Bugün, 18 Mayıs 2024 Cumartesi

Sürmene Biçagi Gitti Lahana Geldi!

Sürmene Biçagi Gitti Lahana Geldi!

Geçtigimiz yil Sürmene Biçagiyla kutlayan Esenler Trabzonlular Dernegi, bu senede Karadeniz`e özgü Karalahanayla çikarak, Trabzon`un düsman isgalinden kurtulusunun 94`üncü yildönümünü Kutladilar.

Hasan gürsoy/gazete esenler

Sürmene Biçagi Gitti Lahana Geldi!

Geçtigimiz yil Sürmene Biçagiyla kutlayan Esenler Trabzonlular Dernegi, bu senede Karadeniz’e özgü Karalahanayla çikarak, Trabzon’un düsman isgalinden kurtulusunun 94’üncü yildönümünü Kutladilar.

Esenler Dörtyol’da Meydani’nda gerçeklesen kutlamaya CHP Grup Baskan Vekili Akif Hamzaçebi,  AK Parti Milletvekili Osman Askin Bak, Esenler Kaymakami Nazim Madenoglu, Esenler Belediye Baskani Mehmet Tevfik Göksu, Belediye Baskan Yardimcilari, Belediye Meclis üyeleri, , AK Parti Ilçe Baskani Umut Özkan,  CHP Esenler Ilçe Baskani Suayip Vardar, Has Parti Ilçe Baskani Burhan Kocaman Kizilay eski baskani Tekin Küçükali, Esdef Baskani Ömer Savas, Esenler Trabzon Dernegi Baskani Zeki Yilmaz ve çok sayida Trabzonlu vatandas katildi.

Açilis konusma yapan Tarihçi yazar Hasim Albayrak Trabzon’un kurtulusu ile ilgili kisa bir konusma yapti. 

                                                                                                                                                      Ardindan Esenler Trabzonlular Dernegi Baskani Zeki Yilmaz Trabzon’un düsman isgalinden kurtulusunun 94’üncü yildönümünü vurgu yaparak, programa katilanlara tesekkür ederek konusmasini bitirdi.

 Trabzonlularin bu ülkeye sundugu katkiyi herkesin çok iyi bildigini belirtti

 

Kutlama programinda konusmayi yapan Esenler Belediye Baskani Mehmet Tevfik Göksu, “Trabzon gerçekten bu toplumun kardesligi ve birlikteligi adina çok önemli simgesel degerler üretmistir. Trabzonlularin bu ülkeye sundugu katkiyi herkesin çok iyi bildigini belirtti. Bu toplumun insanlarinin kaniyla ve caniyla asla topragini çignettirmediklerini ve Trabzon’un bu noktada en önemli sembolü olusturdugunu ifade eden Göksu, “Bu ülkede bizim kardesligimizi bozmak için bir takim oyunlar oynamaya kalkarsa, o oyunlarin altinda kendileri ezilecektir. Bu ülke, kardesligini asla bozdurmayacaktir ”dedi.

Esenler Trabzon Dernegi Esenlerde yaptigi faaliyetlerle kendini göstermistir.

Esenler Kaymakami Nazim Madenoglu “programa katiliminin yogun olmasindan dolayi çok mutluyum.455 sene hâkimiyetimizde kalan bu güzel ve biricik ilimiz 2 yila yakin bir süre maalesef düsman isgalinde kaldi.1461 yilinda Fatih sultan Mehmet’in fethettigi Trabzon ilimiz Karadenizin inci sehirlerinden birisidir. Tarihiyle doga güzellikleriyle gerçekten Trabzonlular olarak ne kadar övünseniz azdir. Trabzon da yasayan Istanbul’a kültürlerini getiren ve burada bu kültürle çelismeyen bagdastiran Trabzonlularin Kurtulus gününü kutluyorum. Öncelikle çalisarak ve bu ülkenin güzelliklerinin farkinda olarak birlik ve beraberlik içinde ülkemizi sadece düsmanin maddi kuvvetine degil Kültürümüze ve degerlerimize de sahip çikmak ve korumak zorundayiz. Esenler Trabzon Dernegi Esenlerde yaptigi faaliyetlerle kendini göstermistir.

Esenler degisiyor

Programda konusan AK Parti Milletvekili Osman Askin Bak da Esenler’de faaliyet gösteren derneklerin programlarina sik sik katildigini belirterek, böyle programlarin derneklerin kendi kültürlerini tanitmasi anlaminda çok önemli buldugunu söyledi. Esenler’de çok güzel çalismalarin oldugunu kaydeden Bak, Esenler’in daha da büyüyecegini ve degisecegini ve cazibe merkezi haline gelecegini ifade etti.

Vatandaslara karalahana ikrami

Yapilan konusmalarin ardindan program, karalahana senligi ile devam etti. Karalahana yemek için sabirsizlanan yüzlerce vatandas, meydanda kurulan stantlar önünde uzun kuyruklar olusturdu. Esenler Belediye Baskani Göksu,  beraberindeki protokol ile birlikte vatandaslara karalahana ikrami bulunurken, vatandaslar da kazanlarda pisirilen karalahanalari afiyetle yedi.

Esenler Trabzonlular Dernegi tarafindan yapilan lahanalar Esenler halkina ikram edildi. sanatçilarin söyledikleri türküler esliginde ve folklor ekipleriyle Karadenizliler halay çektiler.

Daha sonra Program, Trabzonlu yöresel sanatçilarin verdikleri konserlerle devam etti.  Folklor ve kemençe ekiplerinin de performanslarini sergiledigi programda, yüzlerce Trabzonlu hep birlikte horon tepti ve halay çekti.

 



  • Cumartesi 22.1 ° / 13.7 ° Güneşli
  • Pazar 22.5 ° / 13.8 ° false
  • Pazartesi 22.5 ° / 13.7 ° Güneşli