Tarih: 01.01.2018 00:00

Taksim`de ODTÜ`lü ögrencilere destek yürüyüsü

Facebook Twitter Linked-in

Yürüyüse, CHP Istanbul Milletvekili Mahmut Tanal da katilarak destek verdi.Taksim Tramvay Duragi’nda 15.30 siralarinda toplanan Tutuklu Ögrencilerle Dayanisma Inisiyatifi, "ODTÜ direnisine selam","Üniversiteler bizimdir","Heryer ODTÜ heryer direnis","Diplomali issiz olmayacagiz","YÖK’e hayir","ODTÜ ayakta gençlik sokakta" yazili Türkçe ve Kürtçe çesitli pankart ve dövizler tasidi. CHP Istanbul Milletvekili Mahmut Tanal da katilarak destek verdigi grup daha sonra "Sermaye defol üniversiteler bizimdir","Her yer ODTÜ heryer direnis","YÖK kalkacak, polis gidecek üniversiteler bizimle özgürlesecek" seklinde sloganlar atarak yürüyüse geçti. Galatasaray Meydani’nda son bulan yürüyüs sonunda basin açiklamasini Istanbul Üniversitesi ögrencisi Hazal Kaya okudu.

"REKTÖRLERIN AÇIKLAMALARINI TANIMIYORUZ"

ODTÜ’de Basbakan’in gelisini protesto etmek isteyen ögrencilere daha toplanmalari sirasinda 3500 polisle müdahale edildigini belirten Hazal Kaya,"Bizler ODTÜ’de yasanan olaylarda ögrencilerin maruz kaldigi polis siddetini kiniyoruz. Onlarin göstermis oldugu direnisi selamliyoruz. ODTÜ’lü ögretim üyelerinin bütün açiklamalarina ragmen yasananlari manipüle etmeye çalisan hükümet yetkililerini ve medya organlarini kiniyoruz. Üniversite rektörlerinin ard arda yaptigi açiklamalari iyi niyetli açiklamalar olarak degerlendirmiyoruz. Rektörler yaptiklari açiklamalarla AKP hükümetinin ve ögrencilere karsi düsmanca tutum sergileyen polisin yaninda saf tutmustur. Rektörlerin yaptiklari açiklamalari tanimiyoruz" dedi.

"GÖKTÜRKLERI FALAN BAHANEYDI"

Daha sonra söz alan Galatasaray Üniversitesi Ögretim Üyesi Dr. Mehmet Karli, Tutuklu Ögrencilerle Dayanisma Insiyatifi adi altinda birçok egitimci ve ögrencinin bir araya geldigini belirterek, "Her seyden önce ögrencileri, tutuklayarak susturacaklarini zannettiler. Bu ülkenin ana damari ögrencileri, sessiz sakin tutuklayabileceklerini zannettiler. Direndik. Rakamlari gözlerine soktuk. Türkiye’de bu yönde ciddi hareket baslattik. Baktilar, ögrencileri tutuklayarak muhalefeti bastiramiyorlar, yeni YÖK yasa tasarilari hazirladilar. Simdi yeni bir yasa tasarisi pisiriliyor.

Sözde YÖK’ü kaldiracagiz diyorlar, yerine daha baskici daha güçlüsünü getiriyorlar. Üniversiteyi tamamen bir imalathaneye, sermayenin emrinde çalisan bir kuruma,özgür bir sekilde, bilimsel bir sekilde, elestirel bir sekilde sesini dile getiremeyecek bir kuruma çevirmeye çalisiyorlar. Baktilar yasayla da bastiramiyorlar, Türkiye’de sosyalist gelenegin, ögrenci direnisinin en önemli simgelerinden biri olan ODTÜ’yü basalim. Bakin burayi da susturabiliyoruz dediler. O yüzden oraya üç bin polisle gittiler. Göktürkleri falan bahaneydi." dedi.Yürüyüs, basin açiklamasi ve yapilan konusmalarin ardindan sona erdi. (Taner YENER / dha)




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —