Bugün, 3 Temmuz 2024 Çarşamba

TDH ILÇE BASKANLARINDAN SARIGÜL`E REST

TDH ILÇE BASKANLARINDAN SARIGÜL`E REST

Türkiye Degisim Hareketi`nin (TDH) kurucusu Mustafa Sarigül`ün CHP`den IBB baskan adayligindan sonra tekrar CHP`den milletvekili aday adayi olarak ön seçime girme kararindan sonra TDH ilçe baskanlarinin restiyle karsilasti.

 TDH ILÇE BASKANLARINDAN SARIGÜL’E REST

Türkiye Degisim Hareketi’nin (TDH) kurucusu Mustafa Sarigül’ün CHP’den IBB baskan adayligindan sonra tekrar CHP’den milletvekili aday adayi olarak ön seçime girme kararindan sonra TDH ilçe baskanlarinin restiyle karsilasti.

TDH’nin kuruldugu günden bu yana ilçelerinde teskilatlarini açik tutabilmek için tüm maddi ve manevi imkânlarini seferber eden Istanbul’un TDH ilçe baskanlari sonunda isyan bayragini çekti.

TDH’LILER SARIGÜL’ÜN OFISINDE REST ÇEKTILER

TDH’nin Fatih Ilçe Baskani Abuzer Yildiz, Esenler Ilçe Baskani Cengiz Boztepe ve Silivri Ilçe Baskani Dogan Filiz’in katildigi, geçtigimiz Pazar günü Mustafa Sarigül’ün Nisantasi Topagaci’ndaki ofisinde saat 13.00’te büyük tartismalarin yasandigi ve restlesmeye varan hararetli bir görüsme oldu.

‘SARIGÜL TDH’YI PAZARLIK UNSURU OLARAK KULLANDI’

Mustafa Sarigül’ün 2010 yilinda kurdugu ve iki dönem sonra iktidar sözü verdigi TDH’nin bu kadar geçen süre içerisinde partilesememelerine ragmen sürekli gündemde tutulmasinin perde arkasinda Sarigül’ün sürekli sikistiginda TDH’yi ortaya koyarak bir pazarlik araci olarak gördügü yorumlarina neden olmustu.

SARIGÜL’ÜN CHP’DEN ADAYLIGI TDH’YI KARISTIRDI

Mustafa Sarigül’ün son olarak CHP’den milletvekili aday adayi olarak ön seçime girmek kararindan sonra TDH’nin ilçe baskanlari da isyan bayragini çekti. TDH’nin Istanbul’daki önemli isimleri Mustafa Sarigül’e karsi olacaklarini yüzüne karsi ifade ettiler.

TDH ILÇE BASKANLARI: ‘SIZ LIDER OLAMAZSINIZ’

TDH Ilçe baskanlari Mustafa Sarigül’e ‘Siz örgütünüze sahip çikamadiniz. Bu kararinizdan sonra sizi lider olarak tanimiyoruz. Siz lider olamazsiniz. Biz asla sizi desteklemeyecegiz ’dediler.

TARTISMA BÜYÜYÜNCE ODANIN KAPILARI IÇTEN KILITLENDI

Sarigül’ün ofisinde toplantinin yapildigi odanin kapilari içten kilitlendi. Konusmalarin hararetin artmasiyla Sarigül’ün korumalarin kapiya yönelerek zorlamalarindan sonra olay daha fazla büyümeden önlendi.

YEREL SEÇIMLERDE CHP’DE RAHATSIZ OLMUSTU

Bu durumlardan CHP üyeleri de rahatsiz. Yerel seçimlerden sonra Ankara adayi Mansur Yavas’in mücadele edip seçimlere itiraz etmesine ragmen Mustafa Sarigül üç gün evinden çikmayarak yazili açiklama ile yenilgiyi kabul ederek Kadir Abisi’ni tebrik etmisti. Bu durum CHP Üyeleri arasinda hezeyana yol açmisti.

CHP ÜYELERI SARIGÜL’Ü ÇIZECEKLER

Milletvekili ön seçimlerinde 2. Bölge’deki CHP Üyeleri gerek geçmiste gerekse de bu günlerde yasananlari göze alarak Sarigül’ün adayligini istemeyecekleri ve üstünü çizeceklerini ifade ediliyor. Bu durumda Mustafa Sarigül’ün ön seçinde ilk bese girme ihtimalinin çok zor oldugu iddia ediliyor.



  • Çarşamba 33.6 ° / 23.3 ° Güneşli
  • Perşembe 29.6 ° / 22.3 ° Güneşli
  • Cuma 28.7 ° / 22.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı