Bugün, 18 Mayıs 2024 Cumartesi

Tehdidi birak, bu 20 soruya yanit ver!

Tehdidi birak, bu 20 soruya yanit ver!

Gazetemiz Genel Yayin Yönetmeni Can Dündar, 15 Temmuz darbe girisiminin öncesi ve sonrasina iliskin, sosyal paylasim sitesi Twitter`dan 20 maddelik bir açiklama yapti. Iste Dündar`in yazisi

Can Dündar`dan 20 maddelik `darbe` açiklamasi: Herkes kendi tarihine baksin

Gazetemiz Genel Yayin Yönetmeni Can Dündar, 15 Temmuz darbe girisiminin öncesi ve sonrasina iliskin, sosyal paylasim sitesi Twitter`dan 20 maddelik bir açiklama yapti. Iste Dündar`in yazisi

1. Yillardir övdügü Gülen’i birden silip bizi“FETÖ’cü” ilan eden yandas medyanin iftiralari karsisinda birkaç hatirlatma yapma geregi duydum.

2. Hayatim boyunca Pensilvanya’ya, Abant’a, Türkçe Olimpiyatlari’na vs gitmedim. Gidenlere de ses etmedim. Herkesin kendi tercihi. 

3. Asla bu tür fotograflara ya da el öpme kuyruklarina girmedim. Gidip okyanus ötesinden sefaat dilenmedim.

[Haber görseli]

4.Ne“Hizmet`in devlette görev almasi ana sütü gibi hakkidir”diye yazdim ( LINK | Rasim Ozan Kütahyali`nin yazisi: Hocaefendi`ye açik mektup gibi) Ne de dua istedim (LINK | VIDEO)

5.Hasret nutuklari atip “gurbette olanlar”i vatan topraklarina davet etmedim. ( LINK | Basbakan Erdogan`in Türkçe Olimpiyatlari Kapanis Konusmasi ) 

6. Onlarin Gülen`le mektuplastigi dönemde ( LINK | Erdogan’in Pennsylvania Ziyareti ve 2006’daki Mektup ) ben ABD’nin Gülen’i destekleme kararini yaziyordum ( LINK |  Can Dündar`in yazisi: Ilimli Islam ve ABD (1) )

7. Ergenekon durusmasinda "Ergenekon diye bir örgüt var,ama siz burada muhalifleri yargiliyorsunuz" ifadesi verdim. ( LINK | Can Dündar tanik Ergenekon davasinda tanik olarak dinlendi )

8. Erdogan o zamanlar Gülen’in yönettigi bu operasyonda savci görevindeydi. ( LINK | Basbakan Recep Tayyip Erdogan: Evet Ergenekon’un savcisiyim )

9. Rusya`daki Gülen okullarinda CIA ajanlarinin çalistigina dair yazima Cemaatçiler dava açti.Telefonlarim dinlendi.( LINK | Can Dündar`in yazisi: Agca’yi kaçiracak olan subayin adini bildirdik )

10. Ama cemaatin hukuksuzluguna nasil karsi çiktiysak, onlara hukuksuz baski yapildiginda da yardima kostuk. ( LINK | Can Dündar`dan Bugün ve Kanaltürk`e destek )

11. AKP`nin yeni uyandigi tehlikeyle yillardir ugrasan biz,simdi“FETÖ’cü”oluyoruz;onu koynunda büyüten isbirlikçileri temize çikiyor öyle mi?

12. Bu olusuma destek verenler yargilanacaksa, 1 numarali fail, “Ne istediler de vermedik” diyen R.T.Erdogan’dir. ( LINK | VIDEO )

13. Ajanlikla,Paralel örgüte yardimla,usülsüz kredi-ev satisiyla suçladilar. Yargilandik.Tek kanit,tanik,belge yoktu. Hepsinden aklandik.

14. Darbeci suçlamasina gelince: Orda da alnim ak. Yillardir yaptigim belgeseller,kitaplarim,yazilarim ortada.  ( Can Dündar`in yazisi: Önce Meclis, sonra ordu )

15. 15 Temmuz, hükümete karsi kanli bir darbe girisimidir. Her zaman darbeciye karsi seçilmisi ve Meclis`i savunuruz.

16. Ama seçilmisler, darbeyi bahane edip OHAL adiyla sivil dikta kurmaya heveslendiginde, darbeye oldugu gibi buna da karsi çikariz.

17. Darbe girisiminin halk müdahalesiyle önlenmesi alkislanmali.Ama demokrasiye inananlar,kalici otoriter rejim tehlikesine de karsi durmali.

18. 12 Eylül referandumunda benzer bir kandirmaca yapilmisti.O zaman nasil "Hayir" dediysem,bugün de“Hayir”diyorum. ( LINK | Can Dündar`in yazisi: Neye `Evet`, neye `Hayir` )

19.Meclis’i bombalayan,halkina ates açan darbeciyi lanetlerken,Meclis`i islevsizlestiren idam yanlisina,cadi avcisina da karsi çikmaliyiz. 

20. Askeri darbelere, sivil diktatörlüklere karsi bizim safimiz belli: Demokrasi cephesi! Herkes kendi tarihine baksin, öyle çamur atsin.



  • Cumartesi 22.1 ° / 13.7 ° Güneşli
  • Pazar 22.5 ° / 13.8 ° false
  • Pazartesi 22.5 ° / 13.7 ° Güneşli