Bugün, 8 Mayıs 2024 Çarşamba

SURUÇ KATLIAMI ESENLERDEN 2 CAN ALDI!

SURUÇ KATLIAMI ESENLERDEN 2 CAN ALDI!

Urfa`nin Suruç ilçesinde yasanan katliamda hayatini kaybeden arasinda Esenlerli 2 kiside vardi.birde yarali var.

SURUÇ KATLIAMI ESENLERDEN 2 CAN ALDI!

Urfa`nin Suruç ilçesinde yasanan katliamda hayatini kaybeden  arasinda Esenlerli 2 devricide vardi.

Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) Esenler ilçe örgütünden  6 kisi Suruç`ta düzenlenen basin açiklamasinisirasinda yasanan katliamin içindeydiler.Bunlardan üçü yara almadan kurtuldu.

Diger üçü ise; Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) eski ilçe baskani Cemil yildiz, Katliamda hayatini kaybedenlerin arasinda. Yildiz, Sinopluydu. 12 Eylül döneminde Diyarbakir Cezaevi`ndeki zulümlerin tanigi idi.Bir diger hayatini kaybeden Çagdas Aydin oldu. Babasi Fethi Aydin ile birlikte Kobane`ye gitmek üzere yola çikan Aydin, bir dönem ETHA`da da muhabirlik yapmisti. Saldirida Baba Fethi Aydin da agir yaralandi.

Antep`de Adli Tip Kurumu`nda yapilan islemleri takip eden Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) yöneticilerinden alinan bilgiye göre hayatini kaybedenlerden kimlikleri kesinlesenler su sekilde:

Koray Çapoglu, Cebrail Günebakan, Ugur Özkan, Nartan Kiliç, Ferdane Kiliç, Veysel Özdemir, Nazegül Poyraz, Kasim Deprem, Alper Sapan, Okan Pirinç, Hatice Ezgi Sadet, Çagdas Aydin, Ali Can Vural, Cemil Yildiz, Yunus Emre Sen, Mücahit Erol, Mehmet Ali Vural, Aydan Ezgi Salci, Mehmet Ali Barutçu ve Osman Çiçek.

Katliamda hayatini kaybedenlerden bazilarinin üzerinde kimlik bulunmadigi, bazilarin ise vücut bütünlügü bulunmadigi için henüz kimlik bilgileri netlestirilemedi.

Aralarinda durumlari agir olanlarin da bulundugu yaralilarin tedavileri ise Suruç, Urfa, Diyarbakir ve çevre hastanelerde devam ediyor.

Cenazeleri bugün Istanbu`la getiriliyor.Yarin Gazi Mahallesinde Gazi Cemevinde saat 4.kaldirilacaktir.



  • Çarşamba 22.5 ° / 14.5 ° Güneşli
  • Perşembe 20.8 ° / 14.1 ° Güneşli
  • Cuma 17.8 ° / 13.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı