Bugün, 17 Mayıs 2024 Cuma

Süngü`deki alevi aileye yeni suçlama

Süngü`deki alevi aileye yeni suçlama

Malatya`da Alevi bir aile ile davulcu arasindaki tartismayla baslayip toplumsal olaya dönüsen olaylarla ilgili dava devam ediyor.

Malatya ’nin Dogansehir Ilçesi’ne bagli Sürgü Beldesi’nde geçen Ramazan ayinda, Alevi bir aile ile davulcu arasindaki tartismayla baslayip toplumsal olaya dönüsen olaylarla ilgili dava sürerken, davulcunun annesi savciliga basvurarak, "Evimize gelip hakaret yagdirdilar, tehdit ettiler" iddiasinda bulundu. Sikayet üzerine savciya ifade veren Servet Evli, "Sehir disindaydim. Bu sefer elimde deliller vardi, ceza almaktan kurtuldum. Peki ya olmadigi zaman?" diyerek tepkisini dile getirdi.

Geçen Ramazan ayinda çikan olaylar sonrasi Dogansehir Savcisi tarafindan hazirlanan iddianamede, saldiriya ugradigi iddia edilen Alevi Evli Ailesi’nin bireylerinin de aralarinda bulundugu toplam 58 sanik hakkinda dava açildi.

Iddianamenin kabul edilmesiyle davada saniklar ilk kez geçen 10 Aralik’ta hakim karsisina çikti. Dogansehir Adliyesi’nde görülen durusmaya 52 sanik katilirken, Alevi aileye linç girisinde bulunduklari iddia edilen saniklar iddialari kabul etmedi. Ancak durusma sonunda, saniklarin ifadelerinin katip tarafindan yazildigi bilgisayarda ifadelerin silindigi ortaya çikti. Mahkeme Baskani Meltem Caner ifadelerin yazildigi bilgisayarin TÜBITAK’a gönderilmesine ve UYAP üzerinden de bilgisayar kayitlarinin istenmesine karar verdi ve durusmayi 21 Subat tarihine erteledi.

Ifadelerin silinmesiyle ilgili tartismalar sürerken, olayda yeni bir gelisme daha yasandi. Olaylarin bas aktörlerinden Ramazan davulcusu Mustafa Evsi’nin annesi Gülbahar Evsi, Dagansehir’de savciliga basvurarak, "Evli Ailesi’nin bireyleri evimize gelip hakaretler yagdirdilar, bizi tehdit ettiler" iddiasinda bulundu.

"ELIMDE DELILLERIM VARDI CEZA ALMADIM, YA OLMADIGI ZAMAN?"

Sikayet üzerine savcinin talimatiyla polis tarafindan karakola götürülüp ifadesine basvurulan Servet Evli, ardindan serbest birakildi. Gelismeleri sosyal paylasim sitesindeki hesabindan duyuran Servet Evli, savciligin karariyla ifadesinin alinmasi için karakola götürüldügünü ve orada kendileri hakkinda ortaya atilan suçlamayi duyduklarini söyledi. Servet Evli, ’Basina ve Kamuoyuna’ basligiyla yaptigi açiklama söyle:

"Karakola gittigimde davulcunun annesi benden ve agabeyimden sikayetçi olmus. Ben ve agabeyim ile beraberimizdeki 5 kisi daha davulcunun evini basmisiz, onlari tehdit etmisiz, hakaret etmisiz. Davulcunun annesi davaciymis bizden, cezalandirmamizi istemis. Ne tuhaftir ki söyledigi tarihte ben Istanbul ’daydim. Tutturamamis, elimde biletlerim gidis dönüs olmak üzere var. Sahit tutmus ispatlamak için. Yani elimde biletlerim olmasa, gittigim yerdeki insanlar ’Servet Evli bizim yanimizdaydi o tarihte’ dememis olsalar, ’haneye tecavüz, hakaret ve tehdit’den yargilanacagim."

Servet Evli, kendilerinin cezaevine atilmasi için yalan ve iftiralara basvuruldugunu iddia ederek, "Bu sefer elimde deliller vardi ceza almaktan kurtuldum. Peki ya olmadigi zaman?" diyerek tepkisini dile getirdi.

Sürekli tehditler aldigini ileri süren Servet Evli, tehditler nedeniyle esini Istanbul’a, çocugunu ise ayri bir yere gönderdigini belirterek, "Bölündük. Hayatimiz alt üst oldu. Yine de direnecegim. Burasi kimsenin mali degil, hepimizin yurdu. Kimse benden fazla vergi vermiyor, kimse benden fazla askerlik yapmadi. Aleviyim, Kürdüm ve buradayim. Kimsenin yüregi benimkinden fazlada degil" ifadelerini kullandi. (Cahit ÖZÇELIK  / dha)



  • Cuma 23 ° / 13.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 22.1 ° / 13.7 ° Güneşli
  • Pazar 22.5 ° / 13.8 ° false