Bugün, 17 Mayıs 2024 Cuma

Tekstilkent Dünya Ticaretinin Merkezi olacak

Tekstilkent Dünya Ticaretinin Merkezi olacak

Tekstil sektörünün 11 ayda ihracatinin yaklasik 8 milyar dolara ulastigi bu günlerde, sektörün 2023 hedefinin, 20 milyar dolar olacagini görülmektedir.

Özay Sali/Gazete Esenler

 

Karaduman: Tekstilkent Dünya Ticaretinin Merkezi olacak

Tekstilkent  Kooperatif Baskani Nuri Karaduman yerel basinla düzenledigi kahvaltili toplantida”tekstilkenti dünya ticaretinin merkezi alacak “ ifadesinde bulundu.

 

Tekstilkent  Kooperatif Baskani Nuri Karaduman ve ekibi, Yaklasik 6 aydir Yönetim`de birlikte yaptiklari çalismalari ve projelerini  Esenler ve çevre ilçe yerel basini ile paylasti.

 

Karaduman “Tekstil sektörünün 11 ayda ihracatinin yaklasik 8 milyar dolara ulastigi bu günlerde, sektörün 2023 hedefinin, 20 milyar dolar olacagini görülmektedir. Tekstilkent olarak biz bu pazarin tam ortasindayiz. Ticaretin kalbi Istanbul’da yaklasik çeyrek asir önce kurulun Tekstil Kent, aradan geçen bunca zamana ragmen hala kendisine yüklenilen vizyona kavusamadi. Atalay Sahinoglu’nun yönetimi zamaninda adeta yerinde sayan Tekstil Kent, 8 ay önce yönetim olarak el degistirdi ve Uyuyan dev uyandirildi. Yeni Baskan Nuri Karaduman ve ekibi, Tekstil Kent’i ayaga kaldirmak için gecesini gündüzüne katiyor."   

 

 

 

4 bin 200 üyemizle kucaklasiyoruz
Karaduman “ Yönetim Kurulumuzun sekiz aydan beri, üyelerimizle koordineli olarak yatirimlarina sahip çikmasi için üye bilgilendirme toplantilari yapiyoruz. Tekstilkent’in saha ve ortak alan taramasini geçtigimiz hafta bitirdik. Toplamda 43 blogumuz var. Bu bloklarda yer alan bütün üyelerimiz ile görüstük. Israrli davetlerimize ragmen 600- 700 üyemiz bilgilendirme toplantilarina katildi. Toplantilarimizda Tekstilkent’ in kurulusundan bu zamana kadarki durumu, 8 ayda Yönetimin çalismalarini ve önümüzdeki 3 yil için kendimize belirledigimiz hedefleri konustuk."



Tekstilkent ‘deki dükkanlarin degeri  % 200 artacak
Karaduman “Tekstilkent, havaalanina 10 dakika, köprüye 10 dakika mesafede sehrin kalbinde olan bir yer. Ancak buranin doluluk orani %40’a ulasmistir. 8 aylik dönemde oran %48’e bizim zamanimizda ulasti. Bunun iki ana sebebi var. Bu gelisim yeni yönetimle birlikte Üyelerin sahip çikmasi ve idarenin ilgilenmesiyle gerçeklesti. Biz gelmeden önce yüzde 40 civarinda bir doluluk orani vardi ve biz kisa süre içerisinde bu orani yüzde 48’e çikardik. Insanlari içinde bulunduklari karamsarliktan kurtardik. “Tekstilkent’ten bir sey olmaz” diyenler simdi “Ben Tekstilkent’teki yerimi satmam” demeye basladilar. Bu çok önemsedigimiz bir durum.  Eskiden buradaki mal sahipleri yerlerini satmak için kuyrukta bekleyenler, bundan vazgeçtiler. Bizim buradaki en iyi ofislerimizin degeri (biz yönetime geldikten sonra oldu) 250-270 bin dolar civarinda. Hemen yakinimizda olan is merkezleri var. Oradaki dükkânlarin degeri 1 milyon dolar. Aramizda ciddi bir makas farki var. Üyelerimiz bu farkin kapanmaya basladigina gördüler. Doluluk oranini arttirmak için kendimizi iyi anlatmamiz lazim. Bu aslinda bir insanlik görevidir. Çünkü 4 bin 200 isyeri ki bunlar milli servet Istanbul’un kalbinde, merkezinde çürüyor. Bu konuda çok emek sarf etmemiz lazim. Burasi doldugu zaman insanlara is kapisi da dogacak. "

 

Tekstilkent’te firmalar yer bulamayacaklar
Karaduman “Tekstilkent’in en büyük sikintisi aslinda sahibinin olmamasi idi. Ne kadar iyi yapilmis binalar olursa olsun, dagilmis bir idare vardi ortada. Idareyi derleyip toparlamak ve bundan sonra da Tekstilkent’i iyi lanse etmemiz gerekli, buda bizim önceligimiz olacaktir. Biz Istanbul’un merkezinde olan bir Ticaret cenneti açiga çikarmaya çalisiyoruz. Bu çabamizi gören esnaflarimiz, yatirimcilarimiz ve is adamlarimiz Tekstilkent’te gelmeye basladilar.                                                                                                                                                    Biz CNR’da son iki aydir tekstil ile ilgili olan fuarlara katiliyoruz ve çok dönüsler almaya basladik. Büyük firmalar Tekstilkent’e gelmeye basladilar. 2014-2015’de Tekstilkent’te firmalar yer bulamayacaklar."

