Bugün, 20 Eylül 2024 Cuma

Tek Adam Rejimi, Diktatörlük Getirir

Tek Adam Rejimi, Diktatörlük Getirir

CHP milletvekilleri Istanbul ve Ankara`da es zamanli olarak sokaga çikti. Anayasa degisiklik teklifine iliskin basin açiklamasi okuyan CHP`li vekiller, Partili Cumhurbaskani adi altinda tek adam rejimi, diktatörlük getirildigine dikkat çekti.

 Tek Adam Rejimi, Diktatörlük Getirir

CHP milletvekilleri tüm Türkiye`de sokaga çikti: Hep bir agizdan bu bildiriyi okudu.


CHP milletvekilleri Istanbul ve Ankara`da es zamanli olarak sokaga çikti. Anayasa degisiklik teklifine iliskin basin açiklamasi okuyan CHP`li vekiller, Partili Cumhurbaskani adi altinda tek adam rejimi, diktatörlük getirildigine dikkat çekti.
 
CHP milletvekilleri Türkiye`nin bütün illerinde anayasa degisiklik tekfine iliskin basin açiklamasi yapti. 

Ankara il baskanligi önünde bir araya gelen CHP`li milletvekillileri, Anayasa degisiklik teklifine iliskin basin açiklamasi yapti. Çok sert ifadelerin yer verilen açiklamayi CHP Sakarya milletvekili Engin Özkoç yapti.

Açiklamada su ifadelere yer verildi:
"Kapali kapilar ardinda kimse duymadan basin olmadan , ekmek ask meselesi, özgürlük meselesi, Partinin Cumhurbaskani adi altinda, tek adam rejimini, diktatörlügü getiriyorlar. Irak`ta Saddam gibi, Libya`da Kaddafi gibi, Suriye`de Esad gibi, Basbakanimiz olmayacak. Bakanlariniz olmayacak. Milletvekillerimizin yetkisi olmayacak. Yargi bir adamin emrine girecek. Hiç bir vatandasin,vatandas olarak hükmü kalmayacak. Hakki hukuku kalmayacak. Türkü ile Kürdü ile Lazi, Çerkezi ile Sünni`si Alevi`si ile biz halkiz.Bu ülke hepimizin. Vatanimiza sahip çikmayacak miyiz? Kanla göz yasimizla kazandigimiz egemenlige, Meclis`imize sahip çikmayacak miyiz? Çikmayacak misiniz? Bugün sahip çikmazsak, yarin olmayacak. Neden milli egemenligimizi sorguluyorsunuz? Neden tüm gücü yetkiyi bir kisiye baglamaktan söz ediyorsunuz? Neden ey Cumhurbaskani ? Bizden egemenligimizi istiyorsun? Sen baskan olmadin diye mi ? Çocuklarimiz Suriye`de yakiliyor. Sen baskan olmadin diye mi? Ergenekon`da general yaptigin FETÖ`cüler darbeye kalkisiyor. Sen baskan olmadin diye mi? Dolar aldi basini gidiyor. Sen baskan olmadin diye mi? 100 binlerce insan issizlige açliga mahkum ediliyor. Sen baskan olmadin diye mi? Yeni hapishaneler insa ediliyor. Sen baskan olmadin diye mi? Askerimiz polisimiz sehit ediliyor. Canli bombalar kentlerde insanlarimizi katlediyor. Cevap ver. Bu ülkenin vatandaslari sizlerde cevap verin. Gelecegimiz, çocuklarimiz için. Vatanimiz milletimiz için. Sizler cevap verin. Bu ülkemizin sorunu, bir adamin ülkeyi yönetememesi mi? Yoksa diktatörlük hevesi mi? Yoksa milli egemenligimiz mi ? Yasasin Türkiye. Yasasin Cumhuriyetimiz. Yasasin laik Türkiye Cumhuriyeti."



CHP`LI VEKILLER TAKSIM`DE HEP BIR AGIZDAN BASIN AÇIKLAMASI OKUDU
Cumhuriyet Halk Partisi milletvekilleri Taksim`de de anayasa degisikligi teklifiyle ilgili hep bir agizdan basin açiklamasi yapti.

CHP Milletvekilleri Dursun Çiçek, Baris Yarkadas, Hilmi Yarayici, Enis Berberoglu, Sezgin Tanrikulu, Selina Dogan, Gamze Akkus Ilgezdi, Oguz Kaan Salici, Erdin Bircan, Gürsel Tekin, Gülay Yedekçi, Serdar Kuyucuoglu saat 11.00`da Taksim Cumhuriyet Aniti önünde bir araya geldi. 12 milletvekili daha sonra anayasa degisikligi teklifiyle ilgili her bir agizdan basin açiklamasi okudu.

"ANAYASA DEGISMIYOR, REJIM DEGISIYOR"
Türkiye`nin bütün illerinde CHP`liler tarafindan es zamanli olarak okunan açiklamada özetle, "Anayasa degismiyor, rejim degisiyor. Kapali kapilar ardinda kimse duymadan, basin olmadan vekillerimizin sesi, duvarlarda yankilaniyor. Bizi duyun gerçekleri bilmeniz gerekiyor; bu mesele parti meselesi degil. Bu mesele vatan, millet meselesi. Ekmek as, özgürlük meselesi. Partili Cumhurbaskani adi altinda tek adam rejimini, diktatörlügü getiriyorlar" denildi.Okunan metin partililer tarafindan kurulan standlarda vatandaslara dagitilacak.



  • Cuma 24.2 ° / 19.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 22.7 ° / 20.5 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 25 ° / 20.1 ° Güneşli