Bugün, 2 Mayıs 2024 Perşembe

Tapu dairelerinde yeni dönem

Tapu dairelerinde yeni dönem

ITO Meclis Üyesi Nuri Özelmacikli, tapu harci ve döner sermaye bedellerinin havale yada kredi karti yoluyla ödenebilmesinin önünün açildigini belirtti.

Tapu dairelerinde yeni dönem

ITO Meclis Üyesi Nuri Özelmacikli, tapu harci ve döner sermaye bedellerinin havale yada kredi karti yoluyla ödenebilmesinin önünün açildigini belirtti.

Istanbul Ticaret Odasi Emlak Müsavirleri Meslek Komitesi tarafindan gündeme getirilen tapu harci ve döner sermaye bedellerinin havale yada kredi karti yoluyla ödenmesinin önünü açildi. Bu düzenlemeyle tapu harçlari ve döner sermaye bedellerinin tüm Ziraat Bankasi ve Halk Bankasi ATM’lerinden nakit yada kredi kartini kullanarak ve ayrica banka havalesi yoluyla ödenebilmesinin mümkün hale getirilecegi bildirildi. Konuyla ilgili bilgi veren Istanbul Ticaret Odasi Meclis Üyesi ve Altin Emlak Yönetim Kurulu Baskani Nuri Özelmacikli, “Bugüne kadar Ziraat Bankasi ve Halk Bankasi veznelerine ödenen tapu harçlari ve döner sermaye bedelleri alici ve saticinin uzun kuyruklar ve prosedürler nedeniyle güç durumda birakiyor hatta çogu zaman islemlerin çok uzamasi alim-satim isleminin iptal edilmesine bile neden olabiliyordu. Istanbul Ticaret Odasi Emlak Müsavirleri Meslek Komitesi’nin girisimleriyle tapu harçlari ve döner sermaye bedelleri kisa bir süre önce bazi pilot bölgelerde ATM’lerden para yatirarak ödenebilir hale getirilmisti. Oda’nin önderliginde baslatilan bu uygulama Tapu Kadastro Genel Müdürlügü ve Gelir Idaresi Baskanligi tarafindan artik tüm bölgelere yayildi. Bundan böyle tapu harçlari ve döner sermaye bedellerinin tüm Ziraat Bankasi ve Halk Bankasi ATM’lerinden nakit yada kredi kartini kullanarak ve ayrica banka havalesi yoluyla ödenebilmesi mümkün hale getirildi” dedi. 


"ADETA KABUS GIBIYDI"

Özelmacikli, yeni uygulamanin büyük rahatlik sagladigini ve yalnizca alici, satici ve aracilarin degil tapu dairelerinin de yükünü büyük ölçüde azalttigini ifade ederek, “Tüm dosyalama sistemlerine varincaya kadar elektronik ve çagdas altyapiya asama asama adapte olan tapu dairelerinin bu konuda atmasi gereken en büyük ve önemli adim buydu. Tüm anlasmalar saglandiktan sonra saatler süren banka veya ATM kuyruk çilesi hem alici hem satici açisindan adeta kabus gibiydi. Simdi tapu harci ve döner sermaye bedellerinin havale yada kredi karti yoluyla Ziraat Bankasi ve Halk Bankasi’na ödenebilecek olmasi ve tüm ülke geneline yayilmasi ile tapu daireleri tam çagdas, gerçek bir entagrasyon sisteminin en büyük adimlarindan birini atmis oldu” diye konustu.



  • Perşembe 16.8 ° / 12.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 17.7 ° / 12.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 17 ° / 12.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu