Bugün, 19 Mayıs 2024 Pazar

Tarimi köylünün elinden almak gerek!

Tarimi köylünün elinden almak gerek!

RedHack`in yayinladigi yeni ses kaydinda, Gida Tarim ve Hayvancilik Bakani Mehdi Eker ile AKP`li patronlar arasindaki toplantida geçen tüyler ürpertici diyaloglar yer aliyor.

RedHack’in yayinladigi yeni ses kaydinda, Gida Tarim ve Hayvancilik Bakani Mehdi Eker ile AKP’li patronlar arasindaki toplantida geçen tüyler ürpertici diyaloglar yer aliyor. AKP Genel Merkez Parti Içi Demokrasi Hakem Kurulu Üyesi de olan is adami  Ethem Sancak’la Bakan Eker arasindaki diyaloglarin da yer aldigi ses kaydinda Sancak, tarimi, meralari ve kiyilari halkin elinden alinmasi gerektigini söylüyor. Bakan Eker’e asik oldugunu söyleyen Sancak’in, yeni mera kanunuyla sessiz bir devrim gerçeklestirildigini belirterek, “Bu kanun çiktiktan sonra petrolden de daha önemli zenginligimiz olan meralarimiz el birligiyle isleriz. Bunlari servete dönüstürürüz” ifadelerini kullanmasi dikkat çekiyor.

REDHACK’IN SON BOMBASI

Kizil Hackerlar Grubu RedHack’in yayinladigi ve Tarim Bakani Mehdi Eker ile AKP’li patronlara ait oldugu iddia edilen yeni ses kaydi, saman ve otu bile ithal eder hale gelen Türkiye’de AKP ve yandaslarinin tarima bakisini ortaya koyacak ayrintilar içeriyor: (http://kiyamet-projesi.blogspot.com/2013/ 06/tarim-bakani-ve-isadamlari-ses-kaydi.html)

TARIMI KÖYLÜDEN ALMAK GEREK

Yaklasik 25 dakikalik ses kaydinda Bakan Eker’e övgüler düzen Ethem Sancak, “15 yil öncesine kadar bu ülkenin demokrasiye kavusmasi ve muasir medeniyet seviyesine çikmasi  için neredeyse canim dahil her seyimi vermek üzere kosullanmistim. Devrim yapmaktan yola çiktik, buralara kadar geldik. Fakat 15 yil önce bir gerçegi kesfettim, tarimi modernlestiremezsek bir köylü toplumu olmaktan kurtulamayiz. Ne devrim olur hiç bir sey olmaz. Bu tarimin modernlesmesi gerekiyor. Ve bu tarimin köylünün de elinden alinmasi gerekiyor. Sayin Bakanimla iste o noktada zaten bir araya geldik ve o günden bugüne ben bu Bakan’a asik oldum. Bunu sakin sey olarak algilamayin. Dalkavukluk ya da yag çekme degil. Ben sivri dilli bir adamim, elestirmeyi de biliyorum” ifadelerini kullaniyor.  

‘BENIMKI DEDIKLERI SAYIN BASBAKAN’

Mehdi Eker’in Bakanliga atandigi sirada Dogan Grubu’nun önde gelen yazarlariyla beraber oldugunu anlatan Sancak, “Dediler ki, ‘seninki gene bir köy agasini Tarim Bakani yapti.’ Benimki dedikleri, Sayin Basbakan. Ben dedim ki ‘önyargilisiniz, tanimiyorsunuz. Gelin sizinle bir iddiaya girelim. Bir araya getireyim sizi. Her türlü sorunuza cevap versin. Ve sizin entelektüel birikiminizin bes kati degilse her türlü cezaya hazirim.’ Sagolsunlar bir araya geldiler, Sayin Bakanim da tesrif etti. Dört saatte hepsini mat etti. Dediler ki ‘ya bunu yanlis yapmislar keske Kültür Bakani yapsalardi. Böyle bir anim var” seklinde konusuyor.


‘80 YIL ÖNCE MERALARI HALKIN MALI YAPARAK MAHVETTILER’

Konusmasini, “Kültür Bakaniyla devrim olmaz” sözleriyle sürdüren Sancak, su ifadeleri kullaniyor: “Tarimi modernlestirirseniz devrim olur. Ben bunu fark ettim ve benim ismim 15 yil önce eksi sözlüge bakarsaniz inege asik olan is adami diye geçer. Alamet-i farikam budur. Allah’in insandan sonra yarattigi en kutsal varliktir inek. Ben Hintlileri anlamiyordum ama çok dogru yapiyorlar. Inek çok müthis bir mahluk.” (Gülüsmeler)

“Ve tarimin özü zaten. Geriye dogru tarla tarimi, ileriye dogru tarim sanayi esasi inektir. Geçen günü Hollandali isadamlarina da ayni seyi anlattim. Simdi bu inegin bir sorunu var. Biz bu inegin sorununu çözemezsek marka falan hikaye. Fakat bu inegin yasamasi için de yem sorununun çözülmesi lazim. Yem sorununa 80 yil önceki bu ülke kuruculari bir gem vurmuslardir. Sovyetik bir anlayistaydilar. Ve meralarimizi bütün halkin mali ilan ederek mahvettiler. Mera çitlenmiyor, bakilamiyor çünkü bütün halkin mali. Bir sey bütün halkin mali olursa bakilamiyor çünkü halkin mali.”


‘MERALAR PETROLDEN DEGERLI SERVETE DÖNÜSTÜRÜRÜZ!’

Sancak, meralarin özellestirilmesinin yolunu açan hükümete ve Tarim Bakani Eker’e övgüler düzerek sunlari söylüyor: “Bir sey bütün halkin maliysa yagmalanir. Insanlik tarihi bunu böyle gösterdi. Mesela kiyilarimiz bütün halkin malidir ama yagmalanmistir. Halkin girebilecegi kiyi yok. Ormanlarimiz bütün halkin ormanidir ama mahvoldu. 60 yil öncesine göre ormanlarimiz yüzde 40 küçüldü. Bütün halkin ormani oldugu için. Meralar da öyleydi. Çok sükür Tarim Bakanimiz geçen ay çok büyük bir devrim gerçeklestirdi. Bence sessiz bir devrim. Ve merayi çitlenebilir hale getiren kanunu çikarttilar. Bunu nasil basardilar bilmiyorum ama anayasal bir sorundu. Ama yaptilar bunu sonuçta. Simdi ben çok umutluyum. Bu kanun çiktiktan sonra petrolden de daha önemli zenginligimiz olan meralarimiz el birligiyle isleriz. Bunlari servete dönüstürürüz. Sayin Bakan’a bir tarim gönüllüsü olarak sükran borçluyum.”


ETHEM SANCAK KIMDIR?

Ethem Sancak, Basbakan Erdogan’a en yakin is adamlarindan birisi olarak ifade ediliyor. AKP hükümetiyle birlikte yildizi parlayan patronlardan. 2005 yilinda Ata–Sancak Acipayam Tarim Isletmesi’ni kurarak tarim ve hayvancilik sektörüne dogrudan giris yapti. Yönetim Kurulu Baskani oldugu Hedef Alliance Holding 2003 yilinda bir yabanci ortakla Misir’da pazar lideri konumuna ulasti. 2007’de ise Afrika’nin en önemli ilaç pazarlarindan biri olan Cezayir’de lider grup Hydrapharm Spa’nin çogunluk hissesini satin alarak Afrika’nin kapisini araladi. Sancak, Alliance Boots’un Dogu Avrupa, Ortadogu, Asya ve Afrika pazarlarindan sorumlu Icra Kurulu üyesidir. 2004-2010 yillari arasinda Türkiye Ecza Depoculari Dernegi Yönetim Kurulu Baskani olarak görev yapmistir. Kendi ifadesine göre; 2015’teki hedefi TÜSIAD Baskani olmaktir.
Star Gazetesinin eski sahibidir. Meyda macerasini bir röportajinda söyle anlatir: “Tayyip Bey köseye sikistirilmisti, parti kapatma davalari, 367 karari vs. Basin tek sesli, onu bogmaya çalisiyor. Hasan Dogan’la ‘Onun için ne yapabiliriz?’ diye konustuk. Dedik ki, ‘Basin alaninda tek sesliligi kiralim.’ Sonra Star’i büyüttük. Gazetenin yetmedigini anladik. Itibarsizlasmis da bir gazeteydi. 24 televizyonunu kurduk. Ben tamamen ideallerim için, ona daha iyi hizmet edebilmek için girmistim o ise.” (Antalya/EVRENSEL)



  • Pazar 22.5 ° / 13.8 ° false
  • Pazartesi 22.5 ° / 13.7 ° Güneşli
  • Salı 22.6 ° / 13.4 ° Güneşli