Bugün, 18 Mayıs 2024 Cumartesi

Taraftar gruplarindan Bakan Kiliç`a: Korkunun ecele faydasi yok

Taraftar gruplarindan Bakan Kiliç`a: Korkunun ecele faydasi yok

Gençlik ve Spor Bakani Suat Kiliç`in "Stadyumlari siyasi gösterilerin merkezi haline getirenler hukuki bedelini öder" tehditine taraftar gruplari aninda yanit verdi.

Gençlik ve Spor Bakani Suat Kiliç`in "Stadyumlari siyasi gösterilerin merkezi haline getirenler hukuki bedelini öder" tehditine taraftar gruplari aninda yanit verdi. Bakan Kiliç`in açiklamalarina tepki gösteren Besiktas ve Galatasaray taraftar gruplari “olacaklara hazirlikli olun” mesaji verdi.
"Biz de futbolun içine siyasetin karismasini istemiyoruz. Siyasetin içine futbolu çekmesinler, bizi bize biraksinlar” diyen Besiktas taraftar grubu Halkin Takimi`ndan Önder Abay “Bizim ne konusacagimizi bir cümle belirleyemez. Onlari biz seçtigimiz için onlarin ne konusacagina biz karar veririz. Böyle bir otokontrol sistemi yok, tribünler çok kozmopolitik bir yer. Her renkten insan var” diyerek Bakan Kiliç`in tehditlerine boyun egmeyeceklerini vurguladi.

`BIZ HALKIZ`
Abay “Biz issizleriz, atanamayan ögretmenleriz, sokakta tacize ugrayan kadiniz, yani halkiz ve statlar insanlarin ezilmisliklerini attiklari yerler. Insanlar nerden düstüyse orada ayaklaniyor. Eger siyasetçiler bir takim kurar, lige çikar ve bizimle maç yapmak isterlerse onlarla kozlarimizi yesil sahada paylasmak istiyoruz. Biz siyasetçiler gibi politika yapmayi bilmeyiz. Besiktas sokakta futbol oynasa kaldirimda taraftar olarak durmaya raziyiz” dedi.

`BOYUN EGMEYECEGIZ`
Galatasaray Tek Yumruk taraftar grubu üyesi Sarp Izgi ise “Aslinda yapilmaya çalisilan ifade özgürlügünü yok etmektir, gezi sürecinde de bunu gördük. Hükümet kendi söylemleri disinda söylemlerde bulunanlari cezalandirdi. Ölümler, göz kayiplari tutuklamalar yasandi” seklinde konustu. “Spor Bakani bunun hesabini öderler diyor, korkunun ecele faydasi yok bunu taraftarlar biliyor. Spor bakani da bilmeli. Insanlar ifade özgürlüklerini genis meydanlarda belirtmek istiyor. Bu meydanlardan biri de statlarimizdir. Hazirlikli olsunlar” diyen Izgi, tehditlere boyun egmeyeceklerini söyledi.

ÖFKE STADYUMLARDA
Stadyumlar son zamanlarda AKP karsiti protestolara sahne oluyor. Fenerbahçe ile PSV Eindhoven arasinda oynanan hazirlik maçinda "Her yer taksim, her yer direnis" ve “Sik bakalim sik bakalim, biber gazi sik bakalim” seklinde tempo tutan taraftarlar, Gezi Parki direnisine destek vermisti.
Yine Fenerbahçe ile Red Bull Sazlburg  Sampiyonlar Ligi 3.ön eleme  maçinda da “Her yer Taksim, her yer direnis” slogani ve “Sik bakalim, sik bakalim biber gazi sik bakalim” tezahürati yapilarak AKP iktidarinin uygulamalari protesto edilmisti.

***
Twitter’da tepkiler
ImaminGülü? ?
Suat Kiliç Spor Klüplerini, seyircilerin atacagi slogan sonrasi verecekleri cezalar ile tehdit ediyor, aba altindan bile degil direk.

M. Ilker Yücel ?
Suat Kiliç, taraftarlari yine tehdit etti.
Yas tahtaya bastiniz koçum, tribünler Türkiye`yi birlestiriyor. Maçi yutkunarak izleyeceksiniz..

Behzat Çapulcu ?
Suat Kiliç istifa etmek için neyi bekliyor?

Muhalif_ses ?
"Spor Bakan`i Suat Kiliç, “Gezi’yi stadyumlara tasiyanlar bunun bedelini öder”demis." Peki siyaseti Camii`ye tasiyanlar da Ödeyecek mi?

serdar akinan ?
Suat Kiliç`in bu sözleri düpedüz provoke etme amaçli. Ligler baslayinca taraftarin tavrinin ne olacagini bilmiyor mu?

Gökhan Kaya ?
Suat Kiliç yüzyillik kulüpleri ve taraftarini sizi bitiririz diye tehdit ediyor, sen kimsin ki Hitler bile sonunda kafasini sikip gitti

DERVIS UGUR KOYUNCU/ BIRGÜN



  • Cumartesi 22.1 ° / 13.7 ° Güneşli
  • Pazar 22.5 ° / 13.8 ° false
  • Pazartesi 22.5 ° / 13.7 ° Güneşli