Bugün, 8 Mayıs 2024 Çarşamba

Sükrü Sahin Esnaf Odasina rakipsiz baskan oldu

Sükrü Sahin Esnaf Odasina rakipsiz baskan oldu

Divan Baskanligi`ni ISTESOB Baskani Faik Yilmaz`in yaptigi kongre, hükümet komiserleri Mehmet Çankaya, Mahmut Gündogdu, Ayse Tanriverdi

Sükrü Sahin Esnaf Odasina rakipsiz baskan oldu

Divan Baskanligi’ni ISTESOB Baskani Faik Yilmaz’in yaptigi kongre, hükümet komiserleri Mehmet Çankaya, Mahmut Gündogdu, Ayse Tanriverdi ve Birgül Gül gözetiminde gerçeklesti. Kongrede tek adayin olmasi Sükrü Sahin`in kolay bir sekilde tekrar baskan oldu.

Kongre açilisinda sehitler ve hayatini kaybeden esnaf için saygi durusu yapildi ve Istiklal marsi okundu. Çok sayida esnafin katilimiyla gerçeklesen kongrede faaliyet ve denetim raporlari okunarak oy birligi ile kabul edildi. Kongrede ayrica yeni yönetime birlige ait ambulansin Anadolu’da bir hastaneye bagislanmasi yetkisi ile birlige ait binanin kentsel dönüsüm kapsamina alinmasi konusunda yetki verilmesi karara baglandi. Yapilan seçim sonunda mevcut baskan Sükrü Sahin ve yeni yönetimi, bir dönem daha görev yapmak üzere yeniden seçildi.

Kongre sonunda bir tesekkür konusmasi yapan Sükrü Sahin, esnafin dügünü olarak nitelendirdigi kongrede katilimlarindan dolayi herkese tesekkür etti. Sahin, KOSGEB subesinin Esenler’de açilmasi çalismasinin yani sira küçük esnafin tek yürek olarak birleserek büyük metro marketlere karsi bir olmanin çalismasini yapacaklarini söyledi.

Esenler Belediye Baskani Mehmet Tevfik Göksu kongrede yaptigi selamlama konusmasinda esnafa ait özel bir projesini de ilk defa kamuoyuna açiklarken, tekstil atölyelerindeki çalismalari belgelendirmek adina çalisma baslattiklarini, Çalisma Bakanligi’nin atölye çalisanlarina 40 ay müddetle isletme payini bakanligin karsilayacagini, bu proje için 8,5 milyon TL destek aldiklarini söyledi.

Baskan Göksü, tekstil atölyelerinin yurt disi açilimlarindan dolayi bakanligin her proje için 400 bin dolar tesvik bedeli verecegini, bu projeyi de bakanliga kabul ettirdikleri müjdesini verdi. Esenler esnafinin bel  kemiginin de tekstil atölyeleri oldugunu dile getiren Göksu, Esenler’e yapilan yatirimlara ve gelecege dair projelerini de anlatti.

Kongrede yapilan konusmalardan sonra seçime gidildi. Yapilan seçim sonunda Sükrü Sahin ve listesi seçimi kazanarak yeniden göreve getirildiler.

Baskan Sükrü Sahin’in yönetim kurulu asil üyeleri Soner Karabulut, Muharrem Akdag, Recep Çelik, Rafik Satilmis, Zafer Savli, Fuat Saka, Garip Bozkurt, Mustafa Ortaç, Fahri Çetin, Hüseyin Günenç’ten olustu. Yönetim Kurulu yedek üyeleri de Bayram Saç, Bayram Kuzugüden, Fatih Yigit, Orhan Firik, Bahattin Özdemir, Orhan Hüneroglu, Aytekin Sayici, Osman Uysal, Ercan Çelebi, Cemil Osmanoglu ve Ahmet Ergür’den olustu. Denetim Kurulu asil üyeleri Alpaslan Eyüpoglu, Fatih Çaliskan, Sercan Toprak’tan olusurken Özcan Eroglu, Efe Ercan ve Idris Yigit yedek üye olarak seçildiler.



  • Çarşamba 22.5 ° / 14.5 ° Güneşli
  • Perşembe 20.8 ° / 14.1 ° Güneşli