Bugün, 4 Mayıs 2024 Cumartesi

Tarhan`a Il Destegi Nasil Olacak?

Tarhan`a Il Destegi Nasil Olacak?

Esenler Ak Part`ide kongre öncesi ve sonrasi kazanlar kaynamaya devam ediyor. 23 kasim konre öncesi ilçe teskilati arasinda baslayan tartismalar kongre sonrasi dahada kizisarak devam ediyor.

 Tarhan’a Il Destegi Nasil Olacak?

Esenler Ak Part’ide kongre öncesi ve sonrasi kazanlar kaynamaya devam ediyor.

23 kasim konre öncesi ilçe teskilati arasinda baslayan tartismalar kongre sonrasi dahada kizisarak devam ediyor. Mustafa Baskaya ve Gökan tarhan arasinda geçmesi beklenen kongrenin tek aday Gökhan Tarhan olarak gösterilmesi adeta teskilati hayal kirikligina ugratti.

Gökhan Tarhan’in isminin netlesmesinin ardinda Mustafa Baskaya’yi destekleyenlerin çogu destegini Tarhan’dan yana kullaninca, Mustafa Baskaya sessizlige bürünerek Çevresine “arkamda duranlar fos çikmasaydi bu konre bu sekilde olmazdi” dedigi ögrenildi.

Baskaya’dan destegini çekenler kongre günü isimlerini listelerde görmeyince hayal kirikligina ugradilar. Kongreden hemen sonra ilçe içerisinde tartismalar basini aldi gidiyor.

Eski yönetimde yer alip bu kongrede saf disi kalan bazi isimler ise “pastadan pay alanlar kongrede listeye girdiler biz pastadan pay alamadigimiz için disarda kaldik” yorumunda bulundular. Özellikle teskilatla alakasi olamayan insanlarinda bu listede olmasi yaklasik 15 yildir partide emek sarf edenleri derinden üzdü. Emektarlarsa “bizim bi hakimiz yokmus” diyerek üzüntülerini saklamadilar.

Peki Gökan Tarhan ismi nasil onaylandi. Ak parti çevresinde aldigimiz bilgi ve duyumlara göre Ilçe Baskani Umut Özkan ve Esenler Belediye Baskani M. Teyfik Göksu, Gökhan Tarhani destekliyorlardi. Ilçe teskilati ise Mustafa Baskaya’yi destekliyordu. Ilçede çikan anlasmazliklar Il baskanligina çeryan etti.

Il baskanligina, Gökhan Tarhan’la alakali sikayette bile bulunuldu teskilat istemiyor dendi. Ak parti tüzügüne göre ayni ilçe içerisinde belediyede çalisan birinin ilçe yönetiminde yer almasi etik degildi. Il baskanligi da Tarhan ismine siçak bakmadi, hatta Il baskanligi Esenler ilçesine sürpriz bir isim atama yapmasi da düsünüldü.

Cumhurbaskani Recep Tayip Erdogan’in Esenler’e geldigi gün Gökhan Tarhan ismi üzerinde görüsüldü ve Erdogan’in onayiylada bu isim belirlendi. Özellikle 23 kasim kongre günü Il Baskani Aziz Babuscu, Umut Özkanin yaptigi konusmayi gereksiz bularak tepki göstermesi ve %64 oy almis bir partinin konre salonunun bos olmasina anlam veremedigini belirtmesi bu yasananlari dogrular nitelikteydi.

Aziz Babusscu’nun kararlari çignendimi bilinmez ama Özkan’in anlattiklarin özellikle bakanlari övdügü sözlere sert çikisan Babuscu “birakta herkes kendi yaptiklarini anlatsin demesi” iplerin koptugunun söylenmesine neden oldu.

Ak Parti Il Baskani Aziz Babuscu’nun konredeki sert çikisindan sonra çiçegi burnunda yeni ilçe baskani Gökhan Tarhan’a nasil destek verecegi merak konusu.

Ilerleyen zamanda yeni ilçe baskani ve yönetimi nasil bir çalisma yürütür bilinmez ama söylentilere bakilirsa bu yönetimle Esenler kendini zorda birakmis oluyor. hatta Umut Özkan’inda kendini yanliztirarak milletvekillik hayalleri suya düsecek gibi. Zaman her seyin aynasidir birlikte izleyip görecegizelbet.

                                                                                          Saygi ve sevgilerimle

                                                                                    Serkan BASUT



  • Cumartesi 17 ° / 12.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 17 ° / 11.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 17.8 ° / 9.5 ° Güneşli