Bugün, 13 Mayıs 2024 Pazartesi

Tekstilkent Kongresi Vekâlet Savaslari Gölgesinde Gerçeklesti.

Tekstilkent Kongresi Vekâlet Savaslari Gölgesinde Gerçeklesti.

Tekstilkent kongresi vekâlet savaslari gölgesinde ve genel kurul salonunda konusanlarin kongre disina çikarma tehditleri altinda Tekstilkent Çarsi blokta genis güvenlikler altinda yapildi.

Haber/Hasan Gürsoy

Tekstilkent Kooperatifinin 2018,2019 ve 2020 yillarina ait üç yildir yönetim tarafindan yapilmayan kongresi 27.11.2021 tarihinde Tekstilkent Çarsi Blokta gerçeklesti. Genis güvenlik önlemleri altinda gergin baslayan kongreye üyelerin, basin mensuplarin, avukatlarin, özel güvenlik ekiplerinin disinda katilimci alinmadi.
Tekstilkent kongresinde 4 farkli grup adayinin yaristigi seçimli kongrede mevcut baskan Yasar Küçükçalik kendi yönetiminden olan Faik Çetin Ari’yi destekledi. Ikinci aday Hamiyet Aybedir. Üçüncü aday, Fikret Kaltan, Dördüncü aday ise Tekstilkent tasfiye grubu baskani AYKUT SAKA oldu.

Bakanlik görevlisinin kongre açilis konusmasinin ardindan açilan kongrede Yasar küçükçalik uzun süre konusmasi sonrasinda Divan baskanligi için adeta vekalet savaslari verildi. 3137 üyeli Tekstilkent kongresine 392 asil üye 1019 vekaletli üye katilim sagladi. Üyelerden alinan Vekâletlerle kongre kazanildi.
Yasar Küçükçalik yönetiminin destekledigi divan baskanligi aday liste oylamasi sonrasi yeterli çogunlugu saglamayinca muhalif gruplarinin itirazina ragmen Sayman olamayan eski Yönetim Kurulu Üyesi Burhan Polat ikinci sayiminda oylar ikiye katlandi ve divan baskanligini yönetimin aday listesi kazandi. Muhalif baskan adaylarin asil üye çogunlugu oldugu kongrede yönetimin tarafindan kullanilan 10’ luk vekaletlerle divan baskanligi seçimi kongrede adeta saskinliga neden oldu.
Divan baskanligi seçiminde sonra Kongrede ilginç seyler yasanmaya devam etti. Gücün ve hukuksuzlugun neler yaptigini, nelere kadir oldugunu bir kez daha görüldü.

Demokratik bir ortamin olmadigi kongrede Baskan adaylari divan baskanligina önerge vermelerine ragmen Söz verilmedi ve konusturulmadi. Gündem Maddeleri hakkinda Konusmak isteyen sayili iki-üç kisiye de sadece iki dakika süre verildi. Konusma esnasinda mikrofonlari kapatilarak Susturuldular, ötelendiler. Dislandirildilar. Yasar küçükçalik tarafindan sürekli genel kurula hitaben yetkimiz var huzursuzluk yapani disari çikarilmakla tehdit edildiler.
Gündem maddelerinin oylanmasi sirasinda aday gruplarinin birlikte hareket genel kurulu terk etmesine ragmen kabul oylarinin tirmanisi ve yüksek çiktigi görüldü. Geçmis yönetimin ibra etmek zorunda oldugu fakat yolsuzluk ve rüsvet nedeni ile davasi süren konular bile genel kurulda hukuksuz oylamada ile de genel kurulun oylatilip kabul edildi.
Yönetime aday olan 3. Grup Yasar Küçükçalik yönetimini protesto ederek genel kurul salonunu terk etti. Gruplarin salonu terk etmesinden sonra, Yasar Küçükçalik tarafindan desteklenen Yönetim Kurulu Aday Listesinde bulunan divan kurulu baskanligi 6 üyesini tamamen etkisi altina aldigi genel kurul salonuna etkisiyle,

Gündemin 13. Maddesi seçimine geçildiginde genel kurul salonunda sadece Tekstilkent Hukuk Sayfa editörü ortaklarin kahraman savunucusu olan bazi cesur insanlardan Senol Özyurt , Av.Irfan Yurttas , Aykut Saka ile Yasar Küçükçalik grubunu destekleyen üyeler kaldi. Böylelikle Sandiga gidilerek seçim yapildi. Yapilan seçimde sandiklarin açilmasi ile Divan kurulu Baskani Mehmet miktad erol, Divan Baskan yardimcisi Harun Geyleni,Metin Özel,Recep Temur,Askin Yesilyurt ve Sebahattin Akyildiz dan olusan divan kurulu Üyesinin de aralarinda bulundugu Faik Çetin Ari yönetim kurulu aday listesi 317 oy alarak Tekstilkent in yeni baskani oldu.

Divan Baskanligina seçilen 6 üyenin Faik Çetin Ari’nin yönetim listesinden yönetime seçilmesi adil ve demokratik bir seçimin olmadiginin göstergesi idi.
Senol Özyurt’un genel kurulda hazirlikli gelip divana önerge yagmuruna tutmasi ile Genel kurula hitaben 3 kere kürsüye çikip genel kurula hitap etti. yaptigi konusmalar ortaklarin takdirini aldi . Üyelere gerekli bilgileri vererek damgasini vurdu. Genel kurul öncesinde gerek hazirun cetveli imzalanmasinda, gerekse kongre salonunda Yasar Küçükçalik destekçilerinin vekaleten kullandiklari 10’luk oy pusulari en dikkat çeken konusu oldu.



  • Pazartesi 18.8 ° / 12.6 ° Güneşli
  • Salı 18.1 ° / 10.5 ° Güneşli
  • Çarşamba 17.4 ° / 11.4 ° false