Bugün, 20 Eylül 2024 Cuma

Tekin: Binlerce Insanin Gazi Ve Suyu Kesildi

Tekin: Binlerce Insanin Gazi Ve Suyu Kesildi

CHP Istanbul Milletvekili Gürsel Tekin, ISKI ve IGDAS`in 2017 yilinda faturalarini ödeyemeyen isyeri ve konut sahiplerinin su ve gaz kesintilerini meclis gündemine tasidi. Tekin, gaz ve su kesintilerine iliskin, ?vatandas perisan ? dedi.

 Tekin: Binlerce Insanin Gazi Ve Suyu Kesildi

CHP Istanbul Milletvekili Gürsel Tekin, ISKI ve IGDAS’in 2017 yilinda faturalarini ödeyemeyen isyeri ve konut sahiplerinin su ve gaz kesintilerini meclis gündemine tasidi. Tekin, gaz ve su kesintilerine iliskin, “vatandas perisan ” dedi.
Istanbul’da, suya ve gaza enflasyon oraninda her ay zam yapilip yapilmadigini soran Tekin, “ 2017 yilinda borcunu ödeyemeyen binlerce insanin gazi ve suyu kesildigi, bu vatandaslarimizin büyük magduriyetler yasadigi ifade ediliyor.  Istanbul gibi bir metropolde gaz ve su kesintileriyle insanlarimizin magdur edilmesi bir skandaldir. En temel ihtiyaçlarimizi karsilayamayan Istanbul Büyüksehir Belediyesi yillardir magdur insanlar yaratti. Simdi de su ve gaz kesintileriyle insanlarimiz sinaniyor. Bu vahameti Istanbul’a yakistiranlar elbet bir gün utanacaktir” dedi.
“SUYA VE GAZA HER AY ZAM YAPILIYOR”
Istanbul’da yasayan vatandaslarin abonelik için alinan açma ve kapama bedellerini ödeyemez hale geldiklerini belirten Tekin söyle konustu: “  Istanbul Büyüksehir Belediyesi, açma ve kapama bedeli adi altinda elini vatandaslarin cebine sokmaktan bir türlü vazgeçmiyor. Abone olan vatandaslarimiz da her ay zam yapilan su ve gaz faturalariyla bogusuyor. Her ay enflasyon oraninda zam yapilmasini Sayistay hukuka aykiri buluyor ama beyefendilerin hukuk anlayisi paradan ibaret oldugu için Sayistay’in uyarisi onlar için bir anlam ifade etmiyor. Her geçen gün faturasini ödeyemeyen vatandaslarimizin sayisi artiyor. Sosyal devlet anlayisini tesis etmek için, bu zalim belediyecilik anlayisina dur demek için elimizden gelen mücadeleyi Cumhuriyet Halk Partisi olarak verecegiz.”
 CHP Istanbul Milletvekili Gürsel Tekin’in, cevaplamasi istemiyle Basbakan Binali Yildirim’a verdigi soru önergesi söyle:
TÜRKIYE BÜYÜK MILLET MECLISI BASKANLIGINA
Asagida belirtilen sorularimin Basbakan Sayin Binali Yildirim tarafindan yazili olarak cevaplandirilmasini Anayasanin 98. Ve TBMM Iç Tüzügünün 96.maddeleri gereginde saygiyla talep ederim.  07.02.2018
Gürsel Tekin
Istanbul Milletvekili
Hükümetiniz tarafindan dogalgazdan, suya, akaryakittan ulasima, ekmekten vergilere kadar birçok alanda yapmis oldugunuz zamlar neticesinde çaresiz kalan vatandas, en temel ihtiyaçlarini bile karsilayamaz hale geldi.
Istanbul’da, ISKI ve IGDAS’in 2017 yilinda faturalarini ödeyemeyen 580 bin evin suyunu, 493 bin evin de gazini kestigi iddialarina iliskin soru önergemin yanitlanmasi önem arz etmektedir;
1.Milyonlarca vatandasin asgari ücretle çalistigi ve açlik sinirinin altinda yasadigi bir ülkede, vatandasin en temel ihtiyaçlarindan mahrum birakilmasini nasil açikliyorsunuz?
2.Toplam olarak 1 milyon tüketicin su ve dogalgazinin kesildigi Istanbul’da,  bir aileyi 4 kisi kabul edersek, yaklasik olarak 4 milyon yurttasimiz etkilenmis oldugu bu soruna nasil seyirci kalabildiniz?
3.Suya ve gaza her ay enflasyon oraninda zam yapilmasini dogru buluyor musunuz?
4.Sayistay’in, suyun maliyeti dikkate alinmadan, su ve gazdaki fiyat tarifesinin her ay enflasyon oraninda belirlenemeyecegini söylemesine ragmen bu yanlistan neden dönülmüyor?
5.Yurttasa, tüketiciye “basinin çaresine bak” , “benden bir sey bekleme” demekten öteye geçip bu magduriyetin giderilmesi için ne gibi önlemler almayi düsünüyorsunuz?

 



  • Cuma 24.2 ° / 19.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 22.7 ° / 20.5 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 25 ° / 20.1 ° Güneşli