Bugün, 19 Mayıs 2024 Pazar

Taksim`e yürümek isteyenlere polisten sert müdahale

Taksim`e yürümek isteyenlere polisten sert müdahale

1 Mayis Emek ve Dayanisma Günü etkinliklerine izin verilmeyen Taksim Meydani`nda polis ekipleri sabahin ilk saatleriyle birlikte önlem aldi. Besiktas, Sisli ve Divan kavsaginda toplanarak Taksim`e girmek isteyen gruplara polis TOMA ve biber gazi ile müdah

Taksim`e yürümek isteyenlere polisten sert müdahale

1 Mayis Emek ve Dayanisma Günü etkinliklerine izin verilmeyen Taksim Meydani`nda polis ekipleri sabahin ilk saatleriyle birlikte önlem aldi. Besiktas, Sisli ve Divan kavsaginda toplanarak Taksim`e girmek isteyen gruplara polis TOMA ve biber gazi ile müdahale etti. Çok sayida kisi gözaltina alindi.

Besiktas`ta Taksim`e dogru yürüyüse geçen Halkin Kurtulusu Partisi (HKP) üyesi bir gruba polis müdahale etti.

[Haber görseli]

Ellerinde büyük bir HKP pankarti ile bayraklari bulunan yaklasik 20 kisilik grubu polis, Barbaros Bulvari`nda durdurdu. Polis, çevreledigi gruptakileri tek tek gözaltina aldi.

[Haber görseli]

Gözalti sirasinda eylemcilerin direnmesi üzerine polisle aralarinda arbede çikti. Bunun üzerine polis, biber gazi kullandi.HKP üyeleri yaka paça gözaltina alindi. Gözaltina alinanlar gözalti için hazir tutulan polis minibüsüne üst aramasi yapilarak bindirildi. Gözalti araci daha sonra emniyete hareket etti.

[Haber görseli]

Besiktas`ta ikinci polis müdahalesi

Besiktas`ta Taksim`e dogru yürüyüse geçen Halkin Kurtulusu Partisi(HKP) üyesi ikinci gruba polis yine müdahale etti.

Sabah saatlerinde 20 kisilik bir HKP`li grubun yürüyüsü, polisin biber gazi sikmasi ve gözalti yapmasiyla son bulmustu. Bu kez saat 12.00 siralarinda yine ellerinde HKP bayraklari olan 20 kisilik bir grup, `Taksim`de 1 Mayis Engellenemez` sloganiyla Taksim`e dogru yürüyüse geçti. Polis, Barbaros Bulvari`ndan gelen bu grubun yürüyüsüne de izin vermedi. Grubun önünü kesen polis, HKP`lileri etrafini çevirdi. `Dagilmadiginiz takdirde müdahale edilecek" seklinde polis uyarisinin karsilik bulmamasi üzerine polis gruptakileri gözaltina almaya basladi. Bu sirada direnen eylemcilerle polis arasinda arbede yasandi. Arbede sirasinda bir çevik kuvvet polisinin eylemcilerden birini yumrukladigi görüldü. Grup üyeleri yaka paça gözaltina alindi. Polis grubun disinda olup gazeteci oldugunu söyleyen bir kisiye de gözaltina alidi. Gözaltina alinip polis minibüsüne bindirilen gruptakiler burada slogan atti.

Polisin ‘gözalti inadi’: 20 dakika yol ortasinda eylemcinin üstünde bekledi

TAKSIM`E YÜRÜMEK ISTEYEN GRUBA 3. MÜDAHALE

Besiktas`tan Taksim`e farkli zamanlarda gruplar halinde yürüyüse geçen HKP`li 3`üncü bir gruba daha polis müdahale etti. Barbaros Bulvari`ndan yürüyüse geçen ellerinde HKP bayraklari olan 11 kisilik grubun önü yine polis tarafindan kesildi. Eylemciler, sadece basin açiklamasi yapacaklarini söylemesi üzerine polis, bu talebe Küçük Kartal Meydani`nda yapilmasi sartiyla izin verdi. Bunun üzerine grup burada bir açiklama yapti. Basin açiklamasinin ardindan gruptakiler kisa bir süre `Yasasin Halkin Kurtulus Partisi` seklinde sloganlar atti.

Daha sonra tekrar Taksim yönüne dogru yürüyüse geçen gruptakilerin etrafi polis tarafindan çevrildi. Bu sirada eylemcilerle polis arasinda arbede yasandi. 11 kisi yaka paça gözaltina alindi. Gözalti aracina getirilen eylemciler burada üst aramasinin ardindan araca bindirildi. Gözaltilari alan minibüs daha sonra emnniyet merkezine hareket etti. 

