Bugün, 4 Mayıs 2024 Cumartesi

Tekstilkent Kongresinde Adalet ve Demokrasi Yok

Tekstilkent Kongresinde Adalet ve Demokrasi Yok

Tekstilkent`in 31.3.2018 tarihinde gerçeklestirdigi genel kurulunda, muhalefet mevcut baskan Yasar Küçükçalik`i ve divan baskanini protesto ederek kongre salonunu terk etti. 3200 üyenin 1400`e yakininin katildigi Tekstilkent`in kongresinde, 4 liste yarism

Tekstilkent Kongresinde Adalet ve Demokrasi Yok; Küçükçalik Tekrar Baskan Seçildi
 
Tekstilkent’in 31.3.2018 tarihinde gerçeklestirdigi genel kurulunda, muhalefet mevcut baskan Yasar Küçükçalik’i ve divan baskanini protesto ederek kongre salonunu terk etti. 3200 üyenin 1400’e yakininin katildigi Tekstilkent’in kongresinde, 4 liste yarismak için günler öncesinden hazirlandi, divana 3 baskan adayi liste sundu.Yasar Küçükçalik`in listesi kazandi.

 
Tekstilkent`in 2 yil önce yapilan seçimli mali genel kurulunda yasanan gerginligin aynisini bu kongrede de yasadilar. 2 yil önce Sükrü Kulak ve yönetimi ibra edilmemisti, bu seferde Yasar Küçükçalik’in yönetimi ibra edilmedi. Tekstilkent’te gelenek bozulmadi ve bugüne kadar yapilan genel kurullarda Tekstilkent yönetimlerinin ibra edilmeme gelenegi devam etti.
 
Tekstilkent genel kurulunun yapilacagi salonun önü sabahin erken saatlerinde üyelerin yogunlugu nedeniyle ana baba gününe döndü. Yönetim kurulunun sert, despot kurallarindan herkes nasiplendi ve salon önünde bir süreligine de olsa izdiham yasandi. Basinin yönetim tarafindan genel kurul salonuna alinmama kararina direnen basin mensuplari, engelleri asarak kongre salonunda yerlerini zorda olsa aldilar.
 
Yasar Küçükçalik açilis konusmasini yapti.  Küçükçalik, “yapi kooperatifleri üyelerini isyeri veya konut sahibi yapmak maksadi ile kurulur. Eski yönetimlerin hiçbiri böyle bir çalisma yapmamislar. Kooperatif yönetmeyi kendi meslekleri, varolus sebepleri görmüsler.  Biz yönetime geldikten sonra gayemiz “tasfiye” oldugu için karsimiza çikarilan engellere ragmen kooperatif’in kangren olmus meselelerini tek tek çözmek için kararli bir sekilde çalismalara devam ediyoruz” dedi ve bugüne kadar yaptiklari çalismalarin basarili oldugunu söyleyerek konusmasina devam etti.  Daha sonra divan baskanligi seçimi yapildi.
 
Cemaat ve PKK’li Suçlamalari Havada Uçustu…

Yasar Küçükçalik’in ve yönetiminin aday gösterdigi divan üyeleri seçildi. Muhalif adaylar ve muhalif adaylarin taraftari olan kongre üyeleri seçilen divan baskani Serecettin Gunbay ‘i bir türlü kabullenmediler. Sert tepkiler, karsilikli tartismalarin saatlerce sürmesinin nedeni Günbay ‘in tarafli tutumu nedeniyle oldu. Divan baskani Serecettin Gunbay, yapilan sözlü satasmalara bir ara sinirlenerek, sehitlerimizden söz etti ve “burasi dag basi degil, çikin dag’a” demesi üzerine bazi kooperatif üyeleri divan baskaninin HDP milletvekili ile çekilmis resimlerini göstererek “ sen sehitlerin kiymetinden ne anlarsin? Sen daga çikmayi iyi bilirsin, bize adres göstermene gerek yok” diyerek divan baskanini protesto ettiler. Bazi üyeler ise Küçükçalik’a oturduklari yerden, “Cemaat’in kurumlarindan TUSKON`un kurucususun ve bir dönem TUSKON`un disiplin kurulu üyeligini de yaptin  Nuh Çimento`nun 2015`te 1 yilligina yönetim kurulu üyeligini yapan sensin” diyerek sözlü satasmada bulundular ve “Cemaat, PKK el ele tekstilkent’i yönetiyor… Siz önce aklanin” diye bagirdilar.
 

“Zenginin Sözlerine Degil Gözü Yasli Üyelere Bakin”

Uyan Tekstilkent adina konusan Senol Özyurt, divan baskanini ve Yasar Küçükçalik’i adaletli davranmamakla, demokrat olmamakla elestirerek sert konusma yapti. Divanin 3 dakikalik süreye bile tahammül edemeyerek Özyurt’un sözlerini keserek satasma yapmasi kongre üyelerinin tepkisine neden oldu. Özyurt, “öncelikle konusma hakkimizi gasp etiniz. Biz bu insanlarin haklarini nasil gasp ettiginizi anlatmak isterisz, ama sürem yeterli degil. Burada konusulan 40 milyon liradir. Sizlere tavsiyem zenginin sözlerine degil, su arka siralarda oturan gözü yasli, magdur ettiginiz göz yaslarina bakin.kanuna aykiri is yapiyorsunuz, suç isliyorsunuz. Ben Yasar Küçükçalik’i ve yaptigi hatalari cevre ve sehircilik bakanligina sikayet ettim. Çalik rakamlarla oynamayi iyi bilir” dedi.
 
Tekstilkent Tasfiye Kurulu Isyan Etti
 Tekstilkent Tasfiye Kurulu Baskani Aykut Saka, ben hakli oldugum ve hakliligima inandigim bir mücadelenin içindeyim. Bakiniz bizlere konusma hakki bile vermiyorlar, korkuyorlar. Gerçeklerden korkuyorlar. Bizler bu sekilde yapilan kongrelere alistik. Bu kongrede adaletsizlik, haksizlik ve her türlü oyun var. Küçükçalik hikaye anlatti. Hâlbuki bizlerde konustuktan sonra divan olusmus olsaydi bu rezilligi yasamazdik. Tekstilkent’te demokrasi yok, kanun yok. Mevcut yönetim suç isliyor, ben bu yönetim hakkinda suç duyurusunda bulunacagim” dedi.  



  • Cumartesi 17 ° / 12.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 17 ° / 11.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 17.8 ° / 9.5 ° Güneşli