Bugün, 19 Mayıs 2024 Pazar

Suriyeliler ?Bize Yardim Yapiliyor, Eziyet Çekiyoruz?

Suriyeliler ?Bize Yardim Yapiliyor, Eziyet Çekiyoruz?

Ülkelerindeki iç savastan kaçarak Türkiye`ye siginan ve Istanbul`un degisik semtlerini mesken tutan Suriyeliler, adreslerini güncelleyerek aile basina 900 TL olmak üzere para yardimi yapiliyor. Esenler`de oldugu gibi tüm Istanbul ilçelerindeki PTT subeler

 Suriyeliler “Bize Yardim Yapiliyor, Eziyet Çekiyoruz”
 
Ülkelerindeki iç savastan kaçarak Türkiye’ye siginan ve Istanbul’un degisik semtlerini mesken tutan Suriyeliler, adreslerini güncelleyerek aile basina 900 TL olmak üzere para yardimi yapiliyor. Esenler’de oldugu gibi tüm Istanbul ilçelerindeki PTT subelerinde dagitilan yardim parasi çileye dönüsürken, bu durumu gören vatandaslar tepki koyarak, iktidara sitem ettiler.  
 
PTT Subelerinin yardim dagitilmasinda yetersiz kalmasi uzun kuyruklarin olusmasina neden olurken, çileye dönüsen yardim dagitimi, hem Türk vatandaslarin hem de Suriyelilerin tepkisine neden oldu.

"
PTT’de isim var ama isimi yapacak memur bulamiyorum"
PTT çalisanlari ve vatandaslar, Suriyelilere yapilan yardimlara bir hayli tepkili. Bir vatandas yanimiza yaklasarak tepkisini söyle dile getirdi.”kisi basina 900 TL veriliyor. bu paranin kaynagi nereden geliyor. Birlesmis milletlerden geldigi söylenen bu paralarin, oradan geldigine inanmiyorum. Bakiniz devlette çalisan herkesten, her ay 85 TL kesiliyor. Kesilen paralar Suriyelilere veriliyor. Bunun böyle olmadigini birileri bize izah etmeli. Burada yasananlar hos degil. Bu insanlara para verilecekse adam gibi verilmeli. Bakiniz bu sogukta, kadin, çoluk çocuk bekliyor, bunlar yarin hastalanirsa yine maliyeti bize kesilecek. Yetkililer bu isi organize eterken bir planlama yapmaliydi. Bu kadar insani buraya biranda yigmak dogru degil. Bizler kendi ülkemizde yabancilik çekiyoruz. Benim PTT’de isim var ama isimi yapacak memur bulamiyorum.  Herkes Suriyelilerin hizmetine girmis. Bu konular hakkinda birileri bir açiklama yaparsa bizde aydinlanmis oluruz” dedi.
 
 "
Bizler zaden magduruz,"
Kendilerine verilen paralarin sevindirici oldugunu fakat bin bir türlü zorlukla paralarini aldiklarini söyleyen Suriyeli siginmaci “ aile basina verilen 900 TL para için yaslilar, hastalar ve çocuklarina bakmakla yükümlü olan anneler para alma sirasinda iskence çekiyorlar. Bizlere para verilmesi için Esenler PTT subesi ayarlanmis, ancak burasi bizlere verilecek paralarin dagitimi için yetersizdir.
 
 "
Bizler zaden magduruz, birde soguk havada saatlerce sira bekleyerek magduriyetimizi katmerlestirerek artiriyorlar. 2 gündür para almaya geliyorum ama siram halen daha gelmedi`dedi.
 
Kendilerine her ay yardim yapilmasi gerektigine dikkat çeken bir baska Suriye uyruklu “Adreslerimiz ve telefon numaralarimiz AFAD ve Göç Idaresinde var. Bize bir yardim yapilacagi zaman sikintilar çekiyoruz. Adreslerimiz belli oldugundan bu sikintilar önlenebilir. Ilk sirayi kapmak için bazilari gece saatlerinde kuyruga giriyor. PTT kuyrugunda kavgalar yasaniyor ve sikintilar oluyor. Allah onlardan razi olsun bize yardim yapiliyor, ancak çok eziyet çekiyoruz” dedi.
 



  • Pazar 22.5 ° / 13.8 ° false
  • Pazartesi 22.5 ° / 13.7 ° Güneşli
  • Salı 22.6 ° / 13.4 ° Güneşli