Cep Telefonu çekmeyen bir noktamiz kalmadi
Karaduman “Tekstilkent’te cep telefonlari çekmiyordu. Üyelerimizin yillardir birikmis taleplerini tek tek yerine getirmeye basladik. Düsünebiliyor musunuz 4 bin 200 isyerinin oldugu yaklasik 12 bin kisinin aktif oldugu bir yerde vücudumuzun bir uzantisi gibi olan cep telefonlari çekmiyordu. Hemen operatörlerle görüstük ve bölgemize verici istasyonlari kurmaya basladik. Bankalarla görüserek sube olarak gelemiyorlarsa ATM kurmalarini istedik.Tekstilkent yasaklar ülkesi gibi idi.  Biz burayi yasaklarin olmadigi bir site haline getirmeye çalisiyoruz. Aksamlari suyun kesilme saatini 24.00’de çikardik. Tekstilkent’te aksam 19.00 gibi bütün yollar ve kapilar kapatiliyordu. 22.00’a kadar bütün kapilari açik biraktik. Bu saatten 24.00’a kadar kontrollü olarak kapilari açik tutmaya basladik. Önceden uygulanan sikiyönetim mantigina ragmen Tekstilkent’te haftada 5 kez hirsizlik oluyordu. Biz bu uygulamaya son verdik, Tekstilkent’e rahatlik ve özgürlük getirdik ama Allah’a sükür 2 aydir hirsizlik ile karsilasmiyoruz."

Hedefimiz aidatlari düsürmek
Karaduman “Metrekareye göre degisiklik gösteriyor. 75 TL ile 235 TL arasi degisiyor. Aslinda bizim hedefimizde aidatlari düsürmek var ama bizden önceki arkadaslarin yaptigi gibi popülist bir politika yapmayi da düsünmüyoruz. Biz maliyet hesabi çikariyoruz. Kontörlü su sayacina da geçtik. Eskiden bir kisin suyu kullaniyordu ama herkes bu bedeli ödüyordu. 4 bin 200 isyerinin doluluk orani yüzde 30 oldugu zamanlarda bu kisim suyu kullanirken bütün üyeler su parasi ödemek zorunda kaliyorlardi. Biz buna kontörlü sayaca geçerek son verdik. Herkes kullandigi kadar ödemeye basladi."

 

Günes Enerjisiyle isinacagiz
Karaduman “Evet. Kesinlikle katiliyorum. Bir de su var biz Istanbul’da olmayan bir modeli uygulamak istiyoruz. Bizim çatilarimizin üstü 130 bin metrekare düz alan.  Günes enerjisi ile kendi elektrigini kendisi üreten bir sistem üzerinde çalisiyoruz. Bir Alman, Avusturya ve bir Çin firmasi bize sunum yaparak isi üzerlerine almak istediler. Subat ayinda genel kurulda yetki aldiktan sonra bu isi baslatacagiz. Biz kendi elektrigimizi ucuz elde etmek istiyoruz. Bunun yaninda Tekstilkent’i tanitmak adina Türkiye’de olmayan bir sistemi uygulamak istiyoruz."



Metro hatti Degerimize Deger katacak
Karaduman “Ulasimla ilgili herhangi bir sikitimiz yok. Istanbul’un her yerine Tekstilken- Giyimkent koridorundan otobüs kalkiyor. Her tarafa otobüs ve minibüs var. Metromuz 2017’de hazir olacak “Mecidiyeköy-Mahmutbey metro hattinin yapimina baslaniyor. Önümüzdeki ay temeli atilacak ve 17,5 kilometre uzunlugundaki hattin yapimi 2017’de tamamlanacak. 17.5 km ve 15 istasyonlu metro hatti, 6 ilçeden geçiyor ve bu ilçelerimizin en yogun bölgelerinden geçiyor. Esenler, Gaziosmanpasa, Kagithane ve buradan da Sisli’ye ulasilacak.

 

Avrupa Otoyolu’na baglaniyoruz

Karaduman “Tekstilkent ve Giyimkent’in baslica sorunu olan ‘Edirne Baglanti Yolu’ projesi gerçeklesiyor.

Göreve geldigimiz ilk günden bu yana Tekstilkent’in gelisimi için gece-gündüz demeden çalisiyoruz. Tekstilkkent’in can damari olacak olan Edirne Baglanti Yolu’na kavusturacagiz. Bu konuda basta Karayollari, Istanbul Büyüksehir Belediyesi (IBB) ve Esenler Belediyesi ile yaptigimiz görüsmeler netice verdi ve sorunun çözümü gündeme alindi. Tekstilkent ve Giyimkent esnafi ise Avrupa Otoyolu’na baglanti yolunun bölgedeki ticari sirkülasyonu ivme kazanacak."

 

 

 



  • Cuma 23 ° / 13.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 22.1 ° / 13.7 ° Güneşli
  • Pazar 22.5 ° / 13.8 ° false