Bugün, 21 Mayıs 2024 Salı

Sultanahmet Meydani’nda 29 Ekim coskusu: 'Her gün çok güzel olacak'

Sultanahmet Meydani’nda 29 Ekim coskusu: 'Her gün çok güzel olacak'

Istanbul Büyüksehir Belediyesi(IBB) tarafindan düzenlenen 29 Ekim Cumhuriyet Bayrami etkinlikleri, Sultanahmet meydaninda binlerce Cumhuriyet severi agirladi.

Istanbul Büyüksehir Belediyesi(IBB), 29 Ekim Cumhuriyet Bayrami kutlamalari için Milli Mücadeleye destek mitinglerinin yapildigi Sultan Ahmet Meydani’ni seçti. IBB Baskani Ekrem Imamoglu esi Dilek Imamoglu ile birlikte katildigi etkinlik IBB Kent Orkestrasi’nin konseriyle basladi. Ardindan sahne alan Sevval Sam sarkilariyla izleyenlere keyifli saatler yasatti. Sam, ’’Bir kadin olarak sahneye çikip sarki söyleyebiliyorsam bunu Mustafa Kemal Atatürk’e borçluyum. Ekrem Baskan, zor bir yolculuga çikti. Hepimiz elimizi tasin altina sokup ,ona yardimci olmaliyiz’’ dedi. Ayrica Nazim Hikmet’in Kurtulus Savasi destani siirinin ve Halide Edip Adivar’in 23 Mayis 1919’da Sultanahmet Meydani Mitingi’nde yaptigi konusmalarinin da oratoryosu kutlamaya gelen vatandaslara sunuldu.  

ÇOK SESLI VE ÇOK RENKLI BIR ÜLKEYIZ

IBB Baskani Ekrem Imamoglu esi Dilek Imamoglu ile birlikte el ele sahneye çikarak, ‘’Cumhuriyet Sevdalilari, hepiniz hosgeldiniz’’ diyerek basladigi konusmasinda, “Bundan 100 yil önce, Sultanahmet meydaninda, Kuvvayi Milliye ruhuyla yine yüz binlerce Istanbullu bulusmustu. O gün Istanbul isgal altindaydi; ama bu cesur ve asil millet kendisine güveniyordu. Bu güveni Sultanahmet meydaninda ifade etmek bir Türk kadinina, Halide Edip'e nasip olmustu. Onu ve isgal günlerinde Sultanahmet'te ve Istanbul'un dört bir yaninda toplanip direnen yüz binlerce Istanbulluyu, bugün yine bu meydanda hep birlikte saygiyla, rahmetle aniyoruz. Kurtulus Savasimiz boyunca, Anadolu'nun dört bir yaninda canla basla mücadele etmis kadinlari, erkekleri, gençleri, çocuklari saygiyla, rahmetle aniyoruz. 100 yil sonra özgür ve bagimsiz bir ülkede cumhuriyetimizi kutluyorsak, bunu kendimize ve önderimize, milletimizin Gazi Mustafa Kemal'e olan bitmek bilmez inancina borçluyuz. 100 yil sonra özgür ve bagimsiz bir ülkede cumhuriyetimizi kutluyorsak, bunu dünyanin büyük güçlerine karsi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliginde bir araya gelerek cepheden cepheye savasmis atalarimiza, dedelerimize borçluyuz. Biz, tam 96 yildir özgür ve bagimsiz bir milletiz. Her birimiz farkliyiz. Çok sesli ve çok renkli bir ülkeyiz. Ama biz ayrismayi degil, Cumhuriyet degerleri etrafinda birlesmeyi seçtik. Onun için böyle güzeliz. Onun için böyle güçlüyüz. Bugün bu ülkede yasadigimiz tüm güzellikler, burada gördügümüz bu esitlik ve kardeslik tablosu, kendimize olan güvenimiz, gelecegimize duydugumuz umut. Bütün bunlar Cumhuriyet sayesindedir’’ diye belirtti.



  • Salı 22.6 ° / 13.4 ° Güneşli
  • Çarşamba 24.1 ° / 14.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 23 ° / 14.8 ° Güneşli