Bugün, 19 Mayıs 2024 Pazar

Tefeci dosya masrafi almis

Tefeci dosya masrafi almis

Siirt`te tefecilik yaptiklari belirlenen 8 kisi gözaltina alindi. Polis tefecilerin, tipki bankalar gibi dosya masrafi dahi aldiklarini belirledi.

Siirt’te 13 kisiye 150 bin TL borç para verip, 750 bin TL kazanç sagladigi belirtilen tefecilere yönelik operasyonda 8 kisi gözaltina alindi. Operasyonun ardindan ilginç detaylar ortaya çikti. Tefecilerin banka gibi çalistiklari, para verdikleri kisilere bankalarin dosya masrafi gibi kesintiler yaptiklari belirlendi. Çetenin bu kesintileri ‘çay-seker parasi’ diye adlandirdigi belirlendi.

Gayrimenkul zenginleri
Siirt Emniyet Müdürlügü Kaçakçilik ve Organize Suçlarla Mücadele Sube Müdürlügü ekipleri Haziran ayinda sehrin gayrimenkul zengini olarak bilinen kisilere operasyon düzenledi. Birinci dalga operasyonda bir yil içinde vatandasa yaklasik 2 milyon TL faiz borcu yükleyen 14 kisi gözaltina alindi. Zanlilara ait 44 gayrimenkul ve 6 lüks arabaya el konuldu. Siirt Polisi, ilk operasyonun ardindan takip ettigi bir baska çeteye daha operasyon düzenledi. Yaklasik 7 aylik takibin ardindan 10 ayri adrese yapilan baskinda 8 kisi gözaltina alindi. Zanlilarla birlikte 10 gayrimenkul tapusu, 750 bin TL degerinde 13 senet, 19 bin TL nakit para, 26 bin TL degerinde 46 Cumhuriyet Altini, 2 para hareketlerini gösteren banka cüzdani ve magdurlara ait banka cüzdanlari ve kredi kartlari bulundu.
Gözaltina alinan zanlilar sorgulanmak üzere Siirt Emniyet Müdürlügü’ne götürülürken ele geçirilen belgeler de tek tek incelendi. Belgelerde tefecilik sebekesinin banka gibi çalistigi tespit edildi. 10 bin TL borç verilen kisilerden 300 TL kesinti yapildigi tespit edildi. Kesintinin nedenini zanlilara soran polis çok ilginç bir cevap aldi. Zanlilar borç verdikleri kisilerden bankalarin “dosya masrafi” gibi para kestikleri bunu da ‘çay-seker parasi’ olarak adlandirdiklari ortaya çikti.
Polisin incelemesinde çetenin 1 yil içerisinde 13 kisiye 150 bin TL borç para verdigi ve 750 bin TL borçlandirdigi belirlendi. Yüzde 500 faiz ile para verdikleri kisilerin borçlarini ödeyemez hale gelmelerinin ardindan çetenin magdurlarin evlerini ve isyerlerini basarak tehdit ettikleri, bazi kisilerin araçlarini zorla sattirdiklari, bazi magdurlarin ise gayrimenkullerinin kira gelirlerine el koyduklari anlasildi.

Radikal



  • Pazar 22.5 ° / 13.8 ° false
  • Pazartesi 22.5 ° / 13.7 ° Güneşli
  • Salı 22.6 ° / 13.4 ° Güneşli