel olunamamasi, Türkiye’nin dis politikada edilgen bir hale getirilmesi vs gibi baslica ülke sorunlarina yönelik hiçbir saglikli çözüm ortaya ne yazik ki konmadi. Buna karsin ‘taraf olmayan bertaraf olur, ya bendensin ya ondan’ siyasetiyle kutuplasma hanelerin içine kadar sokuldu. Hanelerde baba ogluyla, kari kocasiyla bu kutuplasma sonucu çatismaya girdi.” ifadelerini kullandi.

‘HALKA HIZMET LÜTUF DEGIL, GÖREVDIR’

“2014’ün en belirgin özelliklerinden biri de hükümetin toplu açilis törenleri oldu.” diyen Aydin, “Bu törenlerde en dikkat çeken husus ise, daha önce açilisi gerçeklestirilen yatirimlarin tekrar açilir olmasiyla halen insaati devam eden yatirimlarin açilisinin gerçeklestirilmesi oldu. Halka hizmet bir lütuf gibi sunuldu. Halbuki halka hizmet bir lütuf degil, görevdir.

2014 yili zihinlere ‘çalmissa bizim usak çaldi, çaldilar ama hizmet de yaptilar’ söylemleriyle de kazindi. Siyasi olarak durdugu yer tam belli olmayan, günün sartlarina göre pozisyon alip yol arkadasligi yapan insanlarin birbirlerine olan ihaneti ile de hafizalarda yer eden 2014, her anlamda ülkemiz için kayip bir yil olmustur.

Dis politikada irtifa kaybeden, sözü dinlenmeyen bir ülke haline gelen Türkiye, Suriye, Irak, Ukrayna’da yasanan vahim olaylara ancak seyirci kalmis buralarda etkin rol oynayamamistir. Türkiye buralarda adeta emir eri gibi batili güçlerin istekleri dogrultusunda pozisyon alan bir konuma gelmistir. Halkin milli ve manevi duygularini oksayan kimi çikislarla da imaj çalismasi yapilmistir.” seklinde konustu.

Türkiye 2015’e ise yine kaos ve kutuplasma havasinda girecegini söyleyen Aydin, “Yaklasmakta olan seçimlerde yine bunun üzerinden beslenilmeye çalisilacak. Halkimizin önümüzdeki haziran ayinda yapilacak seçimlerde bu duruma ‘artik yeter!’ diyeceginden süphemiz yoktur.” dedi.

Birol aydin, 2014’ün gündem kronolojisini ise söyle siraladi:

“Emniyet ve yargidaki çatisma ve görevden almalar yer degistirmeler

Kobani çatismalari ve Yasin Börü cinayeti

Yerel ve Cumhurbaskanligi seçimlerinin “ya bendensin ya ondan” mantigiyla yürütülmesi

Pesmergelerin Kobani’ye geçisleri ve geçit resmi tartismalari

Soma ve Ermenek’teki maden kazasi ya da katliami

Mescid-i Aksa’ya terörist Israil saldirisi

Küba’ya cami yapilmasi önerisi

Amerika’yi bilindiginin aksine Müslümanlar kesfetti iddiasi ve pesi sira yasanan atismalar

Kiliçdaroglu’nun MIT’in CHP’ yi bölmeye çalistigi iddiasi

Joe Biden ziyareti

Binlerce zehirli ayakkabinin piyasaya sürülmesi 

Davutoglu’nun Tunceli’den Dersim yaklasimlari ve Bahçeli’ye meydan okumasi
Bahçeli’nin resti görerek Tunceli’de Valiligi ziyaret etmesi

Papa’nin “Kutsiyetpenah Papa Hazretleri” hitabiyla Cumhurbaskani tarafindan Türkiye’ye davet edilmesi

Yalova’daki agaç katliami ve Gezi’nin çevre ile alakasi olmadiginin yeniden ispata çalisilmasi

Cumhurbaskanligi sarayinin isim mevzuu ve kaçak olup olmadigi tartismalari

Bedelli askerlik

Toplu açilis törenleri

Karma egitim tartismalari

Cumhurbaskani’nin Osmanlica’yi “isteseler de istemeseler de” okutmak istemesi

Seçim baraji tartismalari

Ak torpilli basligiyla medyaya yansitilan sinavsiz atama tartismalari

14 Aralik Tahsiye Operasyonu

Basin özgürlügü tartismalari

Kiliçdaroglu ile Hülya Avsar arasindaki kapismasinin yalaka versiyonlu 2.bölümü

Fethullah Gülen için yakalama karari ve Kirmizi Bülten tartismalari

Bakanlarla ilgili Yüce Divan oylamasinin yapilamayip ertelenmesi

Cizre’de Müslümanlara yönelik terör girisimleri ve hükümetin acziyeti

Ve hiç degismeyen, agirligi yok olmayan, her gündemle gündemde kalabilen;
Çözül Süreci ve kadin Cinayetleri “



  • Cumartesi 19.1 ° / 12.7 ° Güneşli
  • Pazar 14 ° / 11.8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 17.1 ° / 12.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı