Bugün, 6 Mayıs 2024 Pazartesi

TBB'de Feyzioglu dönemi bitti: Yeni baskan Erinç Sagkan

TBB'de Feyzioglu dönemi bitti: Yeni baskan Erinç Sagkan

Türkiye Barolar Birligi'nde (TBB) Metin Feyzioglu dönemi kapandi. Yapilan seçimde Metin Feyzioglu 156 oyda kalirken Erinç Sagkan delegelerin 182’sinin oyunu alarak yeni baskan seçildi.

Türkiye Barolar Birligi (TBB) bugün Avukat Özdemir Özok Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçeklestirilen 36. Genel Kurulu ile 9'uncu baskanini seçti.

ERINÇ SAGKAN: MESLEKTASLARIMIZIN TEPKISINI ÇEKTIGI DÖNEMDE BU SONUÇ KAÇINILMAZDI

Türkiye Barolar Birligi Baskanligina seçilen eski Ankara Baro Baskani Erinç Sagkan, açiklama yapti. Eski Baskan Metin Feyzioglu dönemini hatirlatan Sagkan, “Bütün meslektaslarimizin çok ciddi tepkisini çektigi bu dönemde bu sonucun kaçinilmaz olduguna inaniyorum” dedi. Sagkan, delegelerin tamaminin oy kullandigina dikkat çekerek, “Türkiye Barolar Birligi’nin 36. Olagan Genel Kurulu’ndan güçlü bir ses çikmasi anlami tasimaktadir. Önemli buldugumu ifade etmek istiyorum. Genel Kurul en yüksek karar organimizdir, degisimden yana tavrini almistir” diye konustu

'HUKUKSUZLUGA KARSI ÇIKAN TBB GÖRECEKSINIZ'

“Bundan sonra meslektasi yerlerde sürüklendigi zaman kafasini kuma gömen degil haksizliga, hukuksuzluga karsi çikan TBB göreceksiniz” diyen Sagkan söyle konustu:

“Bu seçim sadece bir TBB seçimi olmaktan çikmistir: Ülkemizde son yillarda insan haklari ihlallerinin arttigi, Anayasa Mahkemesi kararlarinin, AIHM kararlarinin uygulanmadigi ve tartismaya açildigi noktada TBB’ye yurttaslarimizin çok ama çok ihtiyaci bulunmaktadir. Geçtigimiz dönemde hukukun üstünlügünün tesisi için yeterli çabayi sarf etmedigine inandigimiz bir anlayisin sonuna gelmis bulunuyoruz. Bugün itibariyle baslayan sey hiçbir yurttasin savunmasiz kalmayacagidir. Yeni TBB anlayisi yarim asirdir tahammüllerinin getirdigi hak savunuculugunu net olarak ortaya koyacagi bir TBB olacaktir. Bugün itibariyle TBB’nin kapilari tüm avukatlari ayristirmadan, ötekilestirmeden açik olacaktir.”

ERINÇ SAGKAN KIMDIR?

Erinç Sagkan, 24 Nisan 1978 yilinda dogdu, 1995 yilinda egitim hayatina basladi. Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden 1999 yilinda mezun oldu. Ankara Barosu’nun çesitli kurul ve merkezlerinde çalistiktan sonra; 2010-2012 yillari arasinda Ankara Barosu Yönetim Kurulu üyeligi ,2014-2016 yillari arasinda Ankara Barosu Genel Sekreterligi, 2016 yilinda Ankara Barosu Baskan Yardimcisi oldu. 2018 yilinda seçildigi Ankara Baro Baskanligi görevini iki dönemdir yürütüyordu.

 



  • Pazartesi 17.8 ° / 9.5 ° Güneşli
  • Salı 19.2 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Çarşamba 22.5 ° / 14.5 ° Güneşli