Divan kavsaginda müdahale 

Taksim`de Divan kavsaginda toplanan 40 kisilik bir gruba polis müdahale etti. "Halkevleri" pankarti tasiyan grubu dagitmak için polis tazyikli su kulandi. Taksim`e yürümek isteyen eylemciler polisin müdahalesi üzerine dagildi.Taksim`e çikan sokak ve caddeler bariyerlerle kapatilirken Akrep diye tabir edilen zirhli polis araci ve TOMA`lar meydana yerlestirildi.

[Haber görseli]

MECIDIYEKÖY KARISTI

Mecidiyeköy`den Taksim`e yürümek isteyen gruba polis biber gazi ve tazyikli su ile müdahale etti. Zincirlikuyu metrobüs istasyonu girisinde toplanan yaklasik 150 kisi, Büyükdere Caddesi üzerinden yürüyüse geçti. Taksim’e dogru yürümek isteyen eylemciler, Mecidiyeköy’de polis engeline takildi. Mecidiyeköy viyadügü altinda güvenlik önlemi alan çevik kuvvet ekipleri, eylemcilere biber gazi ve tazyikli su ile müdahale etti.

FOTO GALERI - Taksim`e girmek isteyenlere polisten sert müdahale

Fenerbahçe Sol Açik kutlama alanina Ali Ismail Korkmaz Marsi`yla geldi

Abidei Hürriyet Caddesi`nde müdahale

Sisli`den Taksim`e yürümek isteyen gruba polis TOMA ve biber gazi ile müdahalede bulundu.

Abidei Hürriyet Caddesi üzerinde toplanip ellerindeki flama ve sloganlarla Taksim`e yürümek isteyen Birlesik Kamu-Is Konfederasyonu üyesi yaklasik 30 kisi polis engeli ile karsilasti. Polis grubu dagilmalari yönünde uyardi. Taksim`e yürümekte direnen gruba polis TOMA`dan su sikarak ve biber gazi atarak müdahalede bulundu. Müdahale sirasinda bazi kisiler gazdan etkilenerek fenalasti bazilari da TOMA`dan sikilan suya karsi durmaya çalisti. Müdahale sonrasi tekrar toplanan gruba polis aracindan dagilmalari için uyarida bulundu. Slogan atmaya devam eden gruba polis ikinci kez müdahalede bulundu. Polisin sulu ve gazli müdahalesine maruz kalan grup dagildi. Müdahalenin ardindan Bomonti`de 8 kisi gözaltina alindi.

[Haber görseli]

 

[Haber görseli]SISLI`DE GÖZALTI

Mayis nedeniyle Sisli Camii önünde polis yogun güvenlik önlemleri aldi. Yoldan geçen araçlarda ve otobüslerde arama yapan polis süpheli gördükleri kisilerin çantalarina bakti. Araçlarin bagajlarini da arayan polis ekiplerinin güvenlik önlemleri sürerken, bir taksideki 3 kisi, arama sirasinda slogan atinca gözaltina alindi ve polis aracina bindirilerek emniyet müdürlügüne götürüldü. Öte yandan bir kisi polis ekiplerini görüp kaçti. 

[Haber görseli]

SISLI`DE GÖZALTINA ALINAN 6 KISININ ÜZERINDEN MOLOTOFKOKTEYLLERI VE HAVAI FISEK ÇIKTI

1 Mayis Emek ve Dayanisma Günü nedeniyle Taksim`e çikmak isteyen sirt çantali 6 kisi Piyalepasa Bulvarinda durduruldu. Grubun üzerinde ve çantalarinda yapilan aramada molotofkokteylleri, havai fisek, pankart ve soda sisesi ele geçirildi. Gözaltina alinan biri kadin 6 kisi polis araciyla götürüldü.

[Haber görseli]

 

Insaat Isçileri Sendikasi üyesi 4 kisi gözaltina alindi

Atatürk Kültür Merkezi önünden Taksim Meydani`na girmek isteyen Insaat Isçileri Sendikasi üyesi 4 kisi gözaltina alindi. Gözaltina alinan 4 kisi, çevik kuvvet minibüsüne alinarak emniyete götürüldü.

ISTIKLAL CADDESINDE HAYAT DURDU

Öte yandan ziyaretçi sayisi gün içerisinde yüz binleri bulan Istiklal Caddesi`nde birkaç isyerinin disinda tüm isyerlerinin kapali oldugu görüldü. Caddeye çikan tüm sokak baslari polis bariyerleriyle çevrili olan caddede polis ve temizlik görevlileri bekliyor.

ISTIKLAL CADDESI`NDE 3 KISI GÖZALTINA ALINDI

1 Mayis Emek ve Dayanisma Günü nedeniyle görevliler disinda herkese kapali olan Istiklal Caddesi`ne polis bariyerini asarak giren biri kadin 3 kisi, sloganlar atinca gözaltina alindi. Giydikleri tisörtlerde Devrimci Gençlik Birligi (DGB) yazan eylemciler, çevredeki polisler tarafindan müdahale edilerek yere yatirildi. Agizlari kapatildi. "1 Mayis yasaklanamaz" sloganlari attiklari duyulan eylemciler, bir süre bu sekilde bekletildikten sonra gelen polis araçlarina bindirildiler.

KAFETERYA ÖNÜNDE GERGINLIK

Taksim`de, trafige kapali Sehit Muhtar Caddesi`nde  15 kisilik bir grup, halay çekmeye basladi. Polisin `dagilmalari" uyarisi üzerine grubun bir kismi ayrilirken, digerleri yakindaki bir kafeterya önündeki sandalyelerde oturmaya basladi. Polis, bu kez de sandalyelerden kalkmalarini istedi. Yasanan gerginlik, sandalyelerin kafetarya önünden kaldirilmasiyla son buldu.

[Haber görseli]

 

NAKLIYAT-IS SENDIKASI 1 MAYIS`I SARAÇHANE PARKI`NDA KUTLADI

Devrimci Is Sendikalari Konfederasyonu (DISK)`e bagli Nakliyat Is Sendikasi üyesi yaklasik 100 kisi, Aksaray`dan saat 12.30 siralarinda Saraçhane parkina geldi.

Polis ekiplerinin Saraçhane parki çevresinde genis güvenlik önlemi almasi dikkat çekti. Grup, `Isçilerin birligi sermayeyi yenecek`, `Yasasin 1 Mayis, isçi sinifinin uluslararasi birlik, mücadele ve dayanisma günü` yazili pankart açarak, `1 Mayis`ta 1 Mayis alanindayiz`, `Taksim isçiye kapatilamaz` ve `Direne direne kazanacagiz` seklinde slogan atti. Parkta davul ve zurna ile bir süre eglenen grup daha sonra ölen isçiler için saygi durusunda bulundu.

Nakliyat Is Sendikasi Genel Baskani Ali Riza Küçükosmanoglu, bugün tüm dünyada isçi ve emekçilerin, haklari ve talepleri için meydanlarda oldugunu belirterek, “Tüm isçi ve emekçiler 1 Mayis`i uluslararasi birlik, mücadele ve dayanisma günü olarak kutluyor. Kapitalizmin ilk ortaya çiktigi yillardan itibaren isçilerin baskiyla sömürülmesine karsi insanca bir yasam ve çalisma kosullari için mücadelesinden dogmustur. Patronlar isçilerin günde 15 saat çalistirarak sömürülerine sömürü katmislardir" dedi. 

Taksim`siz 1 Mayis için Istanbul hazir

Taksim`de 1 Mayis`a 4 gözalti-VIDEO

Taksim`e girisler kapatildi 

1 Mayis Emek ve Dayanisma günü nedeniyle Taksim`e çikan cadde ve sokaklar güvenlik önlemleri nedeniyle sabah saat 06.30 siralarinda yaya ve araç trafigine kapatildi.

[Haber görseli]

Taksim Meydani`nda polis ekipleri  de sabahin ilk saatleriyle birlikte önlem almaya basladi. Taksim`e çikan sokak ve caddeler bariyerlerle kapatilirken Akrep diye tabir edilen zirhli polis araci ve TOMA`lar meydana yerlestirildi. Yogun güvenlik önlemlerinin alindigi Taksim Meydani`nda polis ekipleri vatandaslari Taksim Meydani`ni bosaltmalari yönünde uyarilarda bulundu. Meydandaki vatandaslarda bariyerlerden atlayarak alani bosaltti. Polis ekipleri Taksim Meydani`nda görevli basin mensuplarinin ise görev kartlarina tek tek bakarak içeri aldigi görüldü.



  • Pazar 22.5 ° / 13.8 ° false
  • Pazartesi 22.5 ° / 13.7 ° Güneşli
  • Salı 22.6 ° / 13.4 ° Güneşli