Bugün, 20 Mayıs 2024 Pazartesi

28 Subat vesilesiyle yeni cadi kazanlari kaynatilmaya baslandi

28 Subat vesilesiyle yeni cadi kazanlari kaynatilmaya baslandi

28 Subat sorusturmasi için hukuki süreç islerken bir yandan da olasi tutuklamalar için yandas medyada cadi kazanlarinin altina odunlar atilmaya basladi. Bu sefer çanlar Aydin Dogan ve Ertugruk Özkök`ün de aralarindan bulundugu birçok isim için çaliyor.

Ankara Cumhuriyet Bassavciligi tarafindan yürütülen 28 Subat süreciyle ilgili sorusturmada hukuki süreç islerken, sorusturmaya yandas medya destegi de artik bilindik sekil ve yöntemlerle gittikçe artiyor.

Bir yanda sorusturma kapsaminda YÖK`te polis aramalari yapilir ve döneme ait oldugu söylenen belge ve evraklar kopyalanirken öte yandan sorusturmanin medyaya da uzanacagi son günlerde yandas medyada estirilen rüzgarla kendisini iyiden iyiye belli etti. Can Atakli`nin iddialari ile baslayan süreç Mehmet Baransu basta olmak üzere birçok AKP yandasi köse yazarinin gündemine yerlesti ve sorusturmaya lojistik destek amaciyla cadi kazanlari gazete mansetleri ve köse yazilarinda kaynatilmaya baslandi. Suçlamalarda bulunulan isimlerin 28 Subat sürecinde yaptiklarindan, tutumlarindan bagimsiz olarak, ufukta yeni bir tutuklama furyasinin oldugu görülüyor.

Mehmet Baransu`nun bavulu yine doldu
Artik her önemli dava için geleneksellesen bir yöntem olan, "Sorusturma kapsaminda kimlerin tutuklanacagi, kimlerin yargi önüne çikarilacaginin köse yazilarinda ilan edilmesi" görevi anlasilan 28 Subat sorusturmasi için Mehmet Baransu`ya verilmis görünüyor. Bugün yazdigi yaziyla "Bavulum geldi" mesajini veren Baransu, kösesinden "Aydin Dogan, Ertugrul Özkök, Fatih Çekirge, Ugur Dündar ve ismini vermedigi daha birçok kisinin kendisini yargi önünde bulacagi"ni ilan ediyor.

AKP`li yillar boyunca neredeyse her önemli davanin kritik dönemlerinde bavulu dolan, MIT`den Emniyet`e kadar birçok devlet kurumdan kendisine CD veya belge uçurulan, köse yazilarinda tutuklanacaklarin, yargilanacaklarin listelerini asan Baransu, 1997 yilini yazisinda söyle açikliyor:

Yil 1997. Refahyol iktidari askerlerin ve silahsiz kuvvetlerin “topyekûn savas” baslatmasi sonucu yikilmak isteniyordu. Psikolojik operasyonun her türlüsü gündemdeydi. Kara propaganda basini alip gitmisti. Mansetler, kursun gibi kullaniliyordu.

Uzun uzun 28 Subat`ta basta Aydin Dogan medyasi olarak egemen medyanin sürece nasil yön verdigini siralayan Baransu yazisini, "hesap vereceksiniz" diyerek bitiriyor.

Salih Tuna`dan pornografik destek
Bugün konuyu kösesine tasiyan bir diger isim de Yeni Safak yazari Salih Tuna. Baransu`dan farkli olarak Salih Tuna`nin çorbadaki tuzu, ayni isimlere bel alti ithamlarla suçlamalarda bulunmaktan ibaret. Taraf Yazari Alper Görmüs`ün ortaya attigi "darbe suçunu tecavüz suçu gibi görmedikçe tehlike tastamam geçmis sayilmaz" seklindeki "dahiyane" yaklasimini yazisinin merkezine yerlestiren Salih Tuna, Türkiye`de yasanan darbeleri tecavüz, darbeye istirak eden isimleri de tecavüzcü olarak lanse ediyor. Tuna, Ergenekon ve Balyoz davalarina konu olan darbe girisimi iddialarini ve TSK`nin 27 Nisan açiklamasini, "28 Subat sürecinden sonra Balyoz, Sarikiz, Ayisigi adli bir yigin tecavüz girisimi ortaya çikti. (Bir de "e- tecavüz" gerçeklestirildi 27 Nisan 2007`de.)" seklinde tanimladiktan sonra, "Imdi, `tecavüz metaforu` esliginde `28 Subat Davasini` tahayyül edelim" diyor ve Aydin Dogan, Ertugrul Özkök, Ugur Dündar, Ali Kirca, Oktay Eksi, Zafer Mutlu, Fikret Bila, Vural Savas gibi birçok isimi "28 Subat tecavüzü"nün failleri olarak konusturuyor. Tuna, bunu yaparken elbette seviyeyi dibe kadar düsürmeyi ve igrenç ifadeler kullanmayi da ihmal etmiyor. Salih Tuna birçok isime yazisinda yer verirken, bahsettigi "tecavüze" Fethullah Gülen ve camiasinin nasil "yaklastigi" konusuna ise deginmiyor. Iste Salih Tuna`nin yazisindan birkaç örnek:

Ertugrul Özkök: Hakim bey, tecavüze direnis gösterilirse silah kullaniriz denilmeseydi, durduk yere "Gerekirse silah kullaniriz" mansetini atmazdim.

Pasa 1: Yalan söylüyor. Ben öyle bir sey söylemedim. Balans ayari yaptim sadece.

Ertugrul Özkök: Ben mi yalan söylüyorum! Su yaninizdaki pasa da "Bu tecavüz bin yil sürecek" dememis miydi?

Hakim: Susun, kendi aranizda konusmayin. Bulmussunuz körpecik demokrasiyi hepiniz tecavüz etmissiniz iste.

Oktay Eksi: Hakim Bey, "körpecik demokrasi" deyiminize katilmiyorum. Sanki kiz oglan kiz demokrasimiz varmis da arkadaslar bozmus. 27 Mayis ve 12 Eylül vesilesiyle demokrasimiz bayagi kasarlanmisti zaten.

Vural Savas: Demokrasimiz "kandan beslenen vampirlere" bile veriyordu. Biraz "militan" olsun, öyle her sandiktan çikana vermesin istedim

Aydin Dogan: Sayet bu tecavüze Ertugrul Özkök istirak etmis veya tesvik etmis, hatta peçete tutmussa bile serefsizdir, ahlaksizdir; hep birlikte Ertugrul`u asalim

(soL - Haber Merkezi)



  • Pazartesi 22.5 ° / 13.7 ° Güneşli
  • Salı 22.6 ° / 13.4 ° Güneşli
  • Çarşamba 24.1 ° / 14.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı