Bugün, 19 Mayıs 2024 Pazar

1500 Sporcu Bu Festivalde

1500 Sporcu Bu Festivalde

5. Mücadele Sporlari Festivali ve Cumhuriyet Kupasi coskulu bir törenle basladi. Törende konusan Esenler Belediye Baskani M. Tevfik Göksu, Esenler`de büyük bir Mücadele Sporlari Merkezi açacaklarinin müjdesini verdi.

1500 SPORCU BU FESTIVALDE

5. Mücadele Sporlari Festivali ve Cumhuriyet Kupasi coskulu bir törenle basladi. Törende konusan Esenler Belediye Baskani M. Tevfik Göksu, Esenler`de büyük bir Mücadele Sporlari Merkezi açacaklarinin müjdesini verdi.

Esenler Belediyesi`nin ilçede spor yapanlarin sayisini artirmak ve mücadele sporlarina tesviki saglamak amaciyla Gençlik Hizmetleri ve Spor Il Müdürlügü ile birlikte düzenledigi 5. Mücadele Sporlari Festivali ve Cumhuriyet Kupasi coskulu bir törenle basladi. Esenler Hakki Basar Spor Kompleksi`nde düzenlenen törene; AK Parti Istanbul Milletvekili Osman Askin Bak, Esenler Kaymakami Yüksel Ünal, Esenler Belediye Baskani Mehmet Tevfik Göksu, AK Parti Esenler Ilçe Baskani Umut Özkan, Esenler Müftüsü Halil Sekerci, Ilçe Emniyet Müdürü Hakan Yilmaz, Federasyon temsilcileri, antrenörler, sporcular ve yakinlari katildi.

ESENLER`E MÜCADELE SPORLARI MERKEZI

Sporcularin gösteri karsilasmalariyla baslayan festivalin açilis konusmasini yapan Esenler Belediye Baskani Mehmet Tevfik Göksu, "Burada arzu ettigimiz sey, Esenler`in çocuklarina, sporcularina motivasyon, katki, heyecan ve birlikteligi saglamak" dedi. Sporcu çocuklarin bir an önce Esenler`de bodrumlarda spor yapmaktan kurtulmasi gerektigini belirten Göksu, "Allah nasip ederse Esenler`de büyük bir Mücadele Sporlari Merkezi açacagiz. Esenler`in degisik yerlerinde spor yapan kardeslerimiz o mekânda çalisma yapabilecekler" dedi. Spora yatirimlarinin devam edecegini söyleyen Göksu, "Kemer Mahalllesi`nde insaati devam eden stadyumun içinde açacagimiz 20 bin metrekarelik Uzakdogu Sporlari Merkezi`nde de çocuklarimiz spor yapacak" diye konustu.

BU SPORLARIN ORTAK ÖZELLIGI

Esenler Kaymakami Yüksel Ünal da, "Buradaki sporlarin ortak özelligi; rakibini analiz et, rakibine saygi duy, kurallara uygun hareket et mantigiyla yapilmasi. Bugün ögrencilerimizin, sporcularimizin bunlara dikkat etmesi gerekiyor" dedi.

SAMPIYONLAR YETISECEK

Programda son konusmayi yapan AK Parti Istanbul Milletvekili Osman Askin Bak da, 2007 - 2011 yillari arasinda Türkiye Güres Federasyonu Baskanligi yapmis biri olarak Esenler`deki bu tablodan gurur duydugunu belirtti. Askin Bak, "Mücadele sporlari özünde savunmayi içerir. Biz sporcular olarak siddeti sevmiyoruz. Ben inaniyorum ki, Esenler gençleri spora olan ilgi ve alakalarini arttiracaklar ve diliyorum ki Esenler`den Avrupa, Dünya ve Olimpiyat sampiyonlari çikacak" seklinde konustu.

200 TAKIM - 1500 SPORCU

Konusmalarin ardindan protokol üyeleri, 5. Mücadele Sporlari Festivali ve Cumhuriyet Kupasi`ni baslatan gongu çaldilar. Böylece Esenler`de 3 gün sürecek spor dolu günler resmen basladi. 24-25-26 Ekim tarihlerinde gerçeklesecek festivalde; 200 takimdan 1500 sporcu, 7 bransta (kick boks, muaythai, taekwondo, karate, bilek güresi, wushu, kyokushin) kiyasiya mücadele edecek. Karsilasmalar, Esenler Hakki Basar Spor Kompleksi`nde gerçeklesecek.



  • Pazar 22.5 ° / 13.8 ° false
  • Pazartesi 22.5 ° / 13.7 ° Güneşli
  • Salı 22.6 ° / 13.4 ° Güneşli