Tarih: 01.01.2018 00:00

Sürdürülebilir Bir Esenler Için

Facebook Twitter Linked-in

Sürdürülebilir Bir Esenler Için

"Kentsel Yasam ve Sürdürülebilirlik" panelinde mimar, hukukçu ve akademisyenler, Esenler`de sürdürülebilir kentsel yasam pratigi için yaptiklari çalismalari anlattilar.

Esenler Belediyesi Sehir ve Düsünce Merkezi bünyesinde bu yil hayata geçirilen "Kentsel Yasam ve Sürdürülebilirlik" atölyesinin sonuçlari düzenlenen bir panelde kamuoyu ile paylasildi. Esenler Belediyesi Kadir Topbas Kültür Sanat Merkezi`nde düzenlenen panele; Esenler Belediye Baskan Yardimcisi Hasan Tasçi ile alanlarinda uzman mimar, hukukçu, akademisyenler ve vatandaslar katildi.

ESENLER`I GÜZELLESTIRME ÖNERILERI

Panelde Esenler ve Esenlerli vatandaslar üzerinde yapilan sosyal doku analizleri ile toplumsal cinsiyet ve mekan iliskisi ile kamusal alan odakli analizlerin sonuçlari anlatildi. Ayrica sehir ve agaç iliskisi degerlendirilerek Esenler`de kent dokusuna uyumlu güzellestirme çalismalari önerileri getirildi. Esenler`de sürdürülebilir kentsel yasam pratigi için her biri alaninda uzman mimar, hukukçu ve akademisyenler söz aldi. Esenler`in kent kimligini belirleme ve yönlendirme açisindan büyük önem tasiyan panelde elde edilen sonuçlar, ilçedeki yerel yönetimlere de sunuldu. Panelin sonunda Esenler Belediye Baskan Yardimcisi Hasan Tasçi, panelistlere birer plâket takdim etti.

KITABI ÇIKACAK

Arastirmaci ve akademisyenlerin bir araya geldigi toplantilardaki tartisma notlari ve bilgiler derlenerek yayina hazirlanacak. Atölyenin çalisma ve arastirma sonuçlarinin kitap haline getirilerek, “Dost Kentler” basliginda yönerge olarak yerel yönetimlere sunulmasi planlaniyor.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —