Bugün, 18 Mayıs 2024 Cumartesi

`28 Subat`in kuvözde yetistirdigi adamsin`

`28 Subat`in kuvözde yetistirdigi adamsin`

CHP lideri 28 Subat sorusturmasi üzerinden Basbakan`a yüklenirken, `28 Subat sonrasi seni el bebek gül bebek hazirladilar. Seni kimlerin hazirladigini ve oraya nasil getirdiklerini biliyoruz. ABD`ye niye gittin?` diye sordu

CHP Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu, Basbakan Recep Tayyip Erdogan`in, kendisini 28 Subat`in magduruymus gibi gösterdigini belirterek, `Sen 28 Subat`in kuvözde yetistirdigi bir adamsin` dedi. CHP lideri, grup toplantisinda Basbakan`a yönelik elestirilerini sürdürdü. Iste satir baslari:
KIMIN HAZIRLADIGINI BILIYORUZ: Tayyip Erdogan `28 Subatta magdur oldum` diyor. 28 Subat sonrasinda seni kuvözde hazirladilar, el bebek gül bebek hazirladilar. Önce istifa ettirdiler. Sonra, `Erbakan`i arkadan biçakla` dediler, biçakladin. Sonra, `Amerika`ya gideceksin` dediler. Yetmedi, `Seni biraz da hapse atalim magdur yaratalim` dediler. Gittin hapiste yattin. Buzdolabi, çamasir makinesi, hizmet edecek adam hepsi vardi. Hangi hapisten bahsediyorsun? Çünkü, seni yetistirdiler... Seni kimlerin hazirladigini, oraya nasil getirdiklerini çok iyi biliyoruz. ABD`ye niye gittin, hangi talimatlari almak için?
BU CÜMLEDE NE EKSIK VAR: `Adalet intikam duygusuyla aranmamalidir` dedim. Bu cümlede ne eksik var. Bu cümleyi kullanarak CHP`yi ve beni elestiriyorlar. Vay efendim demokrat degilmisim. CHP Genel Baskani`na demokrasi dersi vermen senin haddin degildir.
FATIH ISTANBUL`U KURTARDI, SEN SOYDUN: Egitimde kalktin Fatih Projesi`ni baslattin. Fatih Sultan Mehmet Istanbul`u kurtardi, sen de Istanbul`u soydun. Aranizda fark var. Fatih bugünkü Istanbul`u görse aglardi. Hiç vicdanin sizliyor mu? 20 milyar dolarlik hortum yaparsin, Kuran`i üstüne perdelersin. Ama bir seye hakkini teslim edelim. Yolsuzluk konusunda kimse AKP`nin eline su dökemez.Partisindeki yolsuzluk dosyalarini yan yana koysak Recep Tayyip Erdogan`in boyunu asar.
MALVARLIGINI SITEYE KOY: Ben mal varligimi CHP`nin sitesine koydum. Altina da imzami bastim. Sen yolsuzluk yapmadigini söylüyorsan Kiliçdaroglu`nun yaptigini yap ve mal varligini AKP`nin internet sitesine koy. Koyamaz.
YOLSUZLUK MARSI: Recep Tayyip Erdogan ve 40 Haramiler. Sir küpü de var para küpü de.  Bunlarin bir de yolsuzluk marsi var. Recep Tayyip Erdogan mikrofonu görünce dayanamaz: `Beraber yürüttük biz bu yollarda` diyor.
 `KILIÇDAROGLU` FOBISI VAR: Yeni bir fobi olustu Erdogan`da: Kemal Kiliçdaroglu fobisi! Benim görevim hirsizliklari anlatmak. Muhalefet partisiyiz. Recep Tayyip Erdogan`in görevi de muhalefet partisine muhalefet etmek. Sabah yatiyor Kiliçdaroglu, aksam yatiyor Kiliçdaroglu. Kiliçdaroglu`nu yattigin her saniye rüyanda da göreceksin. Yalniz bu fobinin tedavisi yok.

YALAN MAKINESINI GEÇTI
(Inönü dönemine iliskin iddialara yanit) Yalan üretiyorsunuz. Ölülerden ne istiyorsunuz. Diyanet Isleri`nin yayini söylüyor. Savasa gidecek, sehit gidecek bu asker camide yatip kalkiyor. Sen dönüyorsun millete diyorsun ki `Buralari ahir yaptilar.` Biraz o sehitlere saygi olur. Yalan makinesi diyordum, samimi söylüyorum makineyi de geçti. Dogrulari söylemek yalnizca bana düsmez. Diyanet Isleri Baskani`ni da göreve çagiriyorum. Sizin ansiklopediniz söylüyor bunu. Neden sesinizi çikarmiyorsunuz?.

4+4+4`ü AYM`ye götürüyor
CHP, egitimde 4+4+4 düzenlemesinin iptal edilmesi için Anayasa Mahkemesi`ne basvuruyor. CHP Grup Baskanvekili Muharrem Ince, dün grup toplantisi sonrasi basin mensuplarinin 4+4+4 düzenlemesini ne zaman Anayasa Mahkemesi`ne tasiyacaklari yönündeki sorusuna `Yetistirebilirsek yarin (bugün) yapacagiz` yanitini verdi.

Suriye`de sinifta kaldik
Suriye`ye gittiler, vizeleri kaldirdilar. Alkislandilar. Bir sabah kalktik durum degismis, Suriye bir numarali düsman olmus... Türkiye Cumhuriyeti Basbakani`nin Iran`da asagilanmasi onurumuzu kirdi. Dis politikaya at gözlügüyle bakilmaz. Suriye demek sadece Esad rejimi demek degildir. Suriye demek, Çin, Rusya, Iran demektir. Bu gerçekleri görmezsen iste böyle duvara çarparsin. Tarihimizin hiçbir döneminde hiçbir devlet adami Müslüman ülkelere Bati`nin agziyla seslenmemistir. Ilk kez Bati`nin taseronlugunu yaparak Suriye`ye seslendik ve sinifta kaldik.

Aksam



  • Cumartesi 22.1 ° / 13.7 ° Güneşli
  • Pazar 22.5 ° / 13.8 ° false
  • Pazartesi 22.5 ° / 13.7 ° Güneşli