Bugün, 2 Ekim 2024 Çarşamba

Tapu alim satim islemleri noterden yapilacak!

Tapu alim satim islemleri noterden yapilacak!

Adalet Bakani Abdulhamit Gül, gayrimenkul satis ve tescil islemlerinin noterlere devrinin sinyalini verdi. Gül, gayrimenkul satis ve tescil islemleri yönünden de tapu islemlerinin, devir islemlerinin noterler tarafindan yapilmasi hususunu Bakanlar Kurulun

Tapu alim satim islemleri noterden yapilacak!

Adalet Bakani Abdulhamit Gül, gayrimenkul satis ve tescil islemlerinin noterlere devrinin sinyalini verdi. Gül, gayrimenkul satis ve tescil islemleri yönünden de tapu islemlerinin, devir islemlerinin noterler tarafindan yapilmasi hususunu Bakanlar Kurulunda arz ettiklerini açikladi.Adalet Bakani Abdulhamit Gül, gayri menkul satis ve tescil islemleri yönünden tapu islemlerinin ve devir islemlerinin noterler tarafindan yapilmasi hususunu Bakanlar Kuruluna arz ettiklerini belirterek, "Basbakanimiz, Bakanlar Kurulumuz tarafindan da prensipte uygun görüldü. Insallah seçimlerden sonra da ilgili Maliye Bakanligi ve Çevre ve Sehircilik Bakanligi ile oturarak bunun teknik ayrintilarini Türkiye Noterler Birligi ile çalisacagiz ve bu konudaki yetkilerimizi de noterlerimize devretmeyi planliyoruz" dedi.

Milliyet`te yer alan habere göre, Adalet Bakani Gül, Türkiye Noterler Birligi`nde gerçeklestirilen "Türkiye Noterler Birligi 47. Olagan Kongresi"ne katildi. Kongrede konusan Gül, noterciligin Türkiye`deki hukuk sisteminin göz bebegi oldugunu belirterek, Türkiye Noterler Birligi`nin her zaman Adalet Bakanligiyla uyum içinde çalistigini, sürekli istisarelerde bulunarak meslegin daha da gelismesi için görüs alisverisinde bulundugunu belirtti. Gül, noterligin kamu hizmeti olarak adalet hizmetinin önemli bir parçasi olduguna deginerek, hukuki islemlerin belgelendirilmesi ve bu islemlere dair belgelerin saklanmasi, ihtilaflarin yargiya intikal etmeden çözülmesi noktasinda önemli görev üstlendigini ifade etti. Gül, deyim yerindeyse noterlerin hukuk alaninda "koruyucu hekimlik" görevini üstlenen önemli bir meslek kurulusu oldugunu söyledi.

Gayrimenkul satis ve tescil islemleri devredilecek

Gül, "Gayrimenkul satis ve tescil islemleri yönünden de tapu islemlerinin, devir islemlerinin noterlerimiz tarafindan yapilmasi hususunu Bakanlar Kurulunda da arz ettik, bu konuda sunum yaptik. Basbakanimiz, Bakanlar Kurulumuz tarafindan da prensipte uygun görüldü. Insallah seçimlerden sonra da ilgili Maliye Bakanligi ve Çevre ve Sehircilik Bakanligi ile oturarak bunun teknik ayrintilarini Türkiye Noterler Birligi ile çalisacagiz ve bu konudaki yetkilerimizi de noterlerimize devretmeyi planliyoruz" dedi.

Kongreye Bakan Gül`ün yanisira Danistay Baskani Zerrin Güngör, Yargitay Baskani Ismail Rüstü Cirit, Türkiye Noterler Birligi Baskani Yunus Tutar, Bakanlik temsilcileri ve noterler katildi.



  • Çarşamba 20.4 ° / 15.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 22.5 ° / 17.1 ° Güneşli
  • Cuma 25.2 ° / 19.5 ° Güneşli