Bugün, 19 Mayıs 2024 Pazar

Suriye Sinirinda 3 Askerimiz Sehit Oldu

Suriye Sinirinda 3 Askerimiz Sehit Oldu

Bab Seleme kapisinda ISID militanlari ile Türk askeri çatisti 7 militan ve 3 Türk askeri hayatini kaybetti.

Suriye Sinirinda Irak Ve Sam Islam Devleti (Isid) Militanlari Ile Askerlerimiz Arasinda Çatisma Çikti. 3 Askerimiz Sehit Oldu.

Bab Seleme kapisinda ISID militanlari ile Türk askeri çatisti 7 militan ve 3 Türk askeri hayatini kaybetti.

 Ebu Mervan kod adiyla bilinen Dagistan kökenli siginmaci bugün Bab Seleme kapisinda Türk askeri ile girdigi çatismada öldürüldü. ISID (Irak ve Sam Islam Devleti ) örgütünün yogun oldugu Azez bölgesine açilan kapi yakin zamana kadar militanlarin ellerini kollarini sallayarak kullandigi bir yer haline gelmisti. Kisa süre önce Genel Kurmay web sayfasinda çikan ve ISID militanlarinin mevzilerinin vuruldugu bildirilen haberden sonra Bab Seleme kapisi militanlarin kullanimina kapatilmisti. Sinir kapisina yakin mevzilerden meydana gelen geçislere ise ilk defa bugün müdahale edildi. Müdahale sonucu askerlere karsilik veren ISID militanlarinin açtigi ateste 3 Türk askeri hayatini yitirdi. Genç Bakis bölge kaynagi çatismada 7 militanin öldügünü duyurdu . Grubun komutani oldugu bildirilen ve Istanbul-Laleli esnafinin da yakinen tanidigi Ebu Mervan`da çatismada öldürülen militanlar arasinda. Ebu Mervan Suriye savasi çikmadan önce Istanbul`da ``misafir`` statüsüyle yasayan Kafkasyalilardan sadece bir tanesiydi.

 Kaynak: http://gencbakis.org/HD10951_isid-militanlari-ve-turk-askeri-catisti---3-asker-ve-7-militan-oldu.html Kaynak : haberartiturk / eyra

 



  • Pazar 22.5 ° / 13.8 ° false
  • Pazartesi 22.5 ° / 13.7 ° Güneşli
  • Salı 22.6 ° / 13.4 ° Güneşli