Bugün, 3 Mayıs 2024 Cuma

Tekin ?Göksu askeri alana ne yapilacagini bilmez?

Tekin ?Göksu askeri alana ne yapilacagini bilmez?

Tekin, ?Dogrusu askeri alanin akibetini ne Topbas bilir, ne Sayin Davutoglu bilir, ne Bakanlar bilir, nede Belediye Baskani bilir. Buranin akibetini kim bilir? Saray`da oturan zati muhterem Tayip Erdogan bilir. Çünkü bu yerle kendisi bire bir ilgileniyor

Tekin Göksu askeri alana ne yapilacagini bilmez”

CHP Esenler Eski Belediye Baskan Adayi Mimar Aksal Örüklü ve CHP’li Meclis Üyesi Mustafa Usta’dan Esenler ve askeri alanla ilgili bilgi alan CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, “Dogrusu askeri alanin akibetini ne Topbas bilir, ne Sayin Davutoglu bilir, ne Bakanlar bilir, nede Belediye Baskani bilir.  Buranin akibetini kim bilir? Saray’da oturan zati muhterem Tayip Erdogan bilir. Çünkü bu yerle kendisi bire bir ilgileniyor.” Dedi.



CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin,  Genel Baskan Yardimcisi Enis Berberoglu ve Milletvekili Gülay yedekçi, CHP Esenler Eski Belediye Baskan Adayi Mimar Aksal Örüklü ve CHP’li Meclis Üyesi Mustafa Usta’yla görüsmek için Esenler’e geldiler.

Eski Belediye Baskan Adayi Mimar Aksal Örüklü’nün ofisinde gerçeklesen görüsme öncesi Örüklü ve CHP’li Meclis Üyesi Mustafa Usta’dan Esenler ve askeri alanla ilgili bilgi alan CHP Genel Sekreteri Tekin, gazetemize önemli açiklamalarda bulundu.

“Dogrusu askeri alanin akibetini ne Topbas bilir, ne Sayin Davutoglu bilir, ne Bakanlar bilir, nede Belediye Baskani bilir.  Buranin akibetini kim biliyor? Saray’da oturan zati muhterem Tayip Erdogan bilir.” Diyen Tekin sözlerine su sekilde devam etti;

 “Istanbul’un tüm ilçeleri sorunlu ama 1/10000’lik planlara baktiginizda sorunsuz çözülecek tek ilçe Esenler’dir. Yeter ki diger yerler gibi bu askeri alani da AKP’li Milletvekillerine ve yandaslarina yönelik rant alanina çevirmesinler. Bu sözümden dolayi isterlerse dava açabilirler.  

Bakin seçim öncesi Esenler’de çalisma yaparken bir gördük ki, pankart asmislar “Esenler’e müjde” diye. Bizde ne güzel ama ne müjdesi bu diye bir arastirma yaptigimizda gördük ki, rant alanlarina çevrilmeyen tek yerler askeri alanlar kalmis.  Suan üç tane alan var. Birincisi mezarliklar, ikincisi askeri alanlar ve üçüncüsü ise viyadükler kaldi. Bu Esenler’deki 8,5 milyon metrekare yeri tam bir yildir üç Bakanlik arasinda müzakere ediliyor. O be alacam, bu ben alacam derken hiç yapmadiklari bir uygulamayla bir Ilçe Belediyesine devrettiler. Bu tür yerlere baktiginizda bu zamana kadar ya Bakanliklara verilmis yada Büyüksehir Belediyelerine. Çünkü bu tür yerlerde plan yapma yetkisi Büyüksehirler de var.

Simdi bu yerle ilgili ilk açiklamayi Kadir Topbas yapti ve bu yere çok büyük bir park yapilacagini söyledi. Bu sözlerden 48 saat sonra Basbakan Esenler’e geldi ve dedi ki, “Biz o yere 90 bin konut yapacagiz.” Bu sözlerin üzerinden 24 saat geçti Sayin Bakan Canikli çikip dedi ki, “Biz o yeri AVM merkezi yapacagiz.” Dogrusu buranin akibetini ne Topbas bilir, ne Sayin Davutoglu bilir, ne Bakanlar bilir, nede Belediye Baskani bilir.  Buranin akibetini kim biliyor? Saray’da oturan zati muhterem Tayip Erdogan bilir. Çünkü bu yerle kendisi bire bir ilgileniyor.

Bakin Belediye Baskani, Esenler Belediye Meclisi’ne bir rapor getirmis ve bu yerle ilgili tek basina yetki istiyor. Plan yetkisi, imar yetkisi, ihale yetkisi gibi. Sanki bir sadrazamlik yetkisi istiyor. Iyi de kardesim bir kere senin plan yapma yetkin yok. Bu sehrin sahibi Sayin Topbas’dir. Herkes konusuyor da Topbas niye konusmuyor? Onu da hiç anlamis degilim.



Bunun yani sira sözde kentsel dönüsüm adi altinda Havaalani Mahallesi’nde bir uygulama yapiyorsunuz. Ilk yaptiginiz plani vatandasla paylasiyorsunuz, sonrada bir yandas firmaya ihaleye veriyorsunuz ve ardindan bir daha plan yapiyorsunuz. Burada kimin hakkini kime veriyorsunuz? Esenler halkinin haklarini yandaslara veriyorsunuz. Parlamento açilir açilmaz ilk yapacagim is bu yeri ve askeri alani TBMM’ne tasimaktir. Biz bu yerlerle ilgili kesinlikle birilerine rant kapisi yarattirmayacagiz.    

Çünkü bu zamana kadar bu tür büyük araziler kentsel dönüsüm adina kimlere verilmisse Esenler’deki askeri alanda onlara verilecektir. Ama CHP olarak bizler buna izin vermeyecegiz.”



  • Cuma 17.7 ° / 12.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 17 ° / 12.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 17 ° / 11.